Mundial 2014: Το Μουντιάλ των ακραίων μπακ

Gazzetta team
Mundial 2014: Το Μουντιάλ των ακραίων μπακ

bet365

Ο Μάικλ Κοξ γράφει για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι ακραίοι αμυντικοί στην Βραζιλία.

Πάντα στα Μουντιάλ οι επιθετικοί ακραίοι αμυντικοί παίζουν σημαντικό ρόλο και αυτό δεν άλλαξε ούτε τώρα. Μετά την 1η αγωνιστική των ομίλων, μόλις 4 παίκτες κατάφεραν να έχουν δύο ασίστ δίπλα στο όνομά τους και οι 3 από αυτούς ήταν ακραία μπακ.

Στην ουσία και ο 4ος είναι κάτι σαν ακραίο μπακ. Ο Χουάν Κουαρδάδο έχει πάρει… προαγωγή εδώ και καιρό από τα μπακ (εκεί ξεκίνησε την καριέρα του) στα χαφ. Η Μπαρτσελόνα, μάλιστα, φέρεται να τον προορίζει για αντικαταστάτη του Ντάνι Άλβες.

Η αλήθεια είναι ότι δε θα εκπλαγούμε καθόλου αν δούμε και τους άλλους 3 να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους αυτό το καλοκαίρι. Ο Μπλιντ, ο Οριέρ και ο Ροντρίγκες έχουν ήδη συνδεθεί με τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και ήδη οι νυν σύλλογοί τους σκέφτονται τα αρκετά εκατομμύρια που μπορούν να βάλουν στα ταμεία τους.

Ο πρώτος που έκανε δύο ασίστ σε ένα ματς ήταν ο Μπλιντ. Στο σύστημα του Φαν Χάαλ είχε όλη την αριστερή πλευρά, όμως οι ασίστ του ήρθαν από σχεδόν αμυντικές θέσεις. Και ήταν πάνω-κάτω ίδιες.

Η στρατηγική των Ολλανδών ήταν να διασπάσουν την άμυνα της Ισπανίας όσο πιο γρήγορα γινόταν είτε με κάθετες είτε με μακρινές μπαλιές. Ο Μπλιντ, που είναι από τους ιδιοφυής τακτικά παίκτες των Οράνιε, έπαιξε τέλεια τον ρόλο του. Πήρε την μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή και αμέσως είδε την κίνηση του Φαν Πέρσι στο πρώτο γκολ και του Ρόμπεν στο δεύτερο. Υπήρξαν πολλοί διακριθέντες για την Ολλανδία και σίγουρα ο Μπλιντ ήταν από αυτούς.

Ο δεύτερος μπακ που τα κατάφερε βρίσκεται ψηλά στη λίστα της Άρσεναλ. Ο Οριέρ σίγουρα μοιάζει με τους παίκτες που προτιμά ο Βενγκέρ. Γρήγορος, άνετος με την μπάλα στα πόδια και πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, παρότι δεν είναι… πρώτο μπόι.

Εκεί, όμως, που ο Σανιά χρειάστηκε αρκετό καιρό για να βελτιώσει τη σέντρα του, ο Οριέρ φαίνεται ότι έχει ήδη την ικανότητα. Ο Καγκάβα, που έπαιξε αριστερά για την Ιαπωνία, τα βρήκε σκούρα απέναντί του, δεν έδειξε διάθεση να τον μαρκάρει και το μετάνιωσε. Μέσα σε 3’ ο αμυντικός της Τουλούζ έδωσε δύο ασίστ σε Μπονί και Ζερβίνιο, με την Ακτή Ελεφαντοστού να κάνει την ανατροπή και να φτάνει στη νίκη με 2-1.

Ο τρίτος της… παρέας ήταν ο Ροντρίγκες. Στην Bundesliga δημιούργησε περισσότερα γκολ από κάθε άλλον ακραίο αμυντικό στο top 5 των πρωταθλημάτων με την Βόλφσμπουργκ και συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε και στο Μουντιάλ. Στο παιχνίδι της Ελβετίας με το Εκουαδόρ όχι μόνο βοήθησε αμυντικά, αλλά ανάγκασε και τον Βαλένσια να παίξει πιο πίσω.

Η πρώτη του ασίστ ήταν για τον Μεχμέντι και δεν σταμάτησε εκεί. Στις καθυστερήσεις ο Ροντρίγκες βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή και έδωσε δεύτερη ασίστ, αυτή τη φορά στον Σεφέροβιτς. Οι Ελβετοί διαθέτουν δύο εξαιρετικά μπακ με τους Ροντρίγκες και Λιχστάινερ, όμως ο πρώτος έκανε τη διαφορά στην πρεμιέρα.

Εκτός των παραπάνω, υπήρξαν και άλλοι ακραίοι αμυντικοί που εντυπωσίασαν. Ο Νταρμιάν με την Ιταλία και ο Γκαμπόα με την Κόστα Ρίκα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα