TOP-5: Δανεικοί τη φετινή σεζόν

TOP-5: Δανεικοί τη φετινή σεζόν

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές, που παραχωρήθηκαν ως δανεικοί το περασμένο καλοκαίρι και εντυπωσιάζουν με τις εμφανίσεις τους, με τη νέα τους ομάδα.

Αντρέ Σίλβα
Σχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ έδωσε το καλοκαίρι του 2017 η Μίλαν για να τον αποκτήσει από την Πόρτο. Ωστόσο, όσο εύκολα βρίσκει δίχτυα με την εθνική Πορτογαλίας (15 γκολ/31 αγώνες), τόσο δυσκολεύθηκε σε αυτό το κομμάτι με τους «ροσονέρι», καθώς το πρώτο του τέρμα στο ιταλικό πρωτάθλημα το σημείωσε τον Μάρτιο του 2018. Η έλευση του Ιγκουαϊν στο Σαν Σίρο έστειλε μήνυμα στον Αντρέ Σίλβα, με την Σεβίλλη να τον αποκτά ως δανεικό για τη φετινή σεζόν. Μέχρι στιγμής, ο Πορτογάλος φορ είναι ο πρωταγωνιστής των Ανδαλουσιανών στην πορεία προς την κορυφή της La Liga. Είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του, με οκτώ τέρματα, ενώ την περασμένη Κυριακή πέτυχε το γκολ της νίκης, απέναντι στην Βαγιαδολίδ, που έφερε την Σεβίλλη στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ασράφ Χακίμι
Από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, την περσινή σεζόν ανέβηκε στην πρώτη ομάδα του συλλόγου, ως back up των Καρβαχάλ και Νάτσο στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο πρώτος Μαροκινός που κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός για δύο χρόνια στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ώστε στα 19 του να πάρει περισσότερες ευκαιρίες σε υψηλό επίπεδο. Μετά την πρώτη περίοδο προσαρμογής, ο Χακίμι είναι συνεχώς βασικός και η δυνατότητα του να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της άμυνας έχει λύσει τα χέρια του Λουσιέν Φαβρ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση στο 4-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ο Μαροκινός αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ και έδωσε τρεις ασίστ!

Ντάνι Ινγκς
Το 2014, ως παίκτης της Μπέρνλι, αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της Τσάμπιονσιπ και ένα χρόνο μετά έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή για την Λίβερπουλ. Ωστόσο, δύο σοβαροί τραυματισμοί τον πήγαν πολύ πίσω, ενώ την περσινή σεζόν – που είχε αποθεραπευτεί – έπεσε πάνω στην εκπληκτική επιθετική τριπλέτα των «κόκκινων». Έτσι, φέτος το καλοκαίρι παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Σαουθάμπτον και ο Άγγλος επιθετικός μοιάζει αναγεννημένος. Βασικός σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια των «Αγίων», με πέντε τέρματα στο ενεργητικό του σε όλες τις διοργανώσεις. Αν συνεχίσει έτσι, πιθανότατα η Σαουθάμπτον να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι, καθώς μοιάζει απίθανο να υπάρξει θέση για τον ίδιο στην επίθεση της Λίβερπουλ.

Τζιοβάνι Λο Σέλσο
Το 2016 η Παρί Σεν Ζερμέν τον απέκτησε... φθηνά για τα δικά της δεδομένα, δίνοντας στην Ροζάριο 10 εκατομμύρια ευρώ. Την περσινή σεζόν, ο Αργεντινός μέσος πήρε πολλές ευκαιρίες από τον Ουνάι Έμερι, όμως φέτος ο Τόμας Τούχελ έκρινε πως δε χωράει στο ρόστερ της Παρί, παραχωρώντας τον δανεικό στην Μπέτις. Ο Λο Σέλσο έχει καπαρώσει θέση στη μεσαία γραμμή των Ανδαλουσιανών και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της φετινής σεζόν. Έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ, πλην αυτού με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ενώ σκόραρε και στο Καμπ Νου, στην εντυπωσιακή νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Στην εθνική Αργεντινής βρίσκεται πλέον στις αρχικές επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού και δεν αποκλείεται του χρόνου να επιστρέψει στο Παρίσι.

Πάκο Αλκάθερ
Αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής, που παραχωρήθηκε δανεικός από την ομάδα του το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ισπανός επιθετικός δε... χωρούσε στην Μπαρτσελόνα, η οποία τον έδωσε δανεικό στην Ντόρτμουντ. Στην Βεστφαλία, ο Αλκάθερ ξαναβρήκε τον εαυτό του και χωρίς καν να βρίσκεται στις βασικές επιλογές του Λουσιέν Φαβρ φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος, με εννέα γκολ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αριθμό τερμάτων τον έχει φτάσει μόλις σε 261 λεπτά συμμετοχής (1 γκολ/29’ συμμετοχής), με αποτέλεσμα η Μπορούσια Ντόρτμουντ να ενεργοποιήσει από τώρα την οψιόν αγοράς του και να τον αποκτά με κανονική μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα, έναντι 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα