Και οι «Άγιοι» θέλουν τον... Ολλανδό τους

Και οι «Άγιοι» θέλουν τον... Ολλανδό τους

bet365

Ο Ρόναλντ Κούμαν είναι ο νέος προπονητής της Έβερτον και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για πέντε ποδοσφαιριστές της Σαουθάμπτον, που μπορεί να πάρει μαζί του στο Γκούντισον Παρκ ο Ολλανδός.

Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ιρανός μεγιστάνας Φαρχάντ Μοσίρι αγόραζε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Έβερτον δήλωνε αποφασισμένος να φέρει τα «ζαχαρωτά» στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου. Λίγους μήνες μετά, η ομάδα του Λίβερπουλ τερμάτιζε στην 11η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε οριστικοποιηθεί το διαζύγιο με τον προπονητή, Ρομπέρτο Μαρτίνεζ. Από τις 14 Ιουνίου, η Έβερτον μπήκε στην εποχή του Ρόναλντ Κούμαν, με τον Ολλανδό τεχνικό να υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Μέχρι τώρα τα «ζαχαρωτά» δεν έχουν κάνει ούτε μία μεταγραφή, αν και καθημερινά ακούγονται πολλά ονόματα. Οι προπονητές, πάντως, όταν πηγαίνουν σε μία νέα ομάδα, συνηθίζουν να εμπιστεύονται παίκτες, που έχουν ξανασυνεργαστεί μαζί τους στο παρελθόν. Γι’αυτό, το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσίαζει μία πεντάδα ποδοσφαιριστών, που είχε ο Κούμαν στην Σαουθάμπτον (και πιο πριν στην Φέγενορντ) και υπό προϋποθέσεις θα τους ήθελε και στην Έβερτον.

Ζόρντι Κλάσι
Ένα από τα αγαπημένα παιδιά του Ρόναλντ Κούμαν, όχι από τη φετινή συνεργασία τους στη Σαουθάμπτον, αλλά από τη συνύπαρξή τους πριν από μερικά χρόνια στη Φέγενορντ. Ο Κούμαν ήταν αυτός που το 2011 είχε ανεβάσει στην πρώτη ομάδα τον 20χρονο – τότε – κεντρικό χαφ και τέσσερα χρόνια αργότερα τον πήρε μαζί του στην Αγγλία. Μετά την περίοδο προσαρμογής, όπου αντιμετώπισε και προβλήματα τραυματισμού, ο Κλάσι πήρε θέση βασικού στη μεσαία γραμμή των «Αγίων», ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 22 συμμετοχές (τις 20 βασικός) στην Πρέμιερ Λιγκ. Γιατί, λοιπόν, να μην τον εμπιστευθεί εκ νέου ο ποδοσφαιρικός «μέντοράς» του;

Βίρτζιλ Φαν Ντάικ
Ο έτερος συμπατριώτης του Κούμαν στη φετινή Σαουθάμπτον. Όπως και Κλάσι, έτσι και ο Φαν Ντάικ έγινε κάτοικος Αγγλίας το περασμένο καλοκαίρι, με μεταγραφή από τη Σέλτικ. Από την αρχή της σεζόν πήρε τη φανέλα βασικού... σπίτι του και αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια της Σαουθάμπτον, χωρίς να χάσει ούτε ένα λεπτό! Μάλιστα, μετά την έλευσή του στους «Αγίους» χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής με την εθνική Ολλανδίας. Με τον Τζον Στόουνς να είναι περιζήτητος στην Αγγλία, ο Κούμαν ενδέχεται να χρειαστεί έναν κεντρικό αμυντικό. Ωστόσο, ο συμπατριώτης του πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Σαουθάμπτον και η Έβερτον θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αποκτήσει.

Γκρατσιάνο Πελέ
Στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα εξαρτώνται από τον Ρομέλου Λουκάκου. Για τον Βέλγο επιθετικό ενδιαφέρονται αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι και σε περίπτωση που αποχωρήσει από το Γκούντισον Παρκ (έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ φυσικά), τότε η Έβερτον θα κινηθεί για σέντερ φορ, με τον Γκρατσιάνο Πελέ να συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που ζητάει ο Ρόναλντ Κούμαν. Άλλωστε, οι δυο τους έχουν συνεργαστεί με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία τρία χρόνια. Δύο στη Σαουθάμπτον και ένα πιο πριν στη Φέγενορντ. Ο Ολλανδός τεχνικός ήταν εκείνος που πήρε μαζί του στους «Αγίους» τον Ιταλό φορ, με τον τελευταίο να τον δικαιώνει στο 100%. Ο Πελέ έχει δηλώσει πως θα ήθελε να επιστρέψει στη χώρα του, όμως μία πρόταση από την Έβερτον του Κούμαν δε θα τον άφηνε αδιάφορο.

Σέιν Λονγκ
«Έμαθα πολλά δίπλα του και αυτός ήταν ο λόγος που κατάφερα να εξελιχθώ». Αυτά ήταν τα λόγια του Ιρλανδού επιθετικού για τον Ρόναλντ Κούμαν, αμέσως μετά την ανακοίνωση πως ο τελευταίος αποχωρεί από τη Σαουθάμπτον. Ο Λονγκ ήταν από τις πρώτες μεταγραφές του Ολλανδού τεχνικού, όταν το 2014 ανέλαβε το τιμόνι των «Αγίων» και τη φετινή χρονιά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία της ομάδας. Ειδικά στο δεύτερο μισό, ο Ιρλανδός φορ ήταν εκπληκτικός, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ με δέκα γκολ. Ήδη, ο Λονγκ βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα της Έβερτον και ίσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του στο Euro της Γαλλίας να ακολουθήσει το ίδιο δρομολόγιο με τον πρώην προπονητή του.

Φρέιζερ Φόρστερ
Μετά από μία δεκαετία, η Έβερτον θα βγει στη... γύρα για βασικό τερματοφύλακα, αφού στα 38 του ο Αμερικανός Τιμ Χάουαρντ αποχώρησε από την Αγγλία και επέστρεψε στην πατρίδα του, για λογαριασμό του Κολοράντο. Ο Φρέιζερ Φόρστερ μπορεί πρόσφατα να ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Σαουθάμπτον, όμως μπορεί να αποτελέσει μία λύση κάτω από τα δοκάρια των «ζαχαρωτών». Ο διεθνής Άγγλος γκολκίπερ, που βρίσκεται στο Euro, ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο μέσα στο 2015, όταν όμως επέστρεψε στις αρχές του 2016 κάτω από τα δοκάρια της Σαουθάμπτον, ήταν πραγματικός «κέρβερος». Στα έξι από τα 18 παιχνίδια που αγωνίστηκε, κράτησε ανέπαφη την εστία του, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του. Σίγουρα ο Κούμαν τον έχει στο μυαλό του.

 

Τελευταία Νέα