Γυναίκα στις ΗΠΑ «έφαγε» πρόστιμο επειδή μιλούσε δυνατά στο κινητό (vid)

Γυναίκα στις ΗΠΑ «έφαγε» πρόστιμο επειδή μιλούσε δυνατά στο κινητό (vid)
Με πρόστιμο 385 δολαρίων τιμωρήθηκε μια γυναίκα στο Μίσιγκαν επειδή μιλούσε πολύ δυνατά στο τηλέφωνό της.

Σε περιπέτειες έμπλεξε μια μαύρη γυναίκα από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, όταν έλαβε ένα πρόστιμο 385 δολαρίων από την αστυνομία έπειτα από καταγγελία ενός γείτονα. Ο λόγος για την Ντάιμοντ Ρόμπινσον, η οποία έλαβε το παραπάνω πρόστιμο, με την αιτιολογία ότι μιλούσε πολύ δυνατά στο τηλέφωνό της. Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται η ίδια, ο πραγματικός λόγος έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματός της.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο, η Ρόμπινσον είπε ότι την πλησίασε μια γυναίκα και της είπε: «Θα μπορούσες να κλείσεις το τηλέφωνό σου ή να μιλάς πιο σιγά;». Στη συνέχεια περπάτησε λίγο πιο κάτω, όταν τρία λεπτά αργότερα την σταμάτησε η αστυνομία.

«Δεν κάνω τίποτα παράνομο. Περπατώ πάνω κάτω και μιλάω στο κινητό μου», είπε η Ρόμπινσον κάνοντας live στο facebook. «Μου κόβουν κλήση για δημόσια ενόχληση επειδή μιλάω πολύ δυνατά στο τηλέφωνό μου. Γι αυτό «έφαγα» πρόστιμο;» αναρωτήθηκε η γυναίκα.

Σε ενημέρωση πάντως, η αστυνομία ανέφερε ότι η κλήση «κόπηκε» διότι η γυναίκα ακουγόταν 150 μέτρα μακριά και όταν τα όργανα της τάξης προσπάθησαν να της μιλήσουν εκείνη αρνήθηκε.

«Οι αστυνομικοί ενήργησαν επαγγελματικά όταν μίλησαν με την κ. Ρόμπινσον. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους και σε αυτή την περίπτωση δεν είχαν άλλη επιλογή από να πάνε στο σημείο της καταγγελίας», ανάφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας μιλώντας για το περιστατικό.