Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί της Premier League (16-11)

Gazzetta team
Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί της Premier League (16-11)

bet365

Η Αγγλία μπαίνει σε μια νέα χρυσή εποχή με παίκτες goal-machines και το FourFourTwo γράφει για τους κορυφαίους 30 επιθετικούς της Premier League.

16 και 15. Ντουάιτ Γιορκ και Αντι Κόουλ | 375 / 414 ματς, 123 / 187 γκολ

«Οταν εγώ και ο Γιόρκι αρχίσαμε να παίζουμε μαζί, ήταν σαν να γνωρίζεις μια εκπληκτική γυναίκα και να την ερωτεύεσαι» είχε πει το 2010 στο FFT ο Αντι Κόουλ. Το γεγονός ότι ο Αλεξ Φέργκιουσον έδωσε 12.6 εκατ. λίρες στην Αστον Βίλα για να πάρει τον άσο από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο προκάλεσε εντύπωση, αφού στο Old Trafford υπήρχαν ήδη οι Κόουλ, Σόλσκιερ, Σέριγχαμ. Ο Σκωτσέζος έκανε rotation στους επιθετικούς του τις πρώτες εβδομάδες της σεζόν 1998-99 αλλά από τον Οκτώβριο κατέληξε στους Γιορκ και Κόουλ και οι δύο έβαλαν 19 γκολ εκείνο τον μήνα. Το φονικό δίδυμο έπαιξε τεράστιο ρόλο στην κατάκτηση του treble και στα δύο τους πρώτα χρόνια σημείωσαν μαζί 98 τέρματα. Η άφιξη του Ρουντ ΦανΝίστελροϊ έσπασε το δίδυμο το 2001, με τον Κόουλ να πηγαίνει στην Μπλάκμπερν και τον Γιορκ να τον ακολουθεί έξι μήνες μετά.

14. Ρόμπι Φάουλερ | 379 ματς, 163 γκολ

Στους οπαδούς πάντα αρέσει ότι ένα ντόπιο παιδί βάζει γκολ και αυτοί της Λίβερπουλ είχαν σαν «Θεό» τον Ρόμπι Φάουλερ. Πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ στην πέμπτη του εμφάνιση και το δεύτερο κόντρα στην Αρσεναλ στην 30ή του μέσα σε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος. Σε μια εποχή που υπήρχαν παίκτες όπως Σίρερ, Κλίνσμαν, Ιαν Ράιτ, ο Φάουλερ ήταν ο πιο κυνικός από όλους τους επιθετικούς της Premier League. Ενας τραυματισμός το 1996-97 έβγαλε τον αριστεροπόδαρο από τον δρόμο του και ο Μάικλ Οουεν πήρε τη θέση του. Ο Φάουλ έκανε βέβαια το comeback, όμως είχε χάσει την εκρηκτικότητα που του επέτρεπε να διαλύει τις άμυνες. Στη συνέχεια έπαιξε σε Λιντς και Μάντσεστερ Σίτι και επέστρεψε στο Anfield το 2006 χωρίς όμως να καταφέρει να θυμίσει τη μαγεία από τα παλιά.

13. Μάικλ Οουεν | 326 ματς, 150 γκολ

Ο Οουεν ήταν 18 και στην πρώτη του σεζόν με την Λίβερπουλ μοιράστηκε το Χρυσό Παπούτσι το 1997-98. Την επόμενο το επανέλαβε και έγινε ο ήρωας της Αγγλίας με εκείνο το γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην Αργεντινή. Ηταν το τέλειο σενάριο για ταινία, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν βλέπει τα γκολ του. Ο απίστευτα γρήγορος επιθετικός πήρε την Χρυσή Μπάλα το 2001 και έφτασε σε διψήφιο αριθμό τερμάτων στις 7 σεζόν του στους Reds. Ομως οι μεταγραφές σε Ρεάλ Μαδρίτης και Νιούκαστλ δεν πήγαν όπως θα ήθελε αφού οι τραυματισμοί δεν τον ταλαιπώρησαν και στη συνέχεια υπέγραψε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα το 2011, πριν ολοκληρώσει την καριέρα του στην Στόουκ.

12. Ρόμπιν Φαν Πέρσι | 280 ματς, 144 γκολ

Στην τελευταία του σεζόν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Αλεξ Φέργκιουσον κατέκτησε το πρωτάθλημα, σε μεγάλο βαθμό χάρη στα γκολ του Φαν Πέρσι, που είχε αποκτηθεί από την Αρσεναλ. Ο Ολλανδός δεν είχε κατακτήσει τον τίτλο στα 8 του χρόνια στο Λονδίνο, αφού οι τραυματισμοί του είχαν στερήσει τη δυνατότητα να πιάσει το peak των ικανοτήτων του. Ομως ο αριστεροπόδαρος άσος, που από εξτρέμ μετατράπηκε σε επιθετικό, βρέθηκε στα καλύτερά του στην ηλικία των 28 με 30 γκολ στην τελευταία του σεζόν στο Emirates, πριν βάλει 26 στην πρώτη του στο Old Trafford και χαρίσει το 13ο πρωτάθλημα στον Φέργκι.

11. Τέντι Σέριγχαμ | 418 ματς, 146 γκολ

Ο Τέντι Σέριγχαμ δεν είχε κατακτήσει κανένα τίτλο πριν το 1999, όμως βοήθησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να πάρει τρεις σε τέσσερις σεζόν και ο ίδιος στα 34 του αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς. Πρώτος σκόρερ της πρώτης σεζόν της Premier League, πήρε μεταγραφή από την Νότιγχαμ Φόρεστ στην Τότεναμ το 1992 και έγινε ένας πανέξυπνος second striker πετυχαίνοντας συνολικά στη μεγάλη κατηγορία 146 γκολ και δίνοντας 76 ασίστ. Στη συνέχεια της καριέρας του έπαιξε σε Πόρτσμουθ και Γουέστ Χαμ και έγινε ο γηραιότερος σκόρερ της Premier League στα 40 του.

Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί της Premier League (30-26)
Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί της Premier League (25-21)
Οι 30 καλύτεροι επιθετικοί της Premier League (20-17)

 

Τελευταία Νέα