Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: «Οι καταδικασμένοι δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι» (vid)

Μητσοτάκης για Χρυσή Αυγή: «Οι καταδικασμένοι δεν θα μπορούν να είναι υποψήφιοι» (vid)
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του αναφέρεται στο μπλόκο που μπήκε στην επιστροφή της Χρυσής Αυγής.

Με την χθεσινή διακομματική υπερψήφιση σχετικής τροπολογίας, μπαίνει φρένο στα όποια σενάρια επιστροφής της Χρυσής Αυγής ή των στελεχών της που έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, στις εκλογικές διαδικασίες.

Σε αυτό λοιπόν αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη, τονίζοντας οτι σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής...

Αναλυτικά η ανάρτηση του Πρωθυπουργού...

Οι πολίτες με την ψήφο τους εξόρισαν τους εχθρούς της Δημοκρατίας απ’ τη Βουλή. Η Δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Και, χθες, με κυβερνητική πρωτοβουλία και με σχεδόν διακομματική ομοφωνία, σφραγίστηκε η θέση τους στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Η ωμότητα της βίας αντιμετωπίστηκε από την ωριμότητα της Δημοκρατίας.

Οι αμετάκλητα καταδικασμένοι για σοβαρά κακουργήματα δεν θα μπορούν, πλέον, να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Ενώ κόμματα που έχουν ηγέτες καταδικασμένους για τέτοια εγκλήματα δεν θα συμμετέχουν σε εκλογές. Και δεν θα δικαιούνται ούτε χρηματοδότηση, ούτε άλλη ενίσχυση ή προβολή.

Το πολίτευμά μας αποδεικνύει, λοιπόν, ότι στέκεται πιστό στις αρχές του ακριβώς γιατί αντιστέκεται σε όσους τις επιβουλεύονται. Ότι η Δημοκρατία οφείλει συνεχώς να διευρύνεται. Αλλά και να αμύνεται. Και ότι την αφύπνιση των πολιτών πρέπει πάντα να πλαισιώνει η επαγρύπνηση των θεσμών.