Top-5: Προσλήψεις προπονητών που θα άλλαζαν την Premier League

Gazzetta team
Top-5: Προσλήψεις προπονητών που θα άλλαζαν την Premier League

bet365

Ο Κλοπ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ντε Μπουρ στη Λίβερπουλ ή ο Χόντγκσον στη... Γερμανία. Πόσο διαφορετικά θα είχε γραφτεί η ιστορία αν κάποιες διαπραγματεύσεις είχαν καταλήξει σε συμφωνία;

ΖΕΡΑΡ ΟΥΓΙΕ (ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΟΥΕΝΣΝΤΕΪ)

Εχοντας γλιτώσει τελευταία στιγμή τον υποβιβασμό υπό τις οδηγίες του Ρον Ατκινσον το 1998, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ προσέγγισε τον Ουγιέ. Εχοντας δει πόσο επηρέασε την Αρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ, ο Ουγιέ θεωρείτο ως ο ιδανικός υποψήφιος για να οδηγήσει τη Γουένσντεϊ στον 21ο αιώνα. Το ίδιο αισθάνθηκε και η Λίβερπουλ όμως, κάνοντας καλύτερη πρόταση και καταφέρνοντας να συμφωνήσει με τον Γάλλο, ο οποίος ανέλαβε μαζί με τον Ρόι Εβανς. Αναγκασμένο να ρίξει τις προσδοκίες του, το κλαμπ του South Yorkshire προσέλαβε τελικά τον Ντάνι Γουίλσον. Οταν ήρθς το 2001, η Λίβερπουλ πανηγύρισε την κατάκτηση τριών τίτλων υπό τον Ουγιέ, ενώ ο Γουένσντεϊ είχε ήδη υποβιβαστεί.

ΣΒΕΝ-ΓΚΟΡΑΝ ΕΡΙΚΣΟΝ (ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ)

Ο Ερικσον ήταν έτοιμος να αναλάβει την Μπλάκμπερν το 1997, έχοντας ήδη υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα που πρόσφατα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, δείχνοντας έτσι ότι θα αναλάμβανε μόλις έληγε το συμβόλαιο του με την Σαμπντόρια στο τέλος της σεζόν. Παρ' όλα αυτά, ο Σουηδός άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις όταν προέκυψε το ενδιαφέρον της Λάτσιο, για να επιλέξει τελικά την ηλιόλουστη ιταλική πρωτεύουσα από το βροχερό και θυελλώδες Λανκασάιρ. Παρά το γεγονός ότι ήταν "βαθύτατα απογοητευμένη", η Μπλάκμπερν δέχθηκε να σκίσει το συμβόλαιο χωρίς να ζητήσει αποζημίωση.

ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ (ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ)

Η Γιουνάιτεντ είχε προσεγγίσει τον Κλοπ για να διαδεχθεί τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον το 2013, ένα μήνα πριν ανακοινωθεί η αποχώρηση του Σκωτσέζου. Ο τότε προπονητής της Ντόρτμουντ, όμως, ήταν αποφασισμένος να παραμείνει στη Γερμανία και να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου, η οποία είχε μόλις πάρει τον τίτλο από την Μπορούσια. Αν και η διοίκηση της Γιουνάιτεντ προσπάθησε να εξηγήσει στον Κλοπ ότι η Ντόρτμουντ δεν είχε όλα όσα χρειάζονταν για να ανταγωνιστεί σε βάθος χρόνου την Μπάγερν, η προοπτική της κόντρας με τον Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος αναλάμβανε τους Βαυαρούς εκείνο το καλοκαίρι, έκανε τη διαφορά.

ΦΡΑΝΚ ΝΤΕ ΜΠΟΥΡ (ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ)

Ο άνθρωπος που κάποτε χαρακτηρίστηκε «ο χειρότερος προπονητής της Premier League» από τον Ζοσέ Μουρίνιο, ήταν σε συζητήσεις με τη Λίβερπουλ για να αντικαταστήσει τον Κένι Νταλγκλίς το 2012. Ο Ντε Μπουρ όμως, ο οποίος ήταν καθ' οδόν για την κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος με τον Αγιαξ, αρνήθηκε. «Είπα στη Λίβερπουλ ότι ήταν τιμητική η πρόταση αλλά είχα μόλις ένα χρόνο στον Αγιαξ», είπε στη Daily Mail. «Χρειαζόμουν να πετύχω περισσότερα και το έκανα». Επειτα από αυτή την εξέλιξη, η Λίβερπουλ στράφηκε στον Μπρένταν Ρότζερς.

ΡΟΪ ΧΟΝΤΓΚΣΟΝ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Μετά την παραίτηση του Μπερτι Φογκτς έπειτα από τον αποκλεισμό της Γερμανίας στον προημιτελικό του Μουντιάλ 1998, ο Χόντγκσον ήταν έτοιμος να γίνει ο πρώτος ξένος προπονητής των Πάντσερ. Εντυπωσίαζε με την Μπλάκμπερν τότε και ήταν σε συζητήσεις με τον πρόεδρο της γερμανικής ομοσπονδίας, ο οποίος ήθελε να τον προσλάβει. Δε συμφωνούσαν όλοι, όμως. Οπως είπε ο Χόντγκσον στη Bild: «Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ είχε ισχυριστεί ότι ένας ξένος προπονητής στην εθνική ομάδα δε θα βοηθούσε το γερμανικό προπονητικό πρόγραμμα». Η Die Mannschaft τελικά επέλεξε τον Ερικ Ρίμπεκ και ο Χόντγκσον έφυγε από την Μπλάκμπερν προς το τέλος της σεζόν και με την ομάδα να πάει για υποβιβασμό. Στην υγειά σου, Φραντς.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα