Νέες διπλές θέσεις στα αεροπλάνα για περισσότερο χώρο! (pic)

Νέες διπλές θέσεις στα αεροπλάνα για περισσότερο χώρο! (pic)
Ένας νέος σχεδιασμός για τις οικονομικές θέσεις στα αεροπλάνα προτείνει διπλές σειρές καθισμάτων, ανά μία υπερυψωμένη.

Πείτε την αλήθεια, οι οικονομικές θέσεις στα αεροπλάνα είναι ένα θέμα όσον αφορά την άνεση, τη χωρητικότητα κτλ. Όταν δε έχεις ένα μεγάλο ταξίδι μπροστά σου, άντε να βολευτείς…

Αλλάζει αυτό όμως…

Ένας νέος σχεδιασμός για τις οικονομικές θέσεις έχει να κάνει με διπλές σειρές καθισμάτων. Η διάταξή του δεν θα είναι στη σειρά, αλλά μία παρά μία θα είναι υπερυψωμένη, ώστε να υπάρχει χώρος για τα πόδια και για ένα πιο άνετο ταξίδι.

2

Το «Chaise Lounge Economy seat concept» αξιοποιεί το ύψος της καμπίνας του αεροπλάνου και όχι το πλάτος, με σειρές καθισμάτων να εναλλάσσονται μεταξύ μιας υπερυψωμένης πλατφόρμας.

Η ιδέα δημιουργήθηκε από τον Alejandro Nuñez Vicente από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ. Είπε μάλιστα στο CNN, πως «η χαμηλότερη σειρά έχει το πλεονέκτημα ότι οι επιβάτες μπορούν να τεντώσουν τα πόδια τους, ενώ η πάνω σειρά παρέχει μια εμπειρία SUV (τζιπ αυτοκινήτου), μπορώντας ακόμα και να σταυρώσουν τα πόδια τους».

Η παρουσίαση του σχεδιασμού αυτού εντυπωσίασε στα φετινά Crystal Cabin Awards και έχει επιλεγεί για το «Βραβείο Επιλογών».