Ο Βάρντι και οι άλλοι

Γιώργος Καραμάνος
Ο Βάρντι και οι άλλοι

bet365

O απίθανος φορ της Λέστερ σκόραρε για 9ο σερί ματς και βρίσκεται μία ανάσα από το ρεκόρ της Premier League. Ποια ήταν όμως τα άλλα... πολυβόλα από το 1992 μέχρι σήμερα;

Τα γκολ του δεν καλπάζουν απλά και μόνο για να προσπεράσουν ένα εκπληκτικό ρεκόρ, αλλά χαρίζουν στη Λέστερ την ευκαιρία να βιώσει το κορυφαίο ξεκίνημα στην ιστορία της από καταβολής Premier League. Το Σάββατο το απόγευμα, κόντρα στη Γουότφορντ, ο Τζέιμι Βάρντι ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Τελικά οι Αλεπούδες νίκησαν 2-1 και ο 28χρονος επιθετικός που από το πουθενά ζει το παραμύθι του, έφτασε το σερί σκοραρίσματος του στις εννέα αγωνιστικές (11 τέρματα). Μονάχα ένας έχει κάνει καλύτερο: ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ και ο Αγγλος φορ απειλεί να τον φτάσει και γιατί όχι να τον ξεπεράσει!

Τα οκτώ επόμενα καλύτερα σερί στην ιστορία της Premier League...

Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (10 ματς)
Στη δεύτερη χρονιά του (2002-'03) στο Νησί και αφού είχε συστηθεί με τον πιο τέλειο τρόπο στο κοινό του Μάντσεστερ, ο Ολλανδός παικταράς έστησε το κορυφαίο σερί σκοραρίσματος από το 1992 μέχρι και τις μέρες μας. Για την ακρίβεια το ξεκίνησε στις 22/03/03 και το ολοκλήρωσε στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου (23/08). Και δεν είναι μόνο ότι βρήκε δίχτυα για 10 διαδοχικά παιχνίδια, αλλά ότι σε αυτό το διάστημα έβαλε 15 γκολ, μαζί με δύο χατ τρικ (Φούλαμ, Τσάρλτον). Το 2003 σταμάτησε στα 25 τέρματα και το 2004 στα 20!


Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (8 ματς)
Με το καλημέρα (2001-'02) στη Γιουνάιτεντ ο Ολλανδός ξεδίπλωσε το καυτό ταμπεραμέντο του απέναντι από την εστία. Αρχισε να πυροβολεί στις 21/12 και σταμάτησε έπειτα από οκτώ αγωνιστικές (19/01), μετρώντας 10 γκολ, συμπεριλαμβανομένου ενός χατ τρικ κόντρα στη Σαουθάμπτον. Αυτό το σερί συνέβη 18 μήνες πριν το απόλυτο των 10 αγώνων. Το φινάλε της χρονιάς τον βρήκε με 25 τεμάχια.


Ντάνιελ Στάριτζ (8 ματς)
Το 2013-'14 ήταν μακράν το πλέον παραγωγικό για τον Αγγλο επιθετικό (21 γκολ σε 29 αγώνες). Και μπορεί τα πρωτοσέλιδα να τα γέμιζε συνήθως ο παρτενέρ του, Λουίς Σουάρες, μα εκείνος έκανε ένα μαγικό σερί αμέσως μετά τον τραυματισμό του (8 ματς εκτός δράσης). Αυτό ξεκίνησε στο παιχνίδι που χτύπησε (23/11) και ολοκληρώθηκε στις 23/02 με 10 γκολ σε οκτώ αγώνες, οδηγώντας τη Λίβερπουλ μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου.


Μαρκ Στέιν (7 ματς)
Αναμφίβολα πρόκειται για τον λιγότερο διάσημο της λίστας. Ωστόσο, το 1993 πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι από τη Στόουκ και την πρώτη του σεζόν έκανε το σερί των επτά αγώνων με γκολ. Μάλιστα μεταξύ 27/12 και 05/02 βρήκε δίχτυα εννέα φορές, αν και σε αυτό το διάστημα η ομάδα του πήρε μόλις δύο νίκες. Το τέλος τον βρήκε με 13 γκολ, μα ποτέ του δεν μπόρεσε να σημειώσει ξανά πάνω από οκτώ.


Ιαν Ράιτ (7 ματς)
Υπήρξε ο μεγάλος κανονιέρης των Κανονιέρηδων πριν την άφιξη του Τιερί Ανρί. Το 1994-'95 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά του, καθώς έβαλε συνολικά 18 γκολ (σ.σ.: συνήθως ξεπερνούσε τα 20). Από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 23 Νοεμβρίου, με απουσία ενός αγώνα, σημείωσε εννέα γκολ σε επτά σερί ματς (από δύο σε Τσέλσι, Κόβεντρι).


Αλαν Σίρερ (7 ματς)
Το καλοκαίρι του 1996 μετακινήθηκε από τη Μπλάκμπερν προς τη Νιούκαστλ και με το καλημέρα δικαίωσε. Ο αρχισκόρερ της Premier League δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μία τέτοια λίστα. Ξεκίνησε να σκοράρει στις 14 Σεπτεμβρίου και σταμάτησε στις 30 Νοεμβρίου (έχασε ενδιάμεσα τρία ματς εξαιτίας τραυματισμού). Εβαλε επτά γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια μεταξύ αυτών και ένα επικό 5-0 επί της Γιουνάιτεντ (έδωσε και δύο ασίστ σε αυτό). Το τέλος της χρονιάς τον βρήκε με 25 τεμάχια.


Τιερί Ανρί (7 ματς)
Στην Αρσεναλ βρέθηκε πρώτη φορά για τη σεζόν 1999-'00 και με το καλημέρα βάλθηκε να δείξει στους οπαδούς της νέας ομάδας του το τι θα επακολουθούσε. Προς το φινάλε της περιόδου (19/03 – 01/05) με δύο αγωνιστικές κενό εξαιτίας τραυματισμού, σκόραρε και στις επτά διαδοχικές που έπαιξε. Συνολικά σε αυτά τα ματς έβαλε εννέα γκολ (από δύο σε Γουότφορντ, Τσέλσι) και στο τέλος το κοντέρ σταμάτησε στα 17.


Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ (7 ματς)
Ηταν η εποχή που ο επιθετικός από το Τόγκο βρισκόταν στα ντουζένια του. Για την ακρίβεια το 2007-'08 υπήρξε η πλέον παραγωγική σεζόν του στην Αγγλία. Το κοντέρ του Αντεμπαγιόρ σταμάτησε να γράφει στα 24 και ήταν 3ος σκόρερ της χρονιάς πίσω από Κριστιάνο Ρονάλντο και Φερνάντο Τόρες. Το σερί του το καλό όμως το έκανε μεταξύ 21 Δεκεμβρίου και 11/02. Σε αυτές τις επτά αγωνιστικές πυροβόλησε ασταμάτητα, βάζοντας εννέα γκολ (έβαλε από δύο σε Φούλαμ και Σίτι).


Follow me: @jorgkeraman

 

Τελευταία Νέα