Τα 10 σπουδαιότερα «Σαν Σήμερα»: Η επικήρυξη του Αλέκου Παναγούλη με 500.000 δραχμές

Τα 10 σπουδαιότερα «Σαν Σήμερα»: Η επικήρυξη του Αλέκου Παναγούλη με 500.000 δραχμές
Μετά την απόπειρα δολοφονίας του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου και τη φυλάκισή του, ο Αλέκος Παναγούλης δραπετεύει και επικηρύσσεται με 500.000 δραχμές.

Μία από τις σημαντικότερες μορφές δράσης κατά της δικτατορίας και κυρίως γνωστός για την απόπειρα δολοφονίας κατά του χουντικού στρατηγού Γεώργιου Παπαδόπουλου, σαν σήμερα, το 1969 δραπετεύει από τις φυλακές Μπογιατίου και επικηρύσσεται με 500.000 δραχμές. Τρεις ημέρες αργότερα συνελήφθη σε διαμέρισμα της οδού Πάτμου.

Στα σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν Σαν Σήμερα είχαμε:

1825: Ο Οδυσσέας Ανδρούτσος δολοφονείται μέσα στην Ακρόπολη των Αθηνών από το άλλοτε πρωτοπαλίκαρό του Γκούρα.

1934: Επεισόδιο σημειώνεται στην ελληνική Βουλή, όταν μετά από λογομαχία μεταξύ του Γεώργιου Κονδύλη και του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, βουλευτής - φίλος του Κονδύλη πετά κάθισμα κατά του Παπαναστασίου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά στον ώμο.

1967: Αρχίζει ο περιβόητος Πόλεμος των Έξι Ημερών ανάμεσα στο Ισραήλ από τη μία πλευρά, την Αίγυπτο, τη Συρία και την Ιορδανία από την άλλη.

1972: H Ελλάδα και η Κίνα συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις.

1915: Η Δανία τροποποιεί το σύνταγμά της για να παραχωρήσει το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες.

1925: Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων ο ιδρυτικός νόμος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

1946: Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο του Σικάγου στο Ιλινόι σκοτώνει 61 άτομα.

1968: Ο Αμερικανός υποψήφιος πρόεδρος Ρόμπερτ Κένεντι πυροβολείται σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες από τον Παλαιστίνιο Σιρχάν Σιρχάν. Ο Κένεντι πεθαίνει την επόμενη μέρα.

1969: Δραπετεύει από τις φυλακές Μπογιατίου ο Αλέκος Παναγούλης, ο οποίος επικηρύσσεται με ποσό 500.000 δραχμών και συλλαμβάνεται τρεις ημέρες αργότερα σε διαμέρισμα της οδού Πάτμου.

1970: Αφήνεται ελεύθερος ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ε.Δ.Α., Ηλίας Ηλιού, ο οποίος ήταν υπό εκτόπιση στη Λέρο, αλλά νοσηλευόταν στο νοσοκομείο των φυλακών Αβέρωφ.