Γιούβε-Ιντερ: Τα πέντε πρόσωπα του derby d'Italia

Gazzetta team
Γιούβε-Ιντερ: Τα πέντε πρόσωπα του derby d'Italia

bet365

Οι Τορινέζοι νίκησαν τους Μιλανέζους, σε ένα ντέρμπι που είχε θετικούς και αρνητικούς πρωταγωνιστές. Το Planet Football επιλέγει πέντε,

ΤΖΟΡΤΖΙΟ ΚΙΕΛΙΝΙ
«Αυτοκρατορικός», ήταν ο χαρακτηρισμός που του απέδωσε η Tuttosport και στο πρώτο του derby d'Italia ως αρχηγός της Γιουβέντους, ο Κιελίνι ήταν ακριβώς αυτό. Οποιαδήποτε σέντρα δοκίμασε η Ιντερ, στο πρώτο ή στο δεύτερο ημίχρονο, είχε ως αποτέλεσμα να καθαρίζει ο "Τζορτζόνε"¨, ο οποίος έγινε απειλητικός και σε δύο εκτελέσεις κόρνερ. Μια άμυνα μόνος του, ο αρχηγός της Κυρίας δεν έχασε ούτε μία στιγμή από τον έλεγχο του αυτόν της Ιντερ (Ικάρντι), δίνοντας συνέχεια στην εντυπωσιακή φετινή παρουσία του. «Η καλύτερη σεζόν, ως τώρα, της καριέρας του;», αναρωτιέται σήμερα η Gazzetta dello Sport για τον 34χρονο στόπερ, τον οποίο ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι διαχειρίζεται τέλεια.

ΜΑΡΤΣΕΛΟ ΜΠΡΟΖΟΒΙΤΣ
Η νίκη της Γιουβέντους έχει ως συνέπεια να επισκιάζεται, όσο αυτό είναι δυνατό, η εντυπωσιακή εμφάνιση του Μπρόζοβιτς. Ο Κροάτης χαφ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι όχι μόνο για τη φετινή σεζόν, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται "γίγαντας" και "ανεξάντλητος" από τις ιταλικές εφημερίδες, αφού έκανε σχεδόν τα πάντα στο Τορίνο. Κυρίαρχος στο χώρο του κέντρου, ήταν αυτός που μοίραζε σωστά την μπάλα ενώ ανασταλτικά έτρεχε για όλους. Ακόμη και για τους αμυντικούς, τους οποίους βοήθησε σε δύο δύσκολες φάσεις και ειδικά στο πλασέ του Μπεντανκούρ στο πρώτο ημίχρονο. Με ψυχολογία από το εκπληκτικό Μουντιάλ της Κροατίας και έχοντας αντιληφθεί ότι στην Ιντερ του Champions League θα πρέπει να ανεβάσει την απόδοση του, ο Μπρόζοβιτς είναι σταθερά εντυπωσιακός φέτος.

ΖΟΑΟ ΚΑΝΣΕΛΟ
Ενας από τους βασικούς λόγους που ο Κροάτης χαφ της Ιντερ έφυγε ηττημένος από το Allianz Stadium, είναι ένας πρώην συμπαίκτης του. Η εντυπωσιακή ντρίμπλα στον Κουάντβο Ασαμόα, ο οποίος έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο το καλοκαίρι, ξεσήκωσε τον κόσμο και στη συνέχεια ξεσήκωσε και τους συμπαίκτες του με την προσφορά του είτε στη δεξιά είτε στην αριστερή πλευρά. Ειδικά από τη στιγμή που έφυγε από το ματς ο Πολιτάνο, ο Κανσέλο έδωσε ακόμη περισσότερη βαρύτητα στο επιθετικό κομμάτι και από τη σέντρα πάρε-βάλε στον Μάντζουκιτς ήρθε το γκολ της νίκης. «Αυτά κερδίζεις όταν έχεις για πλάγιο μπακ ένα σχεδόν 10άρι», ήταν το κοπλιμέντο της Gazzetta dello Sport για την τεχνική του 24χρονου, για τον οποίο ο Αλέγκρι λέει ότι μπορεί να γίνει ο καλύτερος πλάγιος μπακ του κόσμου.

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΣΠΑΛΕΤΙ
Για να γίνει τόσο καθοριστικός ο Ζοάο Κανσέλο πάντως, χρειάστηκε και η... βοήθεια του προπονητή της Ιντερ. Η απόφαση του Σπαλέτι να βγάλει τον Πολιτάνο για να βάλει τον Μπόρχα Βαλέρο, υποδεικνύεται εκ των υστέρων ως αυτή που έκρινε σε πολύ μεγάλο βαθμό την έκβαση του παιχνιδιού και αυτό χρεώνεται από τους Ιταλούς στον allenatore, αφού θυμούνται και το γεγονός ότι είχε φανεί διστακτικός και κόντρα στην Τότεναμ στο Λονδίνο. Η εμφάνιση των Μιλανέζων στο πρώτο ημίχρονο του derby d'Italia ήταν όπως έπρεπε και έδειχνε τη δουλειά, τακτικά και ψυχολογικά, του Σπαλέτι, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η δική του "εμφάνιση" δεν ήταν το ίδιο καλή...

ΜΑΡΙΟ ΜΑΝΤΖΟΥΚΙΤΣ
Οι αριθμοί δείχνουν ότι το φετινό είναι το καλύτερο ξεκίνημα του Κροάτη, αλλά στη Γιουβέντους ούτως ή άλλως δεν είναι οι αριθμοί αυτοί που τον έχουν κάνει αγαπημένο όλων (συμπαικτών, προπονητή, διοίκησης, οπαδών). Κι ας είναι φορ. Ο Μάντζουκιτς, πάνω από όλα, είναι αυτός που όλοι στις τάξεις των Τορινέζων ξέρουν ότι δε θα απογοητεύσει ποτέ. Σε όλα τα μεγάλα ματς της καριέρας του φώναξε "παρών", είτε είχε είτε όχι συμπαραστάτες, ενώ φέτος έχει ήδη βρει δίχτυα κόντρα σε Νάπολι, Μίλαν, Ιντερ. Καμία έκπληξη, επομένως, για το γεγονός ότι έκανε αυτό που έπρεπε ξανά, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ σε derby d'Italia. Ακόμη ένας λόγος για να τον αποθεώνει το Stadium, το οποίο ξέρει ότι ο Μάντζουκιτς θα είναι πάντα αξιόπιστος. Και όταν δεν είναι στη μέρα του, ξέρεις ότι και πάλι έχει δώσει το 100%.

 

Τελευταία Νέα