Η κληρονομιά μιας μεγάλης ομάδας!

Gazzetta team
Η κληρονομιά μιας μεγάλης ομάδας!

bet365

Απλήρωτοι λογαριασμοί, Ομοσπονδία χωρίς πλάνο, μια μεγάλη κληρονομιά! Η Νιγηρία μπαίνει στους Ολυμπιακούς και θυμάται το ένδοξο 1996!

Καλοκαίρι 1996, η Νιγηρία στους δρόμους για να πανηγυρίσει ένα τρελό- τρελό χρυσό μετάλλιο! Οι Νιγηριανοί στην τηλεόραση μέχρι για να παρακολουθήσουν μια απίθανη πορεία των συμπατριωτών τους στα γήπεδα της Ατλάντα. Ποιος την πίστευε αυτή την ομάδα... Παραμονές των Ολυμπιακών, η Νιγηρία είχε ηττηθεί από το Τόγκο σε ένα φιλικό ματς, με αποτέλεσμα ο κόουτς, Μπαζουαγί να απολυθεί και την τελευταία στιγμή αντικαταστάθηκε με τον Τζο Μπονφρερ.

Αυτή η ομάδα που δεν την πίστευε κανείς έφτασε στον τελικό, νίκησε την Αργεντινή σε ένα δραματικό παιχνίδι και από το ραδιόφωνο ο σπίκερ κραύγαζε: «Είναι τρελό, είναι απίστευτο, μοναδικό, το πιο γλυκό συναίσθημα...». Μάλιστα, στο εθνικό ραδιόφωνο μπορούσαν να μπουν απλοί οπαδοί και να κάνουν το σχόλιό τους.

Μια 20ετία μετά, οι Νιγηριανοί πάγωσαν, η είδηση που μεταδόθηκε είναι... οδυνηρή, αφού δεν μπόρεσαν να πετάξουν αμέσως για να προετοιμαστούν κατάλληλα. Ο λόγος; Η αεροπορική εταιρεία που θα τους μετέφερε στο Ρίο... κόλλησε στο έδαφος μέχρι να εξοφληθούν απλήρωτοι λογαριασμοί!

Πίσω στο 1996 και στον απίθανο θρίαμβο! Το 1996 η ποδοσφαιρική ομάδα είχε αναγκαστεί να μποϋκοτάρει το Κόπα Αφρικα, έπειτα από εντολή του δικτάτορα, Σανί Αμπάσα. Η Νιγηρία θα κερδίσει τα πρώτα δυο ματς με Ουγγαρία και Ιαπωνία, αλλά θα χάσει από το μεγάλο φαβορί, Βραζιλία!

Στον Ημιτελικό η Νιγηρία βρήκε μπροστά της ξανά τη Βραζιλία. Η Σελεσάο ήταν πιο... ισχυρή κι από εκείνη την ομάδα που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1994! Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1, αλλά με αρχηγό τον Κανού έκανε μια φοβερή επιστροφή και κατόρθωσε να κατακτήσει τη νίκη με 4-3 στην παράταση. Η ομάδα μετατράπηκε σε φαβορί! Ο τελικός με την Αργεντινή είχε μεγαλύτερη ένταση, πάθος, ήταν ένας δραματικός αγώνας. Αμοκάτσι και Αμουνίκε έκαναν πάλι την ανατροπή (3-2)! Ο γκολκίπερ, Ντοσού θυμάται: «Είχε πλάκα, χορεύαμε και τραγουδούσαμε όλη τη νύχτα, είχαμε κάνει κάτι που καμία άλλη αφρικάνικη ομάδα δεν μπορούσε». Η Νιγηρία στους δρόμους, η μπύρα άφθονη και τα μπαρ έμειναν ανοιχτά όλο το βράδυ έπειτα από εντολή της κυβέρνησης!

Στους θριαμβευτές δόθηκε ένα πολυτελές διαμέρισμα, ένα οικόπεδο και ομόλογα αξίας 250.000 ευρώ! Ολοι περίμεναν την ποδοσφαιρική επανάσταση των Νιγηριανών, αλλά δεν υπήρξε καμία συνέχεια. Κανένα επίπεδο οργάνωσης και δομής, κανένα στρατηγικό πλάνο να εκμεταλλευθούν τα ταλέντα. Ο χρυσός γκολκίπερ, Ντοσού αποσύρθηκε έπειτα την Ατλάντα λόγω σοβαρού τραυματισμού από τροχαίο κι έγινε ατζέντης. Οκότσα και Ικπέμπα έχουν πάρει διοικητικά πόστα, ενώ ο Ολίσε είναι προπονητής! Ο Κανού είναι ένας μεγάλος επιχειρηματίας και πρεσβευτής της Unicef.

Rio 2016 Olympics, Rio Olympics, Rio, Olympics, Rio football, Rio football schedule, Rio Nigeria, Nigeria soccer team, Nigeria vs Japan, Nijeria beat Japan, football news, football

Tι μπορεί να κάνει στο Ρίο; Στην πρεμιέρα κέρδισε εύκολα 5-4 την Ιαπωνία, παρά το γεγονός πως βρέθηκε από το αεροπλάνο στο γήπεδο! Η αποστολή έφτασε στη ζούγκλα του Μανάους μόλις έξι ώρες πριν τη σέντρα! Ξεπέρασε jet lag, υγρασία, ζέστη και νίκησε τους πανέτοιμους Ιάπωνες. Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που μια ομάδα της Αφρικής έφτασε στο... 90' σε μια μεγάλη διοργάνωση. Το 2014 οι Καμερουνέζοι μπήκαν τελευταία στιγμή στο αεροπλάνο λόγω διαφωνίας με την Ομοσπονδία για το μπόνους!

 

Τελευταία Νέα