Μπεν στο gazzetta,gr: «Ραντεβού με τον Νεϊμάρ στ' αστέρια!»

Μπεν στο gazzetta,gr: «Ραντεβού με τον Νεϊμάρ στ' αστέρια!»

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Μπεν στο gazzetta,gr: «Ραντεβού με τον Νεϊμάρ στ' αστέρια!»

bet365

Το χει η μοίρα του, με τα ερυθρόλευκα στο Champions League. O Μοχάμεντ Μπεν έστειλε τον Ερυθρό Αστέρα στ' αστέρια και λίγο πριν τη σέντρα μιλά στο gazzetta.gr για την ιστορική επιτυχία, τον Ολυμπιακό, αλλά και τους Νεϊμάρ, Μέσι, Κριστιάνο!

Το αστέρι λάμπει ξανά! Στην Αρένα του Σάλτσμπουργκ ο Ερυθρός Αστέρας αγκάλιασε τ΄ αστέρια κι έγραψε ξανά ένα χρυσό κεφάλαιο σε μια τεράστια ιστορία! Αυτή είχε επιτυχίες, πίκρες, δάκρυα και λίγο έλειψε να... χαθεί μιας και το 2013 τα χρέη άγγιζαν τα 45 εκατ. ευρώ! Δυο χρόνια αργότερα έχανε το εισιτήριο για το Champions League λόγω τιμωρίας της UEFA. Το βράδυ της 29ης Αυγούστου ο Αστέρας μάγεψε ξανά, το ρολόι γύρισε πίσω, στο... 1991. Τότε ήταν οι Προσινέτσκι, Μιχαϊλοβιτς, Γιούγκοβιτς, Πάντεφ και Σαβίτσεβιτς που έφταναν στην κορυφή της Ευρώπης! Τώρα μια ομάδα συνόλου, με έναν απίθανο κόουτς, τον Βλάνταν Μιλόγιεβιτς και μπροστάρη έναν πρώην δικό μας, τον Μοχάμεντ Μπεν άγγιξε τ’ αστέρια! Πέρσι, τα κατάφερε με τον Ολυμπιακό, φέτος, πάλι με τα ερυθρόλευκα, αλλά με τη φανέλα του Αστέρα συμμετέχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο επιθετικός από τις Κομόρες έστειλε τον Αστέρα στους ομίλους του Champions League, μπήκε στις καρδιές των Σέρβων, αλλά και στο μάτι δεκάδων σκάουτ! Ο Μπεν μίλησε στο gazzetta.gr για Champions League, Ολυμπικό, Μάριν, Κομόρες και Ελλάδα!




Δυο διαδοχικές σεζόν στο Champions League με τα ερυθρόλευκα! Πως αισθάνεσαι;
Μάλλον μου πάνε… Είναι φανταστικό το συναίσθημα και ανυπομονώ να ακούσω τον ύμνο της διοργάνωσης μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς. Το περίμενα τόσα χρόνια και χαίρομαι που ανήκω στην ομάδα που τα κατάφερε.

Πως τα κατάφερες να είσαι σε δυο ομάδες με συμμετοχή στους ομίλους;
Εκτός από τυχερός, έδωσα τα πάντα για να βοηθήσω τις ομάδες. Δούλεψα σκληρά, πολύ σκληρά. Είναι το ωραιότερο πράγμα, έπειτα από τόση προσπάθεια να απολαμβάνεις αυτές τις επιτυχίες. Δούλεψα σωστά, δε με πήραν κάτω οι ατυχίες και αυτό το οφείλω και στους ανθρώπους που έχω δίπλα μου. Δεν έχω μυστικά, μπαίνω μέσα στο γήπεδο έτοιμος, με αυτοπεποίθηση κι αυτό βγαίνει χάρη στη δουλειά που έχει γίνει.

Από την κορυφή της Ευρώπης το 1991 στ’ αστέρια το 2018! Επειτα από ένα τεράστιο διάστημα αποχής ήρθε το μεγάλο ραντεβού με την επιτυχία.
Είμαι περήφανος για το γεγονός πως αποτελώ μέρος της ομάδας του Ερυθρού Αστέρα και το ότι γράψαμε ιστορία με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Με κάνει πολύ χαρούμενο το ότι καταφέραμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να θυμηθούμε με νοσταλγία αυτή την επιτυχία. Δεν συγκρίνονται τα δυο γεγονότα, αλλά αισθανόμαστε όλοι, πως βάλαμε ξανά τον Αστέρα εκεί όπου ανήκει στους μεγάλους συλλόγους της Ευρώπης. Ο κόσμος έδειξε πόσο ανυπομονούσε για αυτό το ραντεβού και χαιρόμαστε που το προσφέραμε.



Τι ξέρεις για την ομάδα του 1991;
Οι ιστορίες είναι πολλές γι αυτή την ομάδα, η οποία και αποτελεί έμπνευση για όλους μας. Ξέρω για το τεράστιο ταλέντο, γνωρίζω για τη δύναμη τους, το πείσμα τους, τη δίψα για την επιτυχία. Μπορώ να πω πως δεν συγκρίνεται το ταλέντο με εκείνης της γενιάς, αλλά αν δει κανείς τα δικά μας ματς θα διαπιστώσει το μαχητικό μας πνεύμα, το πείσμα, τη θέληση για διάκριση. Ηταν κάτι εντυπωσιακό αυτό που συνέβη στην Αυστρία και είμαι περήφανος!

Σε αυτή την αστεράτη προσπάθεια θα έχεις στο πλευρό σου τον Μάριν.
Μαζί και στα ερυθρόλευκα… Βέβαια, τώρα θα παίξουμε μαζί περισσότερο χρόνο. Στον Ολυμπιακό δεν αγωνιστήκαμε αρκετά μαζί, δεν έπαιρνα τόσο χρόνο, ωστόσο έχω να θυμάμαι καλές συνεργασίες. Ελπίζω, πως το ίδιο θα γίνει και εδώ. Ο Μάριν είναι μεγάλος παίκτης, έδωσε πράγματα στον Ολυμπιακό και πιστεύω πως και στον Ερυθρό Αστέρα θα δώσει. Είμαι σίγουρος πως μπορεί περισσότερα, άλλωστε η εμπειρία του είναι κάτι το ιδανικό για μας.



Αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω τι θα ζητούσες να έχεις στον Ολυμπιακό;
Τι άλλο… Περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Αλήθεια, περίμενα περισσότερες ευκαιρίες, ήξερα πως μπορούσα. Όμως πήρα πολλά, έζησα μεγάλες στιγμές και ήταν τιμή μου που αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ κι ένα τεράστιο βήμα για κάθε διαφορετικό. Η ζωή τα έφερε να βρεθώ σε κάτι κοντινό στους φίλους του Ολυμπιακού, τον Αστέρα.

Ναι, αλλά φέτος μόνο μια από τις δυο είναι στους ομίλους του Champions League. Αισιοδοξείς για την πρώην ομάδα σου;
Βλέπω όσο μπορώ τον Ολυμπιακό. Τους είδα να παίζουν στο Europa και να αγωνίζονται πολύ καλά και χάρηκα. Ελπίζω να πάρει φέτος τον τίτλο. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που πρέπει να αγωνίζεται στο Champions League. Εκεί αξίζει να παίζει, αυτό θέλει και ο απίθανος κόσμος της. Τυχερός είμαι που παίζω σε δυο τόσο καυτές έδρες.

Αν θα έβαζες έναν τίτλο στη φετινή παρουσία σου;
Γεμάτη αστέρια… Θέλω να διασκεδάσω τόσο παίζοντας στο Champions League… Θα είναι το ιδανικό να σκοράρω στη διοργάνωση. Εχω βρει αρκετές φορές δίχτυα και μακάρι να συνεχίσω έτσι!



Είναι «μάγος» ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς; Πόσο σε βοήθησε;
Μάγος; Τεράστιος προπονητής! Αυτό είναι… Από τους καλύτερους που είχα στην καριέρα μου. Δείτε, σε όλες τις ομάδες που πήγε σε Ελλάδα, Κύπρο και στην Σερβία τι δουλειά έκανε και πόσο τις βελτίωσε όλες. Όλες οι ομάδες του επί των ημερών του είτε έγιναν καλύτερες είτε πήραν τίτλους. Τον ευχαριστώ πολύ γιατί με πίστεψε, με εμπιστεύτηκε, με στήριξε και με ανέδειξε. Μου άλλαξε την καριέρα! Με βοήθησε πολύ και με την μεταγραφή μου στον Ερυθρό Αστέρα. Δε θεωρώ τυχαίο πως και όταν ήμασταν μαζί στον Πανιώνιο επίσης έκανα μία πολύ καλή χρονιά. Του οφείλω πολλά.

Απογοήτευσες όμως τον Ζέεντορφ….
Ναι, αλλά η ομάδα μου πήρε ένα τεράστιο αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό να παίζω στην Εθνική. Είμαστε ένα μικρό έθνος. Πρέπει λοιπόν να ορθώνουμε ανάστημα και να παίρνουμε καλά αποτελέσματα. Είμαστε μέλος της FIFA από το 2006 εάν θυμάμαι καλά. Είναι πολύ σπουδαίο για μένα το εθνόσημο και το ότι σκόραρα. Αφιέρωσα το γκολ μου στην γυναίκα μου, το παιδί μου, όσους με έχουν στηρίξει και φυσικά όλον τον κόσμο στις Κομόρες.



Πως θα αντιμετωπίσεις τον Νεϊμάρ;
Δύσκολο για τους αμυντικούς μου, αλλά θα κάνω τα πάντα για να τους δίνω βοήθειες. Δε θα σταματήσω να τρέχω… Είναι υπέροχο που θα τον δω από κοντά, είναι απίστευτος, μαγικός παίκτης, αλλά θα τον αποθεώσω εκτός γηπέδου, εντός είναι αντίπαλος.

Φαβορί στον όμιλο με Λίβερπουλ, Παρί, Νάπολι;
Νομίζω πως η Παρί θα πάρει την πρωτιά. Η Λίβερπουλ είναι εντυπωσιακή ομάδα, όμως και τη Νάπολι δεν τη λες κακή. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και να κάνουμε ζημιές.

Μέσι ή Κριστιάνο; Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους ή άλλο φαβορί για την κούπα;
Είμαι μεγάλος φαν του Μέσι, πιστεύω πως άλλαξε το ποδόσφαιρο όπως το ξέραμε. Όμως υποκλίνομαι και στον Κριστιάνο, ήταν κάτι μοναδικό να αφήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης για τη Γιουβέντους. Μαζί με την Μπαρτσελόνα και την Μπάγερν, ο Πορτογάλος σταρ έκανε και τη Γιουβέντους φαβορί για την κούπα.

Τι σημαίνει η Ελλάδα για σένα. Βλέπω ποστάρεις συνεχώς…
Η Ελλάδα για μένα είναι το δεύτερό μου σπίτι. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλάδα για την αγάπη και την στήριξη που μου έδωσε και το πόσο με βοήθησε στην ζωή μου και την καριέρα μου. Μόλις είδα την τραγωδία του καλοκαιριού και τόσο κόσμο να υποφέρει, προσφέρθηκα να δώσω τα έπιπλα από το σπίτι που έμενα και ότι άλλο μπορούσα. Εάν μπορέσω να βοηθήσω ξανά θα το κάνω. Μακάρι να μπορούσα να δώσω και άλλα. Πιο πολλά. Οι Έλληνες μου έδωσαν αγάπη, στήριξη και βοήθεια εκεί που πραγματικά την είχα ανάγκη. Σε τέτοιες περιπτώσεις πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι και πρέπει στο καλό να... απαντάμε με καλό. Εύχομαι δύναμη στον κόσμο.
 

Τελευταία Νέα