Top 10: Οι teenagers του Champions League (vids)

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Top 10: Οι teenagers του Champions League (vids)

bet365

Το Champions League ξεκινάει και το FourFourTwo του gazzetta.gr σας παρουσιάζει τους 10 έφηβους που πρέπει να προσέξετε.

Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Δεν είναι μόνο ο κορυφαίος έφηβος της διοργάνωσης, αλλά ο κορυφαίος σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήδη στην Γαλλία η συζήτηση έχει ξεκινήσει για το αν αυτός είναι το μεγάλο αστέρι της Παρί και όχι ο Νεϊμάρ. Γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1998 έχει ήδη δείξει τα ηγετικά του χαρακτηριστικά φέτος στο Παρίσι, προέρχεται από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δείχνει έτοιμος να αφήσει εποχή. Όλα αυτά πριν κλείσει τα 20 του χρόνια...

Κρίστιαν Πούλισιτς (Ντόρτμουντ)

Η ώρα του Αμερικανού εξτρέμ στην Ντόρτμουντ έφτασε. Ο Πούλισιτς έχει δείξει τι μπορεί να κάνει, φέτος θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο στην ομάδα του Φαβρ και από την προετοιμασία έδειξε ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και τα εκατομμύρια που ακούγονται είναι πάρα πολλά, όμως οι Βεστφαλοί δεν ήθελαν να ακούσουν τίποτα το καλοκαίρι που πέρασε. Σε λίγες ημέρες θα κλείσει τα 20 του χρόνια (18/09), αλλά στη σέντρα της διοργάνωσης είναι ένας από τους καλύτερους έφηβους της διοργάνωσης.

Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ)

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1998 έχει ήδη έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ στην καριέρα του, στον οποίο μάλιστα έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Από τις αποκαλύψεις της Λίβερπουλ του Κλοπ πέρυσι, ήταν στην αποστολή της Αγγλίας για το Μουντιάλ και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει. Παίρνει όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση, κάνει κούρσες, βγάζει καλές σέντρες και δείχνει αρκετά ώριμος για την ηλικία του. Οι κόκκινοι έλυσαν μια και καλή μία πολύ προβληματική θέση των τελευταίων ετών με τον καλύτερο τρόπο: με έναν παίκτη από τις ακαδημίες.

Ματίς Ντε Λιγκτ (Άγιαξ)

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός αποτελεί το πιο hot όνομα στην Ευρώπη για το κέντρο της άμυνας. Για ακόμη ένα καλοκαίρι έμεινε στον Άγιαξ, προκειμένου να πάρει και άλλες εμπειρίες πριν κάνει το επόμενο βήμα, που αναμένεται να έρθει για πολλά εκατομμύρια ευρώ. Γεννημένος τον Αύγουστο του 1999 έχει εντυπωσιάσει τα τελευταία χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Τώρα, έχει την ευκαιρία να λάμψει στα αστέρια.

Ζέντσον Φερνάντες (Μπενφίκα)

Εμφανίστηκε φέτος το καλοκαίρι στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα και ήδη δείχνει να είναι κάτι το ξεχωριστό. Γεννημένος τον Ιανουάριο του 1999 ο νεαρός Πορτογάλος μέσος έχει προλάβει να εντυπωσιάσει. Είχε κοστίσει 250 ευρώ και 25 μπάλες στην Μπενφίκα το 2009 και είναι βέβαιο ότι θα πουληθεί σύντομα για πολλά εκατομμύρια. Ήδη ο Φερνάντο Σάντος τον κάλεσε στην εθνική και αποτελεί τη μεγάλη αποκάλυψη στην Πορτογαλία. Από τους καλύτερους της Μπενφίκα στα προκριματικά, τώρα ήρθε η ώρα να λάμψει και στα αστέρια.

Τζάστιν Κλάιφερτ (Ρόμα)

Ύστερα από την πρώτη του γεμάτη σεζόν στον Άγιαξ, με τον οποίο έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις ήρθε το επόμενο βήμα. Ο νεαρός Ολλανδός αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Ρόμα και βρίσκεται σε περίοδο προσαρμογής στην Ιταλία. Ταχύτατος, με εκπληκτική τεχνική κατάρτιση, έδειξε ότι μπορεί να σκοράρει και προσπαθεί να ακολουθήσει στα βήματα του πατέρα του. Γεννημένος τον Μάιο του 1999 έχει όλα τα φόντα να τα καταφέρει.

Βίλεμ Ζεμπέλ (Μονακό)

Κι όμως, έχει προλάβει να βγει ο... νέος Μπαπέ πριν καν εκείνος κλείσει τα 20 του χρόνια! Η Μονακό συνεχίζει να κάνει επενδύσεις σε νεαρούς παίκτες και έβγαλε από τα ταμεία της 20 εκατ. ευρώ για να κάνει δικό της τον Ζεμπέλ από την Λυών. Τόσο πολύ πιστεύει στον νεαρό Γάλλο, που είναι γεννημένος τον Αύγουστο του 2001. Παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, ο Ζαρντίμ τον βάζει σιγά-σιγά στην ομάδα, όμως δεν είναι λίγοι οι παίκτες των Μονεγάσκων που έκαναν το μπαμ κατά τη διάρκεια της σεζόν στο Champions League. Ο νεαρός άσος θα πάρει τις ευκαιρίες του στο υψηλότερο επίπεδο.

Φερνάντο (Σαχτάρ)

Η Σαχτάρ είδε τρία βασικά της στελέχη να αποχωρούν το καλοκαίρι και στράφηκε στη γνωστή βραζιλιάνικη αγορά για να βρει τους αντικαταστάτες τους. Έτσι, αποφάσισε να ξοδέψει περίπου 6 εκατ. ευρώ για να πάρει τον Φερνάντο από την Παλμέιρας. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ είναι γεννημένος τον Μάρτιο του 1999 και θα αντικαταστήσει τον Μπερνάρντ στην ουκρανική ομάδα. Ξεκίνησε καλά τη σεζόν, πέτυχε το παρθενικό του γκολ μόλις στο δεύτερό του ματς και όταν προσαρμοστεί αναμένεται να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του Φονσέκα, που πάντα διακρίνεται στο Champions League.

Τζέιντον Σάντσο (Ντόρτμουντ)

Δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει θέση βασικού στην Ντόρτμουντ, όμως ο νεαρός Άγγλος εξτρέμ έχει κάνει άλματα προόδου, όπως φαίνεται κάθε φορά που μπαίνει αλλαγή. Αυτό που του έλειπε ήταν η ουσία και φαίνεται να τη βρίσκει υπό τις οδηγίες του Λουσιέν Φαβρ. Αποκτήθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2017 και όλα δείχνουν ότι η επένδυση θα πιάσει τόπο και με το παραπάνω. Γεννημένος τον Μάιο του 2000 διακρίνεται για την ταχύτητα και την ντρίμπλα του.

Πιέτρο Πελέγκρι (Μονακό)

Έκανε ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών με την Τζένοα στη Serie A, σπάζοντας το ρεκόρ του Σίλβιο Πιόλα ύστερα από 86 χρόνια με 2 γκολ και εκείνο του Αμαντέο Αμαντέι για τον νεότερο που εμφανίζεται στα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας της Ιταλίας. Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν πολλοί ενδιαφερόμενοι, όμως ο Πελέγκρι επέλεξε να αποδεχθεί την πρόταση της Μονακό, που έβγαλε από τα ταμεία της 25 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Και φέτος ο νεαρός επιθετικός ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο Champions League. Πέρασε το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν στο Μόντε Κάρλο σε φάση προσαρμογής και ο Ζαρντίμ ακολουθεί συντηρητική πολιτική για να μην τον «κάψει». Φέτος, έχει κάνει 2 εμφανίσεις στην Ligue 1, σκοράροντας 1 γκολ, ενώ ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τον κάλεσε στην εθνική, με την οποία τελικά δεν αγωνίστηκε λόγω ενός τραυματισμού. Στην Μονακό τον πιστεύουν πολύ και είναι δεδομένο ότι φέτος θα έχει πολύ σημαντικό ρόλο.

 

Τελευταία Νέα