Για ένα πέναλτι και έναν εγωισμό

Για ένα πέναλτι και έναν εγωισμό

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται επικές διαμάχες, μεταξύ συμπαικτών, για την εκτέλεση ενός πέναλτι ή φάουλ.

Το μυστήριο γύρω από τις σχέσεις των παικτών στα αποδυτήρια της Παρί Σεν Ζερμέν εντείνεται μετά την απουσία του Νεϊμάρ από το σημερινό παιχνίδι, απέναντι στην Μονπελιέ. Η επίσημη τοποθέτηση της ομάδας κάνει λόγο για ενοχλήσεις του Βραζιλιάνου στο πόδι, όμως τα «απόνερα» της διαμάχης του με τον Καβάνι την περασμένη Κυριακή, για την εκτέλεση πέναλτι απέναντι στην Λυών, καλά κρατούν. Ο ίδιος ο Νεϊμάρ ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό, ο Έμερι είπε ότι ο Καβάνι θα συνεχίσει να είναι ο εκτελεστής, όμως γύρω από την ομάδα εξακολουθεί να υπάρχει μια γκρίνια. Για ένα πέναλτι ή ένα φάουλ έχουν υπάρξει κόντρες και στο παρελθόν ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές της ίδιας ομάδας και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται κάποια από αυτά τα περιστατικά.

Φρανκ Λάμπαρντ – Πάουλο Ντι Κάνιο
Η μεταξύ τους κόντρα έγινε σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Η Γουέστ Χαμ φιλοξενούσε την Μπράντφορντ, για την 25η αγωνιστική της σεζόν 1999-2000. Στο 64’ το σκορ ήταν 2-4 υπέρ των φιλοξενούμενων (από 2-0), με τα «σφυριά» να κερδίζουν πέναλτι. Ο νεαρός – τότε – Φρανκ Λάμπαρντ πήρε την μπάλα για να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, με τον πάντοτε «τρελό» Πάολο Ντι Κάνιο να πηγαίνει προς το μέρος του και να του αρπάζει με το ζόρι την μπάλα, μετά από έντονη διαμάχη. Όπως ήταν αναμενόμενο... πέρασε η γνώμη του «παλιού», με τον Ντι Κάνιο να ευστοχεί στο πέναλτι και στη συνέχεια να λέει και κάποια «γαλλικά» στον... ψαρωμένο Λάμπαρντ. Ο τελευταίος, πάντως, ήταν αυτός που στο φινάλε διαμόρφωσε το τελικό 5-4 για την Γουέστ Χαμ (είχε προηγηθεί η ισοφάριση από τον Τζο Κόουλ).

Κριστιάνο Ρονάλντο – Τσάμπι Αλόνσο
Στο «κυνήγι» της Μπαρτσελόνα βρισκόταν η Ρεάλ Μαδρίτης τον Φεβρουάριο του 2010. Για την 23η αγωνιστική της La Liga, η «βασίλισσα» διέλυσε την Βιγιαρεάλ με 6-2, με το περιστατικό ανάμεσα σε Ρονάλντο και Αλόνσο να γίνεται πριν το έκτο τέρμα της Ρεάλ, στο 87’. Οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει πέναλτι, με τον Κριστιάνο να παίρνει την μπάλα για να το εκτελέσει. Ο Ισπανός χαφ του ζήτησε να σουτάρει εκείνος, καθώς δεν είχε σκοράρει μέχρι εκείνη τη στιγμή μέσα στη σεζόν. Παρά την έντονη διαφωνία του Πορτογάλου, τελικά ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν αυτός που έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και την έστειλε στα δίχτυα.

Αλεξάντερ Κολάροφ – Μάριο Μπαλοτέλι
Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν τρεις πόντους πίσω από την Γιουνάιτεντ, πριν την 31η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, τη σεζόν 2011-12. Οι «πολίτες» υποδέχονταν την Σάντερλαντ και βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 1-3, όταν κέρδισαν ένα φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο Κολάροφ πήρε την μπάλα για να το εκτελέσει, ο Μπαλοτέλι του ζήτησε το λόγο και... την μπάλα και κάπως έτσι ξεκίνησε η μεταξύ τους διαμάχη. Μπήκαν στη μέση οι συμπαίκτες τους, με τον Κομπανί να απομακρύνει τον Ιταλό από το σημείο. Γκολ σε εκείνη τη φάση δεν μπήκε, όμως Μπαλοτέλι και Κολάροφ πέτυχαν από ένα γκολ προς το φινάλε, διαμορφώνοντας το τελικό 3-3.

Έρικ Λαμέλα – Χιουνγκ Μιν Σον
Το πιο πρόσφατο περιστατικό και αυτό που μοιάζει περισσότερο σε αυτό του Νεϊμάρ με τον Καβάνι. Στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ, για την 7η αγωνιστική, η δεύτερη του πρωταθλήματος Τότεναμ υποδεχόταν την πρώτη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πετεινοί» διατηρούσαν καθαρό προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν στο 65’ κέρδισαν πέναλτι. Ο Λαμέλα ήταν αυτός που πήρε την μπάλα για να τη στήσει στην άσπρη βούλα, με τον Σον να τον πλησιάζει και να του ζητάει να εκτελέσει εκείνος την εσχάτη των ποινών. Μετά από διαβουλεύσεις αρκετών δευτερολέπτων, τελικά ο Λαμέλα ήταν εκείνος που έκανε το σουτ. Ποια η ομοιότητά με το περιστατικό ανάμεσα τους δύο αστέρες της Παρί; Ότι και ο Λαμέλα έχασε το πέναλτι, όπως και ο Καβάνι.

 

Τελευταία Νέα