TOP-5: Τα κορυφαία ματς της Boxing Day (vids)

TOP-5: Τα κορυφαία ματς της Boxing Day (vids)

bet365

Η παράδοση θέλει τους Άγγλους να βρίσκονται τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων στο γήπεδο και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε εντυπωσιακές αναμετρήσεις της Boxing Day στην Πρέμιερ Λιγκ.

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3 (1992)
Μόλις ένα μήνα νωρίτερα, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν αποκτήσει τον Ερίκ Καντονά από τη Λιντς και είχαν ξεκινήσει την αντεπίθεσή τους προς την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ παραλίγο να κάνει τη μεγάλη έκπληξη, απέναντι στην ομάδα του Φέργκιουσον. Προηγήθηκε με 3-0 (Χερστ, Μπράιτ, Σέρινταν) και έφτασε κοντά σε μία σπουδαία νίκη, όμως στο τελευταίο 25λεπτό η Γιουνάιτεντ έκανε ένα από τα γνωστά come back της. Με τα δύο γκολ του ΜακΛερ και το ένα του Κάντονα γλίτωσε το μεγάλο κάζο, ισοφαρίζοντας στο τελικό 3-3.

Κόβεντρι – Άρσεναλ 3-2 (1999)
Οι «κανονιέρηδες» είχαν επιστρέψει από -13 και βρίσκονταν πριν την Boxing Day έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ωστόσο, στο παιχνίδι απέναντι στην Κόβεντρι απομακρύνθηκαν από την υπόθεση-τίτλος. Οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, με τους Μακάλιστερ και Χάτζι, με την Άρσεναλ να μειώνει προσωρινά με τον Λιούνμπεργκ. Ένα γκολ του Ρόμπι Κιν έδωσε ξανά αέρα δύο τερμάτων στην Κόβεντρι και στην ουσία τη νίκη, αφού το μόνο που κατέφερε η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 με τον Νταβόρ Σούκερ.

Άρσεναλ – Λέστερ 6-1 (2000)
Οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στη δεύτερη θέση της Πρέμιερ Λιγκ, πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως στην αναμέτρηση της Boxing Day οι «κανονιέρηδες» έδειξαν στις «αλεπούδες» ποιος ήταν το αφεντικό. Ο Τιερί ήταν σε μεγάλη μέρα, σημειώνοντας χατ-τρικ, ενώ τα υπόλοιπα τέρματα της Άρσεναλ πέτυχαν οι Βιεϊρά, Λιούνμπεργκ και Άνταμς. Για τη Λέστερ, που έφυγε με το βαρύ 6-1 από το Χάιμπουρι, είχε μειώσει προσωρινά σε 2-1 ο Ακινμπίγι.

Τσέλσι – Άστον Βίλα 4-4 (2007)
Η αναμέτρηση με τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία της Boxing Day στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «χωριάτες» αιφνιδίασαν στο Στάμφορντ Μπριτζ, παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων, χάρις στα δύο γκολ του Μαλόνεϊ. Ωστόσο, η αποβολή του Νάιτ για τους φιλοξενούμενους άλλαξε τη ροή και τα δεδομένα του αγώνα, με την Τσέλσι να φέρνει τα πάνω-κάτω και να προηγείται με 3-2 (Σεφτσένκο 2, Άλεξ). Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Άστον Βίλα ισοφάρισε σε 3-3 με τον Λόρσεν, ενώ η κόκκινη κάρτα στον Καρβάλιο έφερε και τις δύο ομάδες σε αριθμητική ισορροπία. Ο Μπάλακ ήταν αυτός που έκανε το 4-3 για τους «μπλε», όμως ο Μπάρι στο φινάλε έγραψε το τελικό 4-4 με πέναλτι, σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια στην ιστορία όλης της Πρέμιερ Λιγκ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιούκαστλ 4-3 (2012)
Η πρωτοπόρος της βαθμολογίας Γιουνάιτεντ τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Νιουκάστλ, που βρισκόταν λίγους πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Οι «καρακάξες» προηγήθηκαν τρεις φορές στο Ολντ Τράφορντ (Περχ, Έβανς αυτ., Σισέ), όμως οι γηπεδούχοι όχι μόνο απάντησαν ισάριθμες φορές (Έβανς, Εβρά, Φαν Πέρσι), φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια, αλλά στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης πήραν τη νίκη με 4-3, χάρις σε ένα τέρμα του Τσιτσαρίτο.

Υ.Γ. Το 1963 (ακόμη το πρωτάθλημα δεν είχε μετονομαστεί σε Πρέμιερ Λιγκ) ήταν η πιο παραγωγική χρονιά της Boxing Day στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας. Σε δέκα αναμετρήσεις, σημειώθηκαν συνολικά 66 τέρματα. Τα περισσότερα γκολ είχαν μπει στο Φούλαμ-Ίπσουιτς 10-1 και στο Γουέστ Χαμ-Μπλάκμπερν 2-8.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα