Αρσεναλ: 5 παίκτες που πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον

Αρσεναλ: 5 παίκτες που πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον

Gazzetta team
Αρσεναλ: 5 παίκτες που πρέπει να ανησυχούν για το μέλλον

bet365

Η αποχώρηση του Αρσέν Βενγκέρ φέρνει αλλαγές στην Αρσεναλ και ο Chris Flanagan γράφει για πέντε παίκτες που είναι υποψήφιοι για αποχώρηση.

1. Σκόντραν Μουστάφι

Το γλίστρημα μπροστά στον Αντουάν Γκριζμάν στον πρώτο ημιτελικό του Europa League, το οποίο έφερε το 1-1 της Ατλέτικο, είναι η τελευταία άσχημη στιγμή για τον Μουστάφι. Σίγουρα ο Γερμανός σέντερ-μπακ δεν το έκανε επίτηδες αλλά είναι μια εικόνα που μπορεί να συμβολίζει τις μέρες του στην Αρσεναλ. Ο πρώην άσος της Βαλένθια αφίχθη στο Emirates για να βελτιώσει την άμυνα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει ικανός για κάτι τέτοιο. Αντίθετα η οπισθοφυλακή των Gunners γίνεται όλο και χειρότερη. Πέρυσι ακούστηκε έντονα για την Ιντερ, όμως ο Βενγκέρ τον περιέγραψε σαν έναν «υποσχόμενο αμυντικό για το μέλλον». Ο Αλσατός όμως δεν θα είναι στον πάγκο από τη νέα σεζόν, όπως ίσως συμβεί και με τον Μουστάφι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ με 200+ ειδικά στοιχήματα και αξεπέραστο Live Στοίχημα! (21+)

2. Λοράν Κοσιελνί

Σαν αρχηγός, η θέση του Κοσιελνί μπορεί να μοιάζει πιο ασφαλής, όμως επίσης μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένος αν ο νέος τεχνικός θελήσει να χτίσει μια νέα άμυνα. Ο Γάλλος διεθνής είναι κολόνα στην άμυνα των Λονδρέζων εδώ και χρόνια όμως δεν έχει καταφέρει να μείνει μείνει μακριά από τα λάθη. Το γκολ της Ατλέτικο μπορεί να ήρθε από λάθος του Μουστάφι, όμως ο Κοσιελνί δεν κατάφερε αρχικά να κόψει. Αν η Αρσεναλ θέλει να επιστρέψει στην κορυφή, ο νέος τεχνικός πρέπει να δώσει βάση στην άμυνα. Στα 32 του ο Κοσιελνί, ίσως δεν είναι αναντικατάστατος.

3. Γκρανίτ Τσάκα

Ο Τσάκα ήταν βασικός αυτή τη χρονιά στην Αρσεναλ χωρίς πάντως να εντυπωσιάζει συχνά. Αμυντικά πολλές φορές πιάνεται στον ύπνο, ενώ είναι εντυπωσιακό στο πειθαρχικό, αφού έχει δεχθεί 22 κίτρινες και δύο κόκκινες στα δύο του χρόνια στο Emirates. Κόντρα στην Ατλέτικο οι Gunners είχαν 76% κατοχή, οπότε ο Τσάκα είχε να κάνει λίγα πράγματα αμυντικά και την άνεση να δείξει την ποιότητά του στις πάσες, όμως σε λίγες περιπτώσεις έδειξε κάτι τέτοιο. Αν η Αρσεναλ θέλει να είναι ξανά ανταγωνιστική σε top επίπεδο, χρειάζεται περισσότερα από το κέντρο της αμυντικά και επιθετικά και ο Τσάκα στην καλύτερη, θα βρίσκεται υπό απειλή.

4. Ντάνι Γουέλμπεκ

Το 2014, όταν ο Λουίς Φαν Χααλ πούλησε τον Ντάνι Γουέλμπεκ στην Αρσεναλ, κάποιοι είπαν ότι ήταν λάθος, όμως τελικά δεν φαίνεται να είναι έτσι. Μπορεί ο Αγγλος φορ να έμεινε εκτός για μεγάλο διάστημα εξαιτίας τραυματισμών, όμως τα 27 γκολ του σε τέσσερις σεζόν, δεν δείχνουν έναν επιθετικό που ονειρεύεσαι να έχεις. Με την Ατλέτικο έδειξε καλά στοιχεία, όμως επίσης και ότι δεν διαθέτει το δολοφονικό τελείωμα που απαιτείται σε ματς σαν και αυτό. Πάντα υπήρχε η αίσθηση και πλέον επιβεβαιώνεται ότι ο Γουέλμπεκ είναι ένα κλικ κάτω από τον σταθερό σκόρερ μιας ομάδας που μάχεται στο υψηλότερο επίπεδο. Οσο τα χρόνια περνούν, αυτή η αίσθηση συνεχίζει να μεγαλώνει και η Αρσεναλ χρειάζεται βοήθεια στην επίθεση αν θέλει να γίνει ξανά διεκδικήτρια του τίτλου.

5. Τζακ Γουίλσιρ

Το μέλλον του Γουίλσιρ είναι μάλλον πιο περίπλοκο από εκείνο των τεσσάρων προηγούμενων. Υστερα από δύο δύσκολα χρόνια, ο Αγγλος μέσος ήταν ο καλύτερος παίκτης κόντρα στην Ατλέτικο ελέγχοντας τον ρυθμό και δίνοντας την ασίστ στο γκολ του Λακαζέτ. Το Ισπανικό club γέμισε το κέντρο και ώθησε τους Gunners να παίξουν από τα πλάγια και ο διεθνής άσος έδειξε ικανότητα στο να περάσει πάσες και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο 26χρονος μπορεί ακόμα και να βρει θέση στην αποστολή για τον Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω του τραυματισμού τον Τσάμπερλεϊν και να πάρει παράδειγμα από τον πρώην συμπαίκτη του ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή περιβάλλοντος έχοντας βαλτώσει με τον Αρσέν Βενγκέρ. Ο Γουίλσιρ δείχνει σημάδια ανάκαμψης και μπορεί με έναν άλλο προπονητή να γίνει επιτέλους ο παίκτης που πολλοί περίμεναν. Παρά το γεγονός αυτό, έχει λόγους να ανησυχεί για το μέλλον του στο Emirates. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι, όμως με τις τελευταίες εμφανίσεις φαντάζει δύσκολο να μείνει ελεύθερος. Αν ο νέος τεχνικός βγάλει τον καλύτερο εαυτό του, μπορεί να είναι καθοριστικός στην αναγέννηση της Αρσεναλ.

 

Τελευταία Νέα