Top-5: Πήγαν στην Ρεάλ και το μετάνιωσαν

Top-5: Πήγαν στην Ρεάλ και το μετάνιωσαν

Gazzetta team
Top-5: Πήγαν στην Ρεάλ και το μετάνιωσαν

bet365

Με αφορμή τα σενάρια για τον Αζάρ, το FourFourTwo γράφει για πέντε παίκτες που πίεσαν για μεταγραφή στο Santiago Bernabeu και στη συνέχεια το μετάνιωσαν.

Βάλτερ Σάμουελ [25 εκατ. ευρώ - 2004]
Για επτά χρόνια ο Σάμουελ ήταν βράχος στην Αργεντινή και την Ιταλία. Εχοντας πάρει το παρατσούκλι «ο τοίχος» ο Αργεντινός ήταν ένας απόλυτα σταθερός σέντερ-μπακ. Ομως στη μία του σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης, μια χρονιά στην οποία όλες οι μεταγραφές δεν πήγαν καλά, το 2004-05, ο Σάμουελ ήταν μέλος της ομάδας που αποκλείεστηκε στους «16» του Champions League και τερμάτισε 2η στην La Liga. Ο Σάμουελ πωλήθηκε στη συνέχεια στην Ιντερ και όλα άρχισαν να πηγαίνουν και πάλι καλά με τον Αργεντινό να κατακτά με τους Nerrazzurri το treble το 2010 υπό τις οδηγίες του Ζοσέ Μουρίνιο.

Κακά [67 εκατ. ευρώ - 2009]
Η Ρεάλ Μαδρίτης το 2009 έσπασε το ρεκόρ μεταγραφής με την απόκτηση του Ρικάρντο Κακά από την Μίλαν. Ηταν τότε 27 ετών και βρισκόταν στο peak του έχοντας κατακτήσει το Champions League και την Χρυσή Μπάλα. Δυστυχώς όμως οι τραυματισμοί έκοψαν τις ελπίδες του Βραζιλιάνου να συνεχίσει σε τόσο υψηλό επίπεδο, έμεινε εκτός για 10 μήνες το 2010 και στη συνέχεια δεν σταμάτησε να ταλαιπωρείται από μικροπροβλήματα με αποτέλεσμα να αποκτηθεί ο Μεσούτ Οζίλ. Ο Κακά ήταν ο απόλυτος star της Μίλαν, ενώ στην Ρεάλ ένιωσε ότι δεν τον ήθελαν. Το 2013 επέστρεψε στο San Siro έχοντας έναν τίτλο πρωταθλητή και 29 γκολ από 120 αναμετρήσεις.

Ματέο Κόβατσιτς [29 εκατ. ευρώ - 2015]
Ο Αζάρ μπορεί να μάθει πράγματα για το πως είναι να πηγαίνεις στην Ρεάλ, από τον συμπαίκτη του, Ματέο Κόβατσιτς. Ο Κροάτης, που έχει αφήσει στον πάγκο Φάμπρεγας, Μπάρκλεϊ και Λόφτους-Τσικ έγινε παίκτης των Merengues το 2015 ύστερα από δύο καλά χρόνια στην Ιταλία με την Ιντερ. Αρχικά, το γεγονός ότι ο Κόβατσιτς μπορεί να καλύψει πολλούς ρόλους, τον έκανε να παίρνει φανέλα βασικού με τον Ράφα Μπενίτεθ, όμως με τον Ζιντάν, τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα και η 3άδα Μόντριτς, Κροος, Καζεμίρο δεν έσπαγε εύκολα. Υστερα από 37 εμφανίσεις σε τρεις σεζόν με τους Blancos, πήγε στην Τσέλσι ως δανεικός.

Νικολά Ανελκά [35 εκατ. ευρώ - 1999]
Πριν αρχίσει να κάνει... παγκόσμιο tour σε διάφορες top ομάδες, ο Ανελκά υπέγραψε το 1999 στην Ρεάλ Μαδρίτης ύστερα από δύο πολύ καλά χρόνια με την Αρσεναλ. Γρήγορος, δυνατός και με ταμπεραμέντο, ο Ανελκά σκόραρε δύο φορές κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο clasico και άλλες τόσες στα ημιτελικά του Champions League σε βάρος της Μπάγερν Μονάχου. Παρόλα αυτά, ο Γάλλος δεν έφτιαξε ένα success story. Τιμωρήθηκε με 345 μέρες έπειτα από καυγά με τον προπονητή του, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, και στη συνέχεια είπε ότι οι συμπαίκτες του δεν τον γούσταραν επειδή πήρε τη θέση του Ραούλ στην 11άδα. Υστερα από μόλις μία σεζόν - παρότι κατέκτησε το Champions League - πωλήθηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπου τσακώθηκε ξανά με τον προπονητή (Λουίς Φερναντέζ). Στα επόμενα 15 χρόνια, έπαιξε σε 12 ομάδες.

Μάικλ Οουεν [12 εκατ. ευρώ - 2004]
Ο Οουεν ήταν ο star στην Λίβερπουλ με την οποπια έβαζε από 16 έως 19 γκολ στις 7 σεζόν που έμεινε στο Anfield. Απογοητευμένος με το ότι η ομάδα του δεν μαχόταν για τον τίτλο, έγινε παίκτης της Ρεάλ σε τιμή ευκαιρίας. Στα 24 του είχε προλάβει να βάλει 142 γκολ με club και Εθνική σε 7 σεζόν, όμως αυτό ήταν το turning-point της καριέρας του. Μετά τη μετακόμισή του στην Ισπανία, όπου έμεινε για μόνο μία σεζόν, πέτυχε 64 τέρματα σε 8 χρόνια και κρέμασε τα παπούτσια του το 2013 ως παίκτης της Στόουκ. Οταν έφυγε από το Anfield, ο Οουεν είχε τους Χέσκεϊ, Μπάρος, Ντιούφ, Σιναμά-Πονγκόλ ως ανταγωνισμό για τη θέση του βασικού. Στο Bernabeu είχε τους Ρονάλντο και Ραούλ. Στην Ρεάλ κατάφερε να πάρει 26 φορές φανέλα βασικού σε όλες τις διοργανώσεις και σκόραρε 17 φορές, όμως πωλήθηκε στην Νιούκαστλ το επόμενο καλοκαίρι.

 

Τελευταία Νέα