Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για αιτήσεις και voucher για τον κοινωνικό τουρισμό

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για αιτήσεις και voucher για τον κοινωνικό τουρισμό
Ανοίγουν στα μέσα Ιουνίου οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό του ΟΑΕΔ. Τι πρέπει να ξέρετε για τα voucher.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ ξεκινά στα μέσα Ιουνίου και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να μπουν στην ειδική πλατφόρμα του οργανισμού προκειμένου να δουν αν είναι δικαιούχοι για τα voucher.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού περιλαμβάνει επιδότηση έως και 100% σχετικά με τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αφορά 1 έως 6 διανυκτερεύσεις ή 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις στις περιοχές σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η μοριοδότηση απευθύνεται σε 300.000 άτομα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα ληφθεί υπόψη το εκκαθαρισμένο εισόδημα του 2019 λίγο πριν η πανδημία του κορονοϊός χτυπήσει τη χώρα.

Αναλυτικά τι πρέπει να ξέρουν οι δικαιούχοι:

Δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι όσοι, κατά το προηγούμενο έτος, πληρούσαν κάποιες από τις παρακάτω προϋποθέσεις: Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ Οργανισμού Εργατικής Εστίας).

Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών.

Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας)

Ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Σημειώνεται πως δεν θα πρέπει να έχουν λάβει voucher για τον Κοινωνικό Τουρισμό κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα, ενώ από τη συγκεκριμένη οδηγία εξαιρούνται τα ΑμεΑ.

Παραδείγματα:

Μία εβδομάδα τον Αύγουστο σε νησί για τετραμελή οικογένεια για 6 νύχτες σε ξενοδοχείο τριών αστέρων με πρωινή, έχει επιδότηση 720 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Σ' αυτή την περίπτωση η συμμετοχή των δικαιούχων είναι 96 ευρώ. Για ακτοπλοϊκά εισιτήρια με επιστροφή η επιδότηση του ΟΑΕΔ ανέρχεται σε 55 ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό θα αφορά και η συμμετοχή του δικαιούχου. Η συνολική επιδότηση του ΟΑΕΔ ανέρχεται δηλαδή σε 775 ευρώ δηλαδή καλύπτει το 84% του κόστους και 151 ευρώ δηλαδή το 16% του κόστους, θα κληθεί να πληρώσει ο δικαιούχος.

Πηγή: Reader.gr