Νέα ρατσιστική επίθεση σε τρόλει: «Go back to Africa», έλεγε σε επιβάτη (vid)

Νέα ρατσιστική επίθεση σε τρόλει: «Go back to Africa», έλεγε σε επιβάτη (vid)
Καταγγελία για ακόμα ένα περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς σε ΜΜΜ.

Σε πολύ συχνό φαινόμενο τείνουν να εξελιχθούν οι ρατσιστικές επιθέσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η τελευταία καταγγελία που έγινε στην σελίδα στο «Μένουμε Ενεργοί - υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη» αφορά το περιστατικό που έγινε χθες το απόγευμα σε τρόλεϊ στην Πλατεία Αμερικής.

Εκεί ένας τύπος που δεν φόραγε μάσκα, έβαλε στο... μάτι ένα μαύρο άνδρα, ο οποίος ούτε και αυτός φορούσε μάσκα, ζητώντας του να κατέβει, με ατάκες του τύπου «go back to Africa».

Αναλυτικά η καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας, ανέφερε: «Στις 18:00 στο Τρόλεϊ 5 στην Πλατεία Αμερικής ο «κύριος» στα δεξιά ενοχλεί τον άνθρωπο στα αριστερά που κάθεται με ρατσιστική φρασεολογία «go back to Africa», «σήκω φύγε» με πρόσχημα το ότι δεν φορούσε μάσκα. Όπως φυσικά φαίνεται στο βίντεο ούτε ο «κύριος» φορούσε μάσκα, ο οποίος μάλιστα επιδίωξε να γίνει πιο βίαιος, κάτι που αποφεύχθηκε από την επέμβαση των επιβατών του τρόλεϊ. Ευτυχώς υπήρξε μια κυρία που έδωσε στον άνθρωπο μάσκα να φορέσει ενώ ο «κύριος» προσπαθούσε έως ότου κατέβει να προκαλέσει εκ νέου φασαρίες.

Προφανώς το συμβάν αυτό, μόνο τη μάσκα και τα μέτρα προστασίας δεν αφορούσε. Ήταν ξεκάθαρη ρατσιστική συμπεριφορά με θύτη και θύμα. Κρατάμε όμως την ανθρωπιά των υπόλοιπων επιβατών, την επέμβαση τους για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Η αλληλεγγύη μεταξύ όλων των λαών, η κοινή πάλη για τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ντόπιοι και οι ξένοι, είναι η φωτεινή διέξοδος της δύσκολης καθημερινότητας».