Top 5: Τα... αστεράκια του Κόπα Άφρικα (vids)

Gazzetta team
Top 5: Τα... αστεράκια του Κόπα Άφρικα (vids)

bet365

Το Planet Football παρουσιάζει τους 5 κορυφαίους παίκτες κάτω των 21 ετών που αναμένεται να λάμψουν στο Κόπα Άφρικα.

Το Κόπα Άφρικα ετοιμάζεται να κάνει σέντρα στα γήπεδα της Αιγύπτου και το Planet Football παρουσιάζει τους 5 κορυφαίους U21 παίκτες που αναμένεται να λάμψουν.

Σάμουελ Τσουκβουέζε (Νιγηρία)

Ο 20χρονος επιθετικός εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν με την φανέλα της Βιγιαρεάλ στην Ισπανία. Έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα τον περασμένο Οκτώβριο και μέσα σε λίγους μήνες έχει δει τις μετοχές του να εκτοξεύονται και πολλούς κορυφαίους συλλόγους να τον έχουν πολύ ψηλά στις λίστες τους. Κέρδισε το βραβείο του καλύτερου Νιγηριανού νεαρού παίκτη για το 2018 και τώρα θα είναι από τους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Κόπα Άφρικα σε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Αμαντού Ντιαβαρά (Γουινέα)

Η Νάπολι τον απέκτησε το 2016 από την Μπολόνια και μπορεί να μην έχει καταφέρει ακόμα να θεωρηθεί «αναντικατάστατος», όμως σε ηλικία 21 ετών μετράει ήδη 83 συμμετοχές στην Serie A και έχει αποδείξει ότι το ταλέντο σε καμία περίπτωση δεν του λείπει. Ο Βεντούρα προσπάθησε το 2018 να τον κάνει να επιλέξει την Ιταλία, όμως τον Οκτώβριο εκείνου του έτους έκανε το ντεμπούτο του με την Γουινέα. Θα βρίσκεται δίπλα στον Ναμπί Κεϊτά (αν είναι 100% έτοιμος) στη μεσαία γραμμή της εθνικής του ομάδας.

Ισμαΐλα Σαρ (Σενεγάλη)

Η Σενεγάλη έχει τόση ποιότητα στην επίθεση που σε ηλικία 21 ετών είναι δύσκολο να πάρεις τις ευκαιρίες σου. Αυτό θα ίσχυε για οποιονδήποτε άλλον πλην του Σαρ. Η Ρεν έκανε ρεκόρ μεταγραφής το 2017 για να τον αποκτήσει από την Μετζ για 20 εκατ. ευρώ και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Προέρχεται από εντυπωσιακή σεζόν και η μεταγραφή του σε ομάδα της Premier League είναι μία σημαντική πιθανότητα. Η τιμή του έχει ήδη εκτοξευθεί άνω των 40 εκατ. ευρώ και αν κάνει καλές εμφανίσεις στην Αίγυπτο τότε οι ρενέ θα την ανεβάσουν και άλλο.

Νουσαΐρ Μαζράουι (Μαρόκο)

Τα πιτσιρίκια του Άγιαξ αιφνιδίασαν όλη την Ευρώπη με την εκπληκτική τους σεζόν. Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν ήταν ο Μαζραουί στα άκρα της άμυνας. Τώρα, ο 21χρονος άσος θα προσπαθήσει να βοηθήσει το Μαρόκο να διακριθεί. Ξεκίνησε ως μέσος στις μικρές ομάδες του Άγιαξ, όμως ο Τεν Χαχ είδε στο πρόσωπό του τον βασικό δεξιό μπακ του Αίαντα. Για εκεί τον υπολογίζει τώρα και ο Ρενάρ στο Μαρόκο.

Αμαντού Αϊνταρά (Μάλι)

Η Λειψία τον απέκτησε τον περασμένο Ιανουάριο όταν ανάρρωνε ακόμα από ρήξη χιαστών. Τόσο τον πιστεύουν οι Ταύροι, που στο πρόσωπό του βλέπουν τον ιδανικό αντικαταστάτη του Κεϊτά. Άλλωστε, ακολούθησε το ίδιο δρομολόγιο προερχόμενος από την Ζάλτσμπουργκ, με την οποία έφτασε πέρυσι μία ανάσα από τον τελικό του Europa League. Τώρα, έχει επιστρέψει για τα καλά στους αγωνιστικούς χώρους και θα τρέχει ασταμάτητα στη μεσαία γραμμή του Μάλι, που έχει τις προϋποθέσεις να διακριθεί στο Κόπα Άφρικα.

 

Τελευταία Νέα