Top-5: Σοκαριστικά αποτελέσματα στην Premier League

Gazzetta team
Top-5: Σοκαριστικά αποτελέσματα στην Premier League

bet365

Η συντριβή της Τσέλσι από την Μπόρνμουθ άφησε άφωνους τους πάντες, όπως έχει γίνει και με άλλα αποτελέσματα στο αγγλικό πρωτάθλημα.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. 6-3 (1996)

Εχοντας μόλις διασυρθεί με 5-0 από τη Νιούκασλ, όλοι περίμεναν ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έδειχνε την οργή της κόντρα σε μια Σαουθάμπτον που είχε μόνο δύο νίκες στα προηγούμενα δέκα παιχνίδια της. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον όμως, η οποία ήταν ήδη πίσω με 1-0 όταν ο Κιν αποβλήθηκε στο 21'. Ο Λε Τισιέ το έκανε 2-0 στο 35' και παρά το γεγονός ότι ο Μπέκαμ μείωσε άμεσα, οι Αγιοι πήραν ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1) με τον Οστενσταντ πριν το ημίχρονο. Ο Μέι μείωσε σε 3-2 για τη Γιουνάιτεντ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικά η Γιουνάιτεντ "έσπασε" καθώς η Σαουθάμπον πέτυχε άλλα τρία γκολ στα τελευταία δέκα λεπτά, για να μειώσει απλά ο Σκόουλς σε 6-3.

ΤΣΕΛΣΙ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ 0-3 (2010)
Εχοντας αποσπάσει 1-1 από την Τότεναμ στο White Hart Lane, η Σάντερλαντ μπορεί να ήταν συγκρατημένα αισιόδοξη ότι θα μπορούσε να πάρει ξανά ένα βαθμό στο Λονδίνο, όταν επισκέφθηκε το Stamford Bridge τον Νοέμβριο του 2010. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό έμοιαζε απίθανο όμως. Η Τσέλσι ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από 12 αγωνιστικές, ενώ είχε μόλις τρεις εντός έδρας ήττες στα προηγούμενα 126 ματς πρωταθλήματος. Ο Ονουόχα έδωσε το προβάδισμα στις Μάυρες Γάτες πριν το ημίχρονο, αλλά ένα γκολ δε θα ήταν ποτέ αρκετό. Η Τσέλσι πίεσε για την ισοφάριση αλλά δεν τη βρήκε, με τα γκολ του Ασαμόα Γκιάν και Γουέλμπεκ να μετατρέπουν σε θρίαμβο τη νίκη της ομάδας του Στιβ Μπρους.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 8-1 (2008)

Το 2008 ήταν μία από τις πιο σημαντικές χρονιές στην ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι, με τους Αραβες να αγοράζουν την ομάδα την 1η Σεπτεμβρίου. Πριν 4,5 μήνες, υπήρξε μια άλλη ιστορική στιγμή: Η μεγαλύτερη ήττα της Σίτι στην εποχή της Premier League. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κυνηγούσε κάτι στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν, αλλά ήταν φανερό από τις πρώτες πάσες ότι δεν είχαν το ίδιο κίνητρο. Η γρήγορη αποβολή του Ρίτσαρντ Νταν σίγουρα δεν βοήθησε τους φιλοξενούμενους, αλλά και πάλι η ήττα με 8-1 από μια Μίντλεσμπρο που τερμάτισε μόλις έξι βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, αποτελεί ένα από τα πιο ντροπιαστικά αποτελέσματα στην ιστορία του κλαμπ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 1-6 (2011)

Το να υποφέρεις τη χειρότερη εντός έδρας ήττα σου σε 56 χρόνια είναι αρκετά άσχημο. Ακόμη περισσότερο, όταν είναι αυτοί οι ενοχλητικοί γείτονες που σου το προκαλούν αυτό... ξανά. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε νικήσει τη Γιουνάιτεντ με 5-0 τον Φεβρουάριο του 1955, αλλά αυτό το 1-6 στο Old Trafford έκανε ακόμη μεγαλύτερο θόρυβο. Κατανοητό, αν σκεφτούμε ότι ο Αλεξ Φέργκιουσον είπε αργότερα ότι αυτή ήταν η χειρότερη του μέρα ως προπονητής. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν απίστευτη στην έδρα του αντιπάλου: Ο Νταβίντ Σίλβα οργάνωσε το show με μια εντυπωσιακή εμφάνιση και ολοκλήρωσε και το ρεσιτάλ σκοραρίσματος, μετά τα γκολ των Μπαλοτέλι (2), Αγουέρο και Τζέκο (2). Στο τέλος, όμως, καθυστέρησαν πολύ να κάνουν τη νίκη-τίτλου...

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.-ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ 2-3 (2011)

Με την Μπλάκμπερν να ζει έναν εμφύλιο πόλεμο καθώς η πλειοψηφία των οπαδών είχε στραφεί εναντίον του ιδιοκτήτη και του προπονητή Στιβ Κιν, κάθε συζήτηση για νίκη στο Old Trafford την παραμομή πρωτοχρονιάς του 2011 θα προκαλούσε γέλια. Οι Ρόβερς στην στον πάτο της βαθμολογίας έχοντας μόλις μία νίκη στα τελευταία 13 παιχνίδια τους, ενώ η Γιουνάιτεντ ήξερε ότι αν νικούσε θα ανέβαινε στην κορυφή και αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθεί το 2012. Ακόμη κι όταν ο Γιακούμπου Αγιεγκμπένι έκανε το 0-2 στο 51', έμοιαζε αδύνατο να νικήσει η Μπλάκμπερν και αυτό το feeling έγινε ακόμη πιο έντονο όταν ο Μπερμπάτοφ με δύο γκολ έκανε το 2-2. Η Μπλάκμπερν δεν τα παράτησε όμως και με την κεφαλιά του Χάνλεϊ στο 80' πήρε μια απίθανη νίκη.

ΠΗΓΗ: FourFourTwo

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα