Το ντεμπούτο... έκανε Ζλάταν (vids)

Γιώργος Καραμάνος
Το ντεμπούτο... έκανε Ζλάταν (vids)

bet365

Ο Ιμπραΐμοβιτς έχει σκοράρει στο πρώτο ματς πρωταθλήματος σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία και τώρα Αγγλία και το «FFT» του gazzetta.gr θυμάται τα ιδανικά ξεκινήματα του σε αυτές τις τέσσερις χώρες.

Κάθε μεταγραφή χρειάζεται κάποιον εύλογο χρόνο προσαρμογής. Να καταλάβει που βρίσκεται, το αγωνιστικό πλάνο, το περιβάλλον του club, την πόλη και ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για μετακίνηση σε άλλη χώρα. Ολ' αυτά όμως εννοείται ότι δεν θα μπορούσαν να ισχύουν για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Αλλωστε εκείνος είναι γνωστό ότι δεν δέχεται τους κανόνες, μα τους ορίζει. Κάπως έτσι λοιπόν όπου πηγαίνει, απλά μπαίνει μέσα και σκοράρει. Δεν χρειάζεται και πολλά πολλά. Λίγα λεπτά συμμετοχής είναι αρκετά, ώστε να βρει τα πατήματα του και να κάνει τα δικά του.

Πήγε λοιπόν στο Μάντσεστερ και τι έκανε ο τρελός; Εβαλε γκολ στο πρώτο του φιλικό, στο πρώτο επίσημο, χαρίζοντας και τον τίτλο του Σούπερ Καπ κόντρα στη Λέστερ και τώρα στο ξεκίνημα του στην Premier League στο εναρκτήριο της Γιουνάιτεντ στο Μπόρνμουθ. Με αυτά και με αυτά ο Σουηδός σούπερ σταρ κατάφερε κάτι επικό: να έχει βρει δίχτυα στο επίσημο ντεμπούτο του στο ιταλικό, το ισπανικό, το γαλλικό και το αγγλικό πρωτάθλημα. Παράλληλα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μαζί με το σουηδικό και το ολλανδικό έχει σκοράρει σε έξι διαφορετικά πρωταθλήματα που και αυτό έπος είναι.

Το 2004 λοιπόν μετακόμισε από τον Αγιαξ στη Σέριε Α'. Με τη φανέλα της Γιουβέντους έπαιξε πρώτη φορά απέναντι στη Μπρέσια (12 Σεπτεμβρίου). Μπήκε αλλαγή στη θέση του Νταβίντ Τρεζεγκέ (46') και στο 69' διαμόρφωσε το τελικό 0-3. Οταν αποχώρησε οριστικά από το Καμπιονάτο, είχε ματώσει τα δίχτυα συνολικά 122 φορές (στο πρωτάθλημα) με Γιούβε, Ιντερ και Μίλαν.

Το 2009-'10 βρέθηκε για μόνο σεζόν στην Ισπανία. Στις 31 Αυγούστου η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε τη Σπόρτινγκ Χιχόν και ο Ιμπρα στο 82' σφράγισε το τελικό 3-0. Μόνο που εκεί δεν μακροημέρευσε και έφυγε με 16 τέρματα στη La Liga.

To 2012 είχε έρθει η ώρα να γράψει ιστορία με την Παρί Σεν Ζερμέν. Στις 11 Αυγούστου μπήκε στο εντός ματς με τη Λοριάν και έβαλε και τα δύο γκολ (64', 90') στο ισόπαλο 2-2, με τον Σουηδό να σώζει την παρτίδα από το 0-2. Τέσσερα χρόνια αργότερα έφυγε από το Παρίσι με 113 τεμάχια στο Σαμπιονά.

Για να φτάσουμε στο σήμερα και τη σουτάρα του στο ματς με τη Μπόρνμουθ...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα