Champions League 2021/22: Τα 10 μεγαθήρια που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διοργάνωσης

Champions League 2021/22: Τα 10 μεγαθήρια που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός διοργάνωσης

bet365

Οι αγωνιστικές που απομένουν στα Top-5 πρωταθλήματα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και μόνο λίγοι δεν είναι οι «μεγάλοι» που κινδυνεύουν να πάρουν... απουσία από το επόμενο Champions League. Το PlanetFootball παραθέτει τη 10άδα αυτών των κλαμπ και σας δίνει την ευκαιρία να ψηφίσετε ποια/ποιες θα τα καταφέρουν.

Οι αγωνιστικές που απομένουν στα Top-5 πρωταθλήματα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού και μόνο λίγοι δεν είναι οι «μεγάλοι» που αντιμετωπίζουν το φάσμα της απουσίας από το επόμενο Champions League. Το PlanetFootball παραθέτει τη 10άδα των μεγαθήριων που… κινδυνεύουν.

Η φετινή σεζόν φτάνει στο τέλος της και ήδη αρχίζουν να προκύπτουν οι πρώτοι χρονικά πρωταθλητές. Η Ίντερ έγινε η πιο γρήγορη πρωταθλήτρια στις Top-5 Λίγκες, πανηγυρίζοντας το 19ο Scudetto και πρώτο μετά από 11 χρόνια, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν, όπως όλα δείχνουν, η Μπάγερν στη Bundesliga και η Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League. Ο… κακός χαμός εκτυλίσσεται στη La Liga και τη Ligue 1, εκεί που, όμως, οι βασικές διεκδικήτριες (Ρεάλ-Ατλέτικο-Μπαρτσελόνα-Σεβίλλη και Λιλ-Παρί Σεν Ζερμέν) έχουν εξασφαλίσει τυπικά ή… σχεδόν τυπικά την έξοδό τους στο Champions League.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει για ουκ ολίγες παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου στα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Με το καλεντάρι της αγωνιστικής περιόδου να ολοκληρώνεται σε μερικές εβδομάδες, αρκετά από τα φαβορί στην αρχή της σεζόν για μια θέση στην τετράδα (ή την τριάδα) που οδηγεί στα «αστέρια», δεν έχουν σφραγίσει το εισιτήριο συμμετοχής τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, οι πιθανότητες να κουνήσουν «σεντόνι» δεν είναι με το μέρος τους και θα χρειαστεί υπέρβαση στις τελευταίες αγωνιστικές, για να αποτραπεί μια απουσία-έκπληξη, που σαφώς σημαίνει και σοβαρές οικονομικές συνέπειες από τα μίνιμουμ έσοδα που δεν θα μπουν στα ταμεία.

Με αφορμή τα παραπάνω, λοιπόν, το PlanetFootball παρουσιάζει τις 10 πιο τρανταχτές περιπτώσεις συλλόγων που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Champions League και να κάνουν αυτόματα πολύ πιο ισχυρό το Europa League της επόμενης περιόδου. Στο τέλος του countdown, θα βρείτε και το poll στο οποίο μπορείτε να καταθέσετε την άποψή σας για το ποια ή ποιες «μεγάλες» θα μείνουν εκτός από το επόμενο Champions League.

Photo Credits: Marca

Άρσεναλ, Μαρσέιγ, Ρόμα

Άρσεναλ, Μαρσέιγ, Ρόμα

Λεβερκούζεν

Λεβερκούζεν

Λυών

Λυών

Νάπολι

Νάπολι

Τότεναμ

Τότεναμ

Ντόρτμουντ

Ντόρτμουντ

Μίλαν

Μίλαν

Τσέλσι

Τσέλσι

Γιουβέντους

Γιουβέντους

Λίβερπουλ

Λίβερπουλ

Πριν προχωρήσουμε στις ομάδες που ακόμη κυνηγούν την έξοδό τους στη διοργάνωση, ας θυμηθούμε ότι ήδη μερικά βαριά ονόματα έχουν εγκαταλείψει προ πολλού την ιδέα του Champions League μέσα από τα πρωταθλήματά τους τη φετινή σεζόν. Το κατεξοχήν παράδειγμα είναι η Άρσεναλ, η οποία δεν γλίτωσε άλλη μια χρονιά στο mid-table της Premier League, αλλά ακόμη και στο -12 από την 4η Τσέλσι, έχει μία δεύτερη ευκαιρία μέσω του Europa League, αν φτάσει δηλαδή μέχρι το τέλος του δρόμου και κατακτήσει την κούπα (ήττα με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό με τη Βιγιαρεάλ). Στο ίδιο κλαμπ και οι Ρόμα – Μαρσέιγ, οι οποίες είναι από καιρό εκτός Champions League, με τους Τζιαλορόσι να βρίσκονται στο -9 από τις θέσεις του Europa League και τους Μαρσεγιέζους προς το παρόν πίσω από τη Λανς στην κούρσα για το Conference League.

Θέση: 6η (-6 από την τετράδα)

Ματς που απομένουν: 3 (Βέρντερ, Ουνιόν, Ντόρτμουντ)

Για να εξασφαλίσει θέση στο Champions League, πρέπει να κάνει το 3Χ3 ως το τέλος της σεζόν και παράλληλα Ντόρτμουντ και Άιντραχτ να κάνουν 0/3. Καταλαβαίνει κανείς ότι οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μηδαμινές, με τις Ασπιρίνες να μοιάζουν συμβιβασμένες με την απουσία από τα «αστέρια» για δεύτερη σερί σεζόν .

Θέση: 4η (στο -1 από την τριάδα)

Ματς που απομένουν: 3 (Λοριάν, Νιμ, Νις)

Η απίθανη ανατροπή που υπέστη από τη Λιλ στο μεταξύ τους ντέρμπι, την έβγαλε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου στο Championnat. Ωστόσο, μόνο και μόνο ο στόχος επιστροφής στο Champions League, έστω κι από τα προκριματικά, μπορεί να σώσει ολόκληρη τη χρονιά για τους Λιονέ, οι οποίο μετά τον ημιτελικό του 2020, έλειψαν ολοκληρωτικά από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τη φετινή σεζόν. Κύριος αντίπαλός της σε αυτό το μίνι-σπριντ των τριών αγωνιστικών η Μονακό του Νίκο Κόβατς.

Θέση: 5η (στο -2 από την τετράδα)

Ματς που απομένουν: 4 (Σπέτσια, Ουντινέζε, Φιορεντίνα, Βερόνα)

Ούτε πέρυσι πρόλαβε το «τρένο» του Champions League και σίγουρα ο Αουρέλιο Ντι Λαουρέντις δεν θέλει ούτε να διανοηθεί ότι η Νάπολι θα μείνει πίσω για δεύτερη συναπτή σεζόν. Η πορεία των Παρτενοπέι, πάντως, είναι ανοδική το τελευταίο διάστημα, μετρώντας μόλις μία ήττα στα τελευταία 12 παιχνίδια. Αν είχε αποφευχθεί το κάζο στο 90+4’ από την Κάλιαρι την περασμένη Κυριακή (2/5), τώρα η ομάδα του Κώστα Μανωλά θα ήταν σε απόλυτη ισορροπία με τους ανταγωνιστές της για την τετράδα. Στα συν ότι έχει σχετικά βατό πρόγραμμα μέχρι το τέλος, εν αντιθέσει με Μίλαν, Αταλάντα και Γιουβέντους.

Θέση: 5η (-5 από την τετράδα)

Ματς που απομένουν: 4 (Λιντς, Γουλβς, Άστον Βίλα, Λέστερ)

Το roller-coaster των Σπερς στη φετινή σεζόν βρισκόταν ξανά σε κάθοδο, με τρεις σερί αποτυχίες μέχρι και την αιφνίδια απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο. Συμπτωματικά ή μη, υπό τις οδηγίες του 29χρονου Ράιαν Μέισον, η Τότεναμ νίκησε στα δύο πρόσφατα παιχνίδια και είναι ξανά στο κόλπο. Ωστόσο, μόνο ένα εντυπωσιακό φίνις, το 4Χ4 μέχρι το φινάλε δηλαδή, μοιάζει ικανό να τη στείλει στο Champions League, μετά από διάλειμμα μίας σεζόν.

Θέση: 5η (στο -1 από την τετράδα)

Ματς που απομένουν: 3 (Λειψία, Μάιντς, Λεβερκούζεν)

Με τη διαφορά της από την Άιντραχτ να αυξάνεται στο -7 έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε, η Μπορούσια έδειχνε να έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Στα δύσκολα, όμως, οι Βεστφαλοί έβγαλαν αντίδραση και έφτιαξαν ένα σερί τεσσάρων νικών, που σε συνδυασμό με τις δύο ήττες των Αετών την έβαλε ξανά, γερά στο παιχνίδι της τετράδας. Το καλό είναι ότι και η 3ηΒόλφσμπουργκ βρίσκεται σε απόσταση βολής (+2) κι αν η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς κάνει το 3Χ3 στις τελευταίες «στροφές», είναι σχεδόν απίθανο να μην έχει κλείσει θέση στο επόμενο Champions League.

Θέση: 4η (στο +2 από την τετράδα)

Ματς που απομένουν: 4 (Γιουβέντους, Τορίνο, Κάλιαρι, Αταλάντα)

Είχε τον πρώτο λόγο για το Scudetto μέχρι και την 21η αγωνιστική. Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό της φοβερής της εκκίνησης, αλλά το κέρδος ήταν ότι είχε απομακρυνθεί με διψήφια διαφορά από την 5η θέση. Όλα αυτά, όμως, αποτελούν παρελθόν για τη Μίλαν, η οποία έχοντας τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μία στην ενδεκάδα, μία εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού/απουσιών, δείχνει «εύθραστη» και καλείται να «σφίξει» τα δόντια στην τελική ευθεία, η οποία περιλαμβάνει δύο καθοριστικά ντέρμπι-φωτιά με Γιουβέντους και Αταλάντα, αμφότερα εκτός έδρας. Εν μέρει, θα είναι κρίμα να χάσει τόσο οριακά και... βασανιστικά την πολυπόθητη επιστροφή της στα «αστέρια» από το 2013/14.

Θέση: 4η (+5 από την τετράδα)

Ματς που απομένουν: 4 (Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λέστερ, Άστον Βίλα)

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ βρίσκεται στην πιο πλεονεκτική μοίρα από όλες τις ομάδες της 10άδας. Στο πρωτάθλημα έχει εδραιωθεί τις τελευταίες αγωνιστικές πίσω από τη Λέστερ στην 4η θέση, ενώ υπάρχει, φυσικά και ο εναλλακτικός δρόμος του φετινού Champions League. Αν αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά (1-1 το πρώτο ματς) και σηκώσει την κούπα στον τελικό, αυτόματα θα έχει κλείσει θέση στη διοργάνωση της επόμενης περιόδου. Φαινομενικά έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από τις ομάδες που είναι στο κόλπο της τετράδας, αλλά αγωνιστικά πείθει ότι μπορεί να αντέξει μέχρι τέλους.

Θέση: 3η (+2 από την τετράδα)

Ματς που απομένουν: 4 (Μίλαν, Σασουόλο, Ίντερ, Μπολόνια)

Μετά από εννέα χρόνια σερί κυριαρχίας, η Γηραιά Κυρία εκθρονίστηκε από την Ίντερ και όπως κυλά η σεζόν θα είναι άκρως ευχαριστημένη με ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League. Κι αυτό διότι ο ανταγωνισμός είναι «σκληρός», με τρεις ομάδες ισόβαθμες στη 2η θέση (ανάμεσά τους και η Γιούβε), μία στο -2 (Νάπολι) και μία που μπορεί να φτάσει επίσης στο -2 (Λάτσιο, ματς λιγότερο). Κάπως έτσι, δεδομένων της μεταβατικής χρονιάς που διανύουν οι Μπιανκονέρι επί Αντρέα Πίρλο, η τετράδα έχει μετατραπεί στον απόλυτο στόχο και στον μονόδρομο, για να μην υπάρξουν πιο ισχυροί «τριγμοί» στο εσωτερικό της ενόψει της νέας περιόδου.

Θέση: 7η (-7 απ’ την τετράδα, με ματς λιγότερο)

Ματς που απομένουν: 5 (Σαουθάμπτον, Γουέστ Μπρομ, Μπέρνλι, Κρίσταλ Πάλας)

Η καταστροφική πορεία από τις αρχές του 2021 την έβγαλε σταδιακά εκτός διεκδίκησης τίτλου στην Premier League και πλέον, την έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση αναφορικά και με την Ευρώπη. Η τροπαιούχος του 2019 επέστρεψε στα στραβοπατήματα (2 ισοπαλίες μετά από τρεις σερί νίκες) και την ίδια στιγμή, Λέστερ και Τσέλσι μεγάλωσαν την ψαλίδα από την τετράδα. Εκκρεμεί φυσικά το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ που σε περίπτωση νίκης θα τη στείλει στο -4, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της, ενώ υπάρχει και το «τρελό» σενάριο που ακόμη κι αν προλάβει την Τσέλσι και μπει στην τετράδα, αν οι Μπλε κατακτήσουν το Champions League και ταυτόχρονα η Άρσεναλ κατακτήσει το Europa League, τότε ο 4ος της PL θα υποχωρήσει στο Europa

Loading...