Μπάγερν - Ανατόλι Τίμοστσουκ: «Κορυφαίος όλων ο Χάινκες»!

Μπάγερν - Ανατόλι Τίμοστσουκ: «Κορυφαίος όλων ο Χάινκες»!

bet365

Στον τελικό του Champions League, στο πλαίσιο του Προγράμματος, “Football for Friendship”, το gazzetta.gr συνάντησε τον παλαίμαχο μέσο της Μπάγερν, που μίλησε για τους καλύτερους προπονητές, τα ματς της ζωής του και το φιλία με έναν παίκτη της Λίβερπουλ.

Το gazzetta.gr ταξίδεψε για πέντε μέρες στη Μαδρίτη προσκεκλημένο του Διεθνούς Προγράμματος για Παιδιά, “Football for Friendship”. Το πρωί της ημέρας του τελικού του Champions League, οι διοργανωτές του Προγράμματος, φιλοξένησαν τον Ανατόλι Τίμοστσουκ. Ο Ουκρανός διεθνής που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση εδώ και δύο χρόνια, εμφανίστηκε ορεξάτος και με διάθεση να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων των προσκεκλημένων χωρών, μεταξύ αυτών και των Ελλήνων απεσταλμένων.

Πιο ενδιαφέρον απ' όσα είπε ο παλαίμαχος μέσος με σπουδαία καριέρα κυρίως σε Σαχτάρ, Μπάγερν και Ζενίτ, παρουσιάζουν οι ατάκες του για τον κορυφαίο προπονητή, τι πιστεύει για τον Γιούργκεν Κλοπ και τον κολλητό του, Σακίρι, αλλά και το κορυφαίο ματς της ζωής του, που παραδόξως δεν είναι κάποιο από τα μεγάλα που κέρδισε...

Αν και κατέκτησε το Κύπελλο UEFA με τη Ζενίτ το 2008 και την ίδια χρονιά το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Αν και πανηγύρισε το Champions League το 2013 με την Μπάγερν, ο Τίμοστσουκ ξαφνιάζει με την απάντησή του για το ποιο παιχνίδι έχει μείνει πιο βαθιά χαραγμένο στη μνήμη του: «Σίγουρα είναι ο τελικός του Champions League το 2012 μεταξύ της Μπάγερν και της Τσέλσι. Ήταν ένα δραματικό παιχνίδι, παίξαμε πολύ καλά, έπρεπε να νικήσουμε, αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Δεν πειράζει, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Επειδή όμως εκείνη την ημέρα το μεγάλο θέμα ήταν η Λίβερπουλ, ο Ουκρανός δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε έναν “δικό” του άνθρωπο που έμελλε να σηκώσει την κούπα το ίδιο βράδυ: «Ο Σακίρι είναι από τους καλύτερους φίλους μου στο ποδόσφαιρο. Στα χρόνια που βρεθήκαμε μαζί στην Μπάγερν, είχαμε μία υπέροχη τριάδα παρέας μαζί και με τον Μάντζουκιτς. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Ο Κλοπ δείχνει να τον εμπιστεύεται ξανά τελευταία, επομένως θεωρώ πως θα έχει μία καλή πορεία στη Λίβερπουλ».

Και αφού έδωσε μόνος του την πάσα για τον Κλοπ, ήταν η αμέσως επόμενη ερώτηση, καθώς τον αντιμετώπιζε και ως αντίπαλο στα κοινά χρόνια τους στη Μπουντεσλίγκα: «Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, ένας πολύ καλός άνθρωπος. Σίγουρα είναι μεταξύ των κορυφαίων της γενιάς του. Γενικότερα, πλέον στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλοί και καλοί προπονητές».

Αυτό με τους καλούς προπονητές έφερε και την απορία για τον κορυφαίο με τον οποίο δούλεψε ποτέ. Η απάντηση του Τίμοστσουκ ήταν μάλλον αναμενόμενη: «Για εμένα ο καλύτερος όλων είναι ο Γιουπ Χάινκες. Χάρη σ' αυτόν κερδίσαμε το Champions League το 2013 με την Μπάγερν. Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλοί αυτή την εποχή, όπως είναι κι ο Γκουαρδιόλα με τον Κλοπ, αλλά ο Χάινκες ήταν κάτι διαφορετικό».

 

Τελευταία Νέα