Η ηλεκτρική καρέκλα του πάγκου

Η ηλεκτρική καρέκλα του πάγκου

bet365

Με αφορμή το διαζύγιο σε χρόνο-ρεκόρ του Φρανκ Ντε Μπουρ με την Κρίσταλ Πάλας, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους πέντε επόμενους προπονητές με τη μικρότερη θητεία σε τεχνική ηγεσία ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ.

Ούτε ο ίδιος ο Ολλανδός δε θα το πίστευε ποτέ ότι θα έσπαγε τόσο σύντομα ένα αρνητικό ρεκόρ, που ο ίδιος δημιούργησε. Μόλις 85 ημέρες είχε κάτσει στον πάγκο της Ίντερ την προηγούμενη σεζόν (9 Αυγούστου 2016 - 1 Νοεμβρίου 2016), όμως φέτος έκανε το... απίστευτο. Μετά την πρόσληψή του τον περασμένο Ιούνιο από την Κρίσταλ Πάλας, ο Φρανκ Ντε Μπουρ πρόλαβε να καθοδηγήσει τη νέα του ομάδα μόλις σε τέσσερα παιχνίδια της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, πριν ανακοινωθεί η απομάκρυνσή του από τον τεχνική ηγεσία. Οι ισάριθμες ήττες, χωρίς ούτε ένα γκολ ενεργητικό, ήταν η αιτία της απόλυσής του, με τον Ολλανδό να γίνεται ο προπονητής με τη μικρότερη θητεία σε πάγκο ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τους επόμενους πέντε της... μαύρης λίστας.

Λες Ριντ (7 αγώνες)
Από τεχνικός διευθυντής και σύμβουλος, βρέθηκε το καλοκαίρι του 2006 στον πάγκο της Τσάρλτον, ως βοηθός του Ίαν Ντάουι. Ο τελευταίος απολύθηκε στις 14 Νοεμβρίου, με τον Ριντ να παίρνει τη θέση του στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Ωστόσο, δεν κατάφερε ποτέ να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα, μένοντας μόλις μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου στην ομάδα. Ποιος ήταν ο απολογισμός του μέσα σε αυτό το διάστημα; Σε επτά παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, η Τσάρλτον κέρδισε μόλις μία φορά υπό τις οδηγίες του, ενώ... κατάφερε να αποκλειστεί στο Λιγκ Καπ από την Γουίκομ, ομάδα της τέταρτης κατηγορίας.

Σάμι Λι (11 αγώνες)
Τον Σεπτέμβριο 2005 πήγε στην Μπόλτον, ως βοηθός του Σαμ Αλαρντάις και όταν ο τελευταίος αποχώρησε τον Απρίλιο του 2007, ο Λι ανέλαβε ως πρώτος προπονητής την ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου. Ολοκλήρωσε τη σεζόν με μία ήττα και μία ισοπαλία, παίρνοντας το χρίσμα και για την επόμενη χρονιά από τη διοίκηση του συλλόγου. Ωστόσο, στις πρώτες εννέα αγωνιστικές της σεζόν 2007-08, ο Σάμι Λι οδήγησε την Μπόλτον σε μία μόλις νίκη, με τον ίδιο να οδηγείται στην πόρτα της εξόδου από το Ρίμποκ τον Οκτώβριο του 2007. Σημειωτέον, ήταν ο μέχρι πρότινος βοηθός του Φρανκ Ντε Μπουρ στην Κρίσταλ Πάλας.

Μπομπ Μπράντλεϊ (11 αγώνες)
Η αποχώρηση του Φραντσέσκο Γκουιντολίν από την Σουόνσι, τον Οκτώβριο του 2016, έκανε τον Μπράντλεϊ τον πρώτο Αμερικανό προπονητή, που αναλάμβανε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Οι οπαδοί της ομάδας εξέφρασαν από την πρώτη στιγμή τη δυσαρέσκειά τους με την πρόσληψη ενός Αμερικανού από τους... Αμερικανούς ιδιοκτήτες του συλλόγου και δικαιώθηκαν λίγο αργότερα. Μέχρι την Boxing Day της ίδιας σεζόν, ο Μπράντλεϊ είχε απολογισμό μόλις δύο νίκες και δύο ισοπαλίες σε έντεκα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, με την Σουόνσι να δέχεται 29 (!) τέρματα σε αυτό το διάστημα. Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν σε διαζύγιο, με τους διοικούντες την ομάδα να δηλώνουν πως «ο Μπράντλεϊ έκανε εκπληκτική δουλειά».

Ζακ Σαντινί (12 αγώνες)
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας στο Euro 2004 έφυγε από τους «τρικολόρ» μετά την... κεφαλιά του Χαριστέα, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια την τεχνική ηγεσία της Τότεναμ. Οι μόλις τρεις νίκες στα πρώτα δώδεκα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ οδήγησαν τον Γάλλο προπονητή σε παραίτηση, με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο και για κάκιστες σχέσεις με τον τεχνικό διευθυντή των «πετεινών» και μετέπειτα του ΠΑΟΚ, Φρανκ Άρνεσεν.

Πολ Στάροκ (14 αγώνες)
Μετά την αποχώρηση του Γκόρντον Στράχαν από την τεχνική ηγεσία της Σαουθάμπτον στα τέλη Φεβρουαρίου του 2004, οι «Άγιοι» προχώρησαν στην απόκτηση του συμπατριώτη του, Πολ Στάροκ. Ο Σκωτσέζος τεχνικός κατάφερε στις εναπομείνασες δώδεκα αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ να κρατήσει την Σαουθάμπτον στην κατηγορία. Ωστόσο, η επόμενη σεζόν δεν ξεκίνησε, όπως θα ήθελε ο ίδιος. Οι διαμάχες του με πολλούς ποδοσφαιριστές δυσαρέστησαν τη διοίκηση, με τις δύο πλευρές να οδηγούνται σε συναινετικό διαζύγιο, μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα