Ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ στο FourFourTwo

Gazzetta team
Ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ στο FourFourTwo

bet365

Ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ μίλησε αποκλειστικά στο FourFourTwo για την εξέλιξή του, την Τότεναμ και την Αλγερία.

Πόση διαφορά μπορούν να κάνουν 12 μήνες; Πριν από περίπου έναν χρόνο ο Ναμπίλ Μπενταλέμπ έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα πρωταθλήματος στη νίκη 2-0 της Τότεναμ επί της Κρίσταλ Πάλας.

Αυτόν τον μήνα, έχοντας εξασφαλίσει θέση βασικού στα σπιρούνια, προσπαθεί να εξελιχθεί σε διεθνές αστέρι. Στα 15 του οι άνθρωποι των ακαδημιών της Λιλ αποφάσισαν να τον αποδεσμεύσουν, όμως ο Μπενταλέμπ κατάφερε μέσω των Ντουνκέρκ και Μουσκρόν να βρει τον δρόμο του για την Αγγλία.

Έχοντας καταφέρει να βρεθεί στην πρώτη ομάδα της Τότεναμ με τον Σέργουντ στον πάγκο, προσαρμόστηκε εύκολα στις νέες συνθήκες και τώρα είναι αποφασισμένος να βοηθήσει τους Λονδρέζους να πάρουν ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. «Ξέρουμε ότι έχουμε καλές πιθανότητες να βγούμε στο Champions League και πρέπει να συνεχίσουμε», μας είπε ο Μπενταλέμπ, που θα χάσει τα επόμενα δύο ματς, καθώς βρίσκεται με την Αλγερία στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο Σέργουντ – ακόμη ένα θύμα του Ντάνιελ Λίβι – δεν βρίσκεται πλέον στον πάγκο, όμως ο αντικαταστάτης του, ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, έχει βοηθήσει τον Μπενταλέμπ να περάσει σε άλλο επίπεδο.

An 18-year-old Bentaleb playing in the Next Gen Series against Liverpool.

Όταν ο Αργεντίνος ήταν στη Σαουθάμπτον είχε δεχθεί τα εύσημα για τις επιτυχημένες του μεταγραφές και την προώθηση ταλέντων από τις ακαδημίες, μία συνταγή που οδήγησε τους Αγίους στην 8η θέση πέρυσι.

Το να επενδύει στις ακαδημίες είναι φυσικά σημαντικό για τον Ποκετίνο, που, όπως και παίκτες όπως οι Τσέιμπερς και Σο, άφησε το St Mary's το περασμένο καλοκαίρι. Τη στιγμή που η Σαουθάμπτον δείχνει ακόμη καλύτερη μετά τις απώλειές της πριν λίγους μήνες, ο Μπενταλέμπ πιστεύει ότι η δουλειά του Ποκετίνο θα φανεί και στην Τότεναμ.

«Δουλεύω σκληρά στην προπόνηση και με εμπιστεύεται», σχολίασε ο Μπενταλέμπ. «Μου έδωσε την ευκαιρία. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά. Διψάω να μάθω και μου μαθαίνει νέα πράγματα κάθε μέρα».

Ένα από τα highlights της σεζόν για τους οπαδούς της Τότεναμ είναι η συνεργασία του Μπενταλέμπ με τον Μέισον στη μεσαία γραμμή. Ένα σπάνιο παράδειγμα στην Premier League δύο παικτών που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου και έχουν αφήσει εκτός 11άδας παίκτες όπως ο Παουλίνιο και ο Καπού.

Before heading off to the AfCON, Bentaleb was keeping the likes of Paulinho out of Spurs' starting XI.

«Η συνεργασία μας πηγαίνει πολύ καλά. Είχαμε παίξει κάποια παιχνίδια μαζί στις μικρότερες ομάδες και νομίζω ότι μας έχει βοηθήσει. Ξέρουμε ο ένας τον άλλο και είμαστε πεινασμένοι για νίκες. Νομίζω ότι έχουμε τη σωστή νοοτροπία, για να παίξουμε στην Premier League», τόνισε ο 20χρονος μέσος.

Το που βρίσκεται τώρα, όμως, ο Μπενταλέμπ είναι μακριά από το Λονδίνο και την Premier League. Η αποστολή της Αλγερίας βρίσκεται σε μία μικρή πόλη της Ισημερινής Γουινέας, το Μονγκόμο, για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής, όπου έχει παίξει κάθε λεπτό για την πατρίδα του.

Υπήρξαν φήμες για σκηνές χάους στα περισσότερα ξενοδοχεία της χώρας, όμως ο Μπενταλέμπ δείχνει άνετος σχετικά με τις εγκαταστάσεις που βρήκε ο ίδιος και οι συμπαίκτες του. «Ξέρουμε ότι η Αφρική είναι άλλος κόσμος σε σχέση με την Ευρώπη και ήμασταν προετοιμασμένοι. Πήγαμε στο Μαλάουι και στην Αιθιοπία και είδαμε πως είναι. Μπορεί ο αγωνιστικός χώρος να μην ήταν επιπέδου Premier League, όμως ήταν εντάξει».

«Το ξέραμε εκ των προτέρων και είχαμε λίγα ματς για να προετοιμαστούμε. Νομίζω ότι αποδείξαμε ότι έχουμε αυτό που χρειάζεται για να διακριθούμε. Η ομοσπονδία μας προσέχει – μένουμε στο καλύτερο ξενοδοχείο της περιοχής. Το προπονητικό μας κέντρο είναι 40’ μακριά, όμως υπάρχει ακόμη ένα γήπεδο μόλις 5’. Έτσι, δεν υπάρχει πρόβλημα».

Things get a little heated in Friday's AfCON clash with Ghana.

Ο Μπενταλέμπ έπαιξε στα 3 από τα 4 ματς της Αλγερίας στο Μουντιάλ το περασμένο καλοκαίρι και πλέον έχει καθιερωθεί, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση στη νίκη με 3-1 επί της Νοτίου Αφρικής, πριν παίξει στα αριστερά της μεσαίας γραμμής – μία θέση καινούρια για εκείνον – στην ήττα 1-0 από την Γκάνα. Η νίκη με 2-0 στο τελευταίο ματς με την Σενεγάλη έφερε και την πρόκριση.

«Τα πάντα ήταν στο μυαλό. Όταν πιστεύεις και έχεις εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες σου, τότε αυτό αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο και γνωρίζουμε ότι έχουμε ποιότητα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε να παλεύουμε όλα τα παιχνίδια».

Οι οπαδοί της Τότεναμ δεν χρειάζεται να φοβούνται ότι ο Μπενταλέμπ έχει ξεχάσει τους ίδιους και τους συμπαίκτες του στο Λονδίνο. «Είδα το ματς με την Σάντερλαντ. Ήταν καλό παιχνίδι και ενθουσιάστηκα με τον Έρικσεν, που σκόραρε και πάλι. Φυσικά και κρατάω επαφή».

Με την Αλγερία να ψάχνει τον πρώτο της τίτλο μετά το 1990 ο Μπενταλέμπ δεν αναμένεται να επιστρέψει πολύ γρήγορα στην Αγγλία, όμως όταν γυρίσει στο Βόρειο Λονδίνο, ελπίζει να συνεχίσει στα βήματα των Κέιν και Μέισον, προκειμένου η Τότεναμ να συνεχίσει να κυνηγάει μία θέση για το Champions League.

 

Τελευταία Νέα