Ξεφυλλίζοντας με τον Λίνεκερ το άλμπουμ του Μουντιάλ στο Μεξικό (pics)

Ξεφυλλίζοντας με τον Λίνεκερ το άλμπουμ του Μουντιάλ στο Μεξικό (pics)

Gazzetta team
Ξεφυλλίζοντας με τον Λίνεκερ το άλμπουμ του Μουντιάλ στο Μεξικό (pics)

bet365

Ο Λίνεκερ πήρε το Χρυσό Παπούτσι στο Μεξικό το 1986 με έξι γκολ για την Αγγλία. Το FourFourTwo ξεφύλλισε μαζί του το άλμπουμ της διοργάνωσης. Το respect του για το γκολ του Μαραντόνα!


Η Αγγλία ίσως δεν έφυγε με το Μουντιάλ το 1986, αλλά ήταν ένα γεμάτο τουρνουά για τον επιθετικό της. Το γκρουπ F, στο οποίο συμμετείχαν τα τρία λιοντάρια, ήταν στην πραγματικότητα ένας όμιλος με λίγα γκολ. Οι τέσσερις ομάδες, το Μαρόκο, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Αγγλία ίσως εξουθενώθηκαν από την ζέστη του Μεξικού.

Η Αγγλία τερμάτισε δεύτερη πίσω από το Μαρόκο με μία νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα (από την τελευταία Πορτογαλία), περνώντας τελικά μετά από δύο ματς χωρίς γκολ με το χατ-τρικ του Λίνεκερ απέναντι στην Πολωνία. Έβαλε ακόμα δύο στους «16» με αντίπαλο την Παραγουάη και το έκτο με την Αργεντινή.

Αφού πήρε το Χρυσό Παπούτσι, ο Λίνεκερ υπέγραψε για την Μπαρτσελόνα έναντι 2.8 εκατομμυρίων.

Κάτω από κάθε φωτογραφία, ακολουθεί η λεζάντα από τον ίδιο τον Γκάρι Λίνεκερ!

«Ούτε μια άσπρη τρίχα! Βλέπω τη φωτογραφία και σκέφτομαι ότι θα ήμουν καλύτερος παίκτης αν είχα δυναμώσει λίγο. Θα μου άρεσε να είμαι δυνατότερος. Αυτό κάνουν τώρα με τους νέους επιθετικούς, τους στέλνουν στο γυμναστήριο».

«Ο Ρόμπσον εδώ κάνει σαν την Πάουλα Ράντκλιφ! (σ.σ Αγγλίδα Μαραθωνοδρόμος). Έχει επίσης εξαιρετική περμανάντ! Φαντάζομαι ότι ήταν κάποιου είδους άσκηση φυσικής κατάστασης».

«Εδώ είναι ο Ρέι (Ρέιμοντ Γουίλκινς) ο οποίος αποχωρεί, αφού πέταξε τη μπάλα στον διαιτητή. Ήταν πολύ απογοητευμένος μετά το ματς. Είχε πάρα πολλή ζέστη και εκνευρίστηκε».

«Αυτός είναι ο Ρόμπσον, ο οποίος βγάζει ξανά τον ώμο του. Ήταν τόσο άτυχος με τους τραυματισμούς. Θα μπορούσε να είχε κάνει όλη τη διαφορά στα παιχνίδια της συνέχειας»

.

«Ο Μπόμπι (Ρόμπσον) συναντά μερικά ντόπια παιδιά. Όλα τον αγαπούσαν. Ήταν από τη φύση του καλός με τον κόσμο, όπου κι αν πήγε και αυτό βοήθησε με την ατμόσφαιρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

«Χάρηκα πολύ με αυτό. Είχα ένα προαίσθημα ότι θα νικούσα τον τερματοφύλακα. Την κατέβασα με το στήθος και σούταρα με το αριστερό πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος. Η ατμόσφαιρα δεν ήταν καλή. Αυτό το κομμάτι της κερκίδας που φαίνεται στη φωτογραφία ήταν το μοναδικό γεμάτο. Το Μόντερεϊ ήταν ένα ήσυχο, παράξενο μέρος. Ήταν εξουθενωτική η ζέστη και όλοι νιώθαμε εξαντλημένοι μετά».

«Ξαφνικά περικυκλωνόμουν από τον Τύπο, δίνοντας πολλές συνεντεύξεις μετά τα ματς. Εδώ είμαι στο πλάι του γηπέδου, με τον Τζιμ Ρόσενθαλ του ITV. Δεν καταλαβαίνεις πραγματικά όλη την τρέλα που επικρατεί πίσω στη χώρα σου, αλλά τέτοιες στιγμές, όπου περικυκλώνεσαι, σου δίνουν μια αίσθηση για το τι γίνεται».

«Νομίζω ότι συλλαμβάνεται επειδή παριστάνει τον αστυνομικό εδώ! Ο Πίτερ (Μπίρντσλεϊ) είναι ένας πραγματικά καλός τύπος και τα πήγαινε καλά με όλους. Ήταν εξαιρετικός για παρέα και η συνεργασία που είχαμε ήταν από τις καλύτερες που είχα ποτέ»

«Ήμουν εκτός αγωνιστικού χώρου με το ιατρικό τιμ εκείνη τη στιγμή, είχα δεχθεί αγκωνιά στο λαιμό. Ο Πίτερ πήρε τη θέση μου και σκόραρε. Ήμουν ευχαριστημένος, αλλά και αναστατωμένος, θα έπρεπε να ήμουν εγώ στη θέση του! Θα μπορούσα να είχα χατ-τρικ σε συνεχόμενα ματς για το Παγκόσμιο Κύπελλο».

«Αυτό είναι το τρίτο μας γκολ με την Παραγουάη και δεύτερο δικό μου. Με έχρισε πρώτο σκόρερ στο τουρνουά. Η ατμόσφαιρα ήταν λίγο καλύτερη εδώ, επειδή ήμασταν στα νοκ-άουτ. Ωστόσο, είμαι ακόμα λίγο απογοητευμένος που δεν έκανα χατ-τρικ!».

«Πάντα λάτρευα τον ήλιο και έβγαινα έξω όσο μπορούσα, αλλά στο Μεξικό ήταν πραγματικά το κάτι άλλο. Δες το στενό μαγιό που φοράει ο Μπαρνς, δεν θα του έμπαινε με τίποτα σήμερα. Λόγω της κοιλιάς του...»

«Αυτή είναι τραβηγμένη στο Αστέκα πριν το ματς με την Αργεντινή. Ήταν ένα σπουδαίο στάδιο και το μόνο μέρος που πραγματικά ζήσαμε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Το κλίμα στο στρατόπεδό μας ήταν υπέροχο, σε αντίθεση με κάποια από τα κουρέματα».

«Το καλύτερο γκολ που έχω δει, σε ένα απόλυτα κακό αγωνιστικό χώρο. Ήταν η μοναδική φορά που ως παίκτης ένιωσα ότι πρέπει να χειροκροτήσω. Απλά σκέφτηκα: "Ουάου". Αν υπήρξε ποτέ ένας μόνο παίκτης που οδήγησε μια ομάδα στην κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου, ήταν αυτός».

 

Τελευταία Νέα