Τα 10 κορυφαία γκολ σε τελικό Champions League

Gazzetta team
Τα 10 κορυφαία γκολ σε τελικό Champions League

bet365

Περιμένοντας να δούμε αυτά του Σαββάτου στο Wanda Metropolitano, θυμόμαστε τα καλύτερα γκολ που είδαμε σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.

ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ, 2002 (Λεβερκούζεν-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2)

Το πρώτο από αυτά που έρχεται στο μυαλό δίχως την παραμικρή προσπάθεια, είναι το απόλυτο γκολ του Ζινεντίν Ζιντάν, στον τελικό του 2002 στο «Hampden Park». Η κούρσα του Ρομπέρτο Κάρλος από αριστερά, η σέντρα, το αριστερό εκπληκτικό βολέ με φάλτσο του τεράστιου «Ζιζού», στο δεξί «παραθυράκι» του Μπουτ.

ΑΛΕΣΑΝΤΡΟ ΝΤΕΛ ΠΙΕΡΟ, 1997 (Ντόρτμουντ-Γιουβέντους 3-1)

Αν και του έμεινε το μετάλλιο του φιναλίστ της διοργάνωσης, ο Ντελ Πιέρο πέτυχε καταπληκτικό γκολ στον τελικό του 1997 κόντρα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Με φοβερό τακουνάκι στην κίνηση μείωσε προσωρινά σε 2-1, προτού ο Ρίκεν διαμορφώσει το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα στο «Olympiastadion».

ΕΡΝΑΝ ΚΡΕΣΠΟ, 2005 (Λίβερπουλ-Μίλαν 3-3)|

Στο έπος που γράφτηκε πριν από μια δεκαετία στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερνάν Κρέσπο πέτυχε ένα από τα πιο ωραία γκολ σε τελικό του θεσμού, ενώ εξωπραγματική ήταν και η πάσα του Κακά που τον έβγαλε στην πλάτη της άμυνας της Λίβερπουλ για το 3-0 του ημιχρόνου, με τρόπο που όσο κι αν προσπαθήσεις, απορείς...

ΣΤΙΒ ΜΑΚΜΑΝΑΜΑΝ, 2000 (Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 3-0)

Με πανέμορφο ψαλίδι... στην ευθεία, ο Στιβ ΜακΜάναμαν κλείδωσε ουσιαστικά το 8ο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τη «βασίλισσα» στον ισπανικό εμφύλιο του «Stade de France». Εξίσου εντυπωσιακό, φυσικά, και το γκολ του Ραούλ που διένυσε τα 3/4 του γηπέδου για να περάσει και τον Κανιθάρες και να σκοράρει.

ΛΑΡΣ ΡΙΚΕΝ, 1997 (Ντόρτμουντ-Γιουβέντους 3-1)

Μετά το τακουνάκι του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο Λαρς Ρίκεν διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στον τελικό του 1997, με τους Βεστφαλούς ν' ανεβαίνουν στην κορυφή της Ευρώπης. Έπειτα από ωραία προωθημένη μπαλιά, ο Δυτικογερμανός δεν το σκέφτηκε και πολύ βλέποντας τον Περούτσι εκτός εστίας και με καταπληκτικό σουτ το «κόλλησε»!

ΝΤΕΓΙΑΝ ΣΑΒΙΣΕΒΙΤΣ, 1994 (Μίλαν-Μπαρτσελόνα 4-0)

Η λόμπα του Σαβίσεβιτς στον τελικό του ΟΑΚΑ ανάμεσα σε Μίλαν και Μπαρτσελόνα, μνημονεύεται με ευκολία κι αν κάποιοι ήταν μικροί σε ηλικία το 1994, τότε εντυπωσιάζονται βλέποντάς το στο youtube. Ήταν το τρίτο γκολ της άνετης και ευρείας νίκης των «ροσονέρι» με το τελικό 4-0.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΒΙΓΙΑ, 2011 (Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γιουν. 3-1)

Η απόλυτη Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα, πάτησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ» και ο Νταβίντ Βίγια με το καταπληκτικό σουτ στο αριστερό «Γ» του Έντβιν Φαν ντερ Σαρ, «κέρδισε» σε ομορφιά τα γκολ των Μέσι και Πέδρο.

ΑΡΙΕΝ ΡΟΜΠΕΝ, 2013 (Μπάγερν Μονάχου-Ντόρτμουντ 2-1)

Στον τελικό στο «Γουέμπλεϊ», ο Αριέν Ρόμπεν έδειχνε ότι δεν ήθελε να πάει το ματς στην παράταση με το 1-1 που διατηρούταν στο 88'. Παραμόνευε για το γκολ, έψαχνε τη... χαραμάδα και τη βρήκε στο 89ο λεπτό, για να «τρυπήσει» την άμυνα των Βεστφαλών και να πλασάρει έξυπνα τον Βαϊντενφέλερ για το 2-1 με το οποίο οι Βαυαροί ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης.

ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟΥΚΙΤΣ, 2017 (Ρεάλ Μαδρίτης-Γιουβέντους 4-1)

Η Βασίλισσα είχε ανοίξει το σκορ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά η Κυρία δεν άργησε να απαντήσει, κάνοντας το 1-1 με τον Μάριο Μάντζουκιτς. Ο Μπονούτσι με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Αλεξ Σάντρο, αυτός γύρισε από αριστερά για τον Ιγουαΐν, αυτός έδωσε με το στήθος στον Κροάτη και από εκεί με γυριστό πήγε στα δίχτυα του Νάβας. Λεπτομέρεια: Η μπάλα δεν έπεσε ποτέ στο έδαφος όσο γίνονταν όλα αυτά.

ΓΚΑΡΕΘ ΜΠΕΪΛ, 2018 (Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ 3-1)

Με το σκορ στο 1-1 και το ρολόι να δείχνει το 61ο λεπτό, ο Ζινεντίν Ζιντάν αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Ουαλλό. Πιο άμεση και εντυπωσιακή δικαίωση, δε θα μπορούσε να περιμένει. Μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδο του, ο Μπέιλ με ένα εκπληκτικό ψαλιδάκι μετά τη σέντρα του Μαρτσέλο έγραψε το 2-1 και έδωσε, σκοράροντας ξανά στη συνέχεια για το 3-1, το τρόπαιο στη Ρεάλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα