Top-5: Χειρότερες μεταγραφές στην Premier League

Gazzetta team
Top-5: Χειρότερες μεταγραφές στην Premier League

bet365

Ο Tom Seymour γράφει για κάποιους από τους παίκτες που αποτέλεσαν τις χειρότερες μεταγραφές της Premier League για τη σεζόν 2017-18.

Τζο Χαρτ [Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Χαμ]

Υστερα από έναν πολύ δύσκολο χρόνο στην Ιταλία με την Τορίνο, στον οποίο δεν κατάφερε να ανεβάσει ούτε τις μετοχές, ούτε την αυτοπεποίθησή του, ο Τζο Χαρτ παραχωρήθηκε ξανά δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτ, αυτή τη φορά στην Γουέστ Χαμ. Τέσσερις μήνες αργότερα ο 31χρονος είχε δεχθεί 33 γκολ σε 14 εμφανίσεις και ήταν μάλλον φυσιολογικό ότι έχασε τη θέση του από τον Ισπανό, Αντριάν. Αυτό δεν είναι το χειρότερο για τον Χαρτ αλλά το ότι όχι μόνο δεν θα είναι βασικός για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας αλλά δεν έχει σίγουρη θέση ούτε στην αποστολή του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι! Aτελείωτη δράση στο live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Ρενάτο Σάντσες [Μπάγερν Μονάχου - Σουόνσι]

Ενας από τους παίκτες που κατέρρευσαν έχοντας πάρει πρώτα τον τίτλο του wonderkid. Το καλοκαίρι του 2016, έχοντας βοηθήσει την Πορτογαλία να κατακτήσει το Euro, σε ηλικία 18 ετών ο Ρενάτο Σάντσες αποκτήθηκε αντί 35+45 εκατ. ευρώ από την Μπάγερν. Υστερα από έναν δύσκολο πρώτο χρόνο στην Γερμανία, παραχωρήθηκε δανεικός στην Σουόνσι σε μια προσπάθεια να βρει κάπως την φόρμα του. Εκείνη τη στιγμή φάνταζε σαν μία καταπληκτική προσθήκη στην ομάδα του Πολ Κλεμέντ, του προπονητή των Κύκνων, ο οποίος ήταν βοηθός του Κάρλο Αντσελότι σε Μπάγερν, Ρεάλ, Παρί. Αν το σχέδιο ήταν να βοηθήσουν τον μικρό να ξαναβρεί τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν δούλεψε. Τελικά, εν μέσω τραυματισμών και κακής φόρμας, ο Πορτογάλος πραγματοποίησε μόλις 12 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και απογοήτευσε.

Τιεμουέ Μπακαγιόκο [Μονακό - Τσέλσι]

Η έκπληξη που έκανε πέρυσι η Μονακό με την κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος και την παρουσία στα ημιτελικά του Champions League, έκανε τους παίκτες της να αποτελούν τεράστια περιουσιακά στοιχεία το καλοκαίρι του 2017. Ο Κιλιάν Μπαπέ πήγε στην Παρί Σεν Ζερέν, η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τους Μπερνάρντο Σίλβα και Μπενζαμέν Μεντί, ενώ η Τσέλσι πλήρωσε περίπου 45 εκατ. ευρώ για τον Μπακαγιόκο. Για να είμαστε δίκαιοι, ο Γάλλος μέσος ήταν κλειδί στην κατάκτηση του τίτλου από τους Μονεγάσκους και στα προημιτελικά του Champions League πέτυχε το γκολ με το οποίο η Μονακό απέκλεισε την Σίτι, όμως φέτος στο Stamford Bridge δεν κατάφερε ποτέ να νιώσει καλά, ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά. Η τελευταία εμφάνιση στη νίκη 1-0 επί της Λίβερπουλ ίσως είναι ένα καλό σημάδι για την επόμενη σεζόν.

Πατρίς Εβρά [Μαρσέιγ - Γουέστ Χαμ]

Η Γουέστ Χαμ έκανε φέτος κάποιες απογοητευτικές επιλογές για την άμυνα. Εχοντας τιμωρηθεί από την UEFA επειδή κλώτσησε οπαδό στο πλαίσιο του αγώνα με την Βιτόρια Γκιμαράες, ο Εβρά ουσιαστικά απολύθηκε από την Μαρσέιγ. Η Γουέστ Χαμ αποφάσισε να τον αποκτήσει τον Φεβρουάριο λίγο μετά τις δηλώσεις του συν-ιδιοκτήτη, Ντέιβιντ Σάλιβαν, για το ότι οι νέες μεταγραφές θα είναι νεαροί παίκτες και όχι γυρολόγοι. Ο ίδιος ο Εβρά έχει δηλώσει ότι θέλει να παίζει μέχρι τα 40 και οι φίλοι των Hammers σίγουρα ελπίζουν να μην το κάνει με τη φανέλα της ομάδας τους.

Ντέιβι Κλάασεν [Αγιαξ - Εβερτον]

Ενα ακόμα μέλος εκείνης της ομάδας που έφτασε μέχρι τον τελικό του Europa League, ο αρχηγός, Ντέιβι Κλάασεν, πωλήθηκε στην Εβερτον για περίπου 30 εκατ. ευρώ. Ο 25χρονος μέσος έχει παίξει 6 αγώνες και πολλές φορές ήταν κατόρθωμα ότι βρισκόταν στην αποστολή, με τον Σαμ Αλαρνταϊς να δηλώνει τον εκνευρισμό του για το γεγονός ότι το club δεν κατάφερε να τον παραχωρήσει δανεικό τον Ιανουάριο. Ο Κλάασεν αποκτήθηκε από τον συμπατριώτη του, Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος όμως στη συνέχεια δήλωσε ότι «είμαι απογοητευμένος από τον Ντέιβι».

 

Τελευταία Νέα