Top-5: Εκπληξεις στην πρεμιέρα της Premier League

Gazzetta team
Top-5: Εκπληξεις στην πρεμιέρα της Premier League

bet365

Μετά την ήττα της Τσέλσι από την Μπέρνλι, o Huw Davies γράφει για 5 από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην πρεμιέρα της Premier League.

Αρσεναλ - Αστον Βίλα 1-3 (2013-14)
Οχι πριν πολύ καιρό, η Αρσεναλ έπεσε θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα της Premier League από την Αστον Βίλα του Πολ Λάμπερτ. Ηταν μια ήττα… προπομπός για εκείνες που θα ακολουθούσαν από Γουέστ Χαμ (0-2 το 2015-16) και Λίβερπουλ (3-4 το 2016-17) στο Emirates, με την ομάδα του Βενγκέρ να έχει παίξει εντός τα πρώτα ματς πρωταθλήματος τα τελευταία 6 χρόνια και να έχει μόλις μία νίκη. Κόντρα στην Βίλα, η Αρσεναλ δέχθηκε δύο γκολ από τον Μπεντέκε και ένα από τον Λούνα προκαλώντας τις αποδοκιμασίες από τους οπαδούς που παρέμειναν στις θέσεις τους. Ο Γιάγια Σανόγκο ήταν τότε η μοναδική μεταγραφή για τους Gunners, που μερικές εβδομάδες αργότερα έδωσαν 50 εκατ. ευρώ και πήραν τον Μεσούτ Οζίλ.




Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σουόνσι 1-2 (2014-15)
Αφού το πείραμα με τον Ντέβιντ Μόγιες απέτυχε, η Γιουνάιτεντ στράφηκε στον Λουίς Φαν Χααλ, ο οποίος χρεώθηκε την πρώτη ήττα των Κόκκινων Διαβόλων σε πρεμιέρα από το 1972. Ο Ολλανδός έδωσε ντεμπούτο σε δύο παίκτες, τους Τάιλερ Μπλάκετ και Τζέσι Λίνγκαρντ, όπως και φανέλα βασικού στον Τσιτσαρίτο, τον οποίο αντικατέστησε με τον Νάνι στο ημίχρονο. Ναι, αυτό συνέβη μόλις πριν τρία χρόνια. Οι αλλαγές στον σχηματισμό από τον Φαν Χααλ δεν βοήθησε την Γιουνάιτεντ που έχασε στην έδρα της από τους Ουαλούς με 1-2.


Αρσεναλ - Νόριτς 2-4 (1992-93)
Το 1992, στο Highbury, Αρσεναλ και Νόριτς ξεκίνησαν να παίζουν στην πρώτη σεζόν του πρωταθλήματος που πλέον λεγόταν Premier League. Οι χαρτονένιοι θεατές, που είχαν τοποθετηθεί για να κρύψουν τις μισοτελειωμένες εργασίες… είδαν 6 γκολ σε ένα ματς που δεν γίνεται να ξεχαστεί. Η Αρσεναλ είχε τερματίσει 4η την προηγούμενη σεζόν, όμως αυτό δεν σήμαινε τίποτα, ενώ η Νόριτς ήταν 14 θέσεις κάτω. Σε κανέναν δεν προκάλεσε εντύπωση ότι στο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, όμως αυτό που θα συνέβαινε στην επανάληψη, θα προκαλούσε σίγουρα. Τα Καναρίνια έβαλαν 4 γκολ σε 15 λεπτά, πήραν το ματς και άρχισαν μία… ανεξήγητη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου καθώς στο ξεκίνημα του Απριλίου ήταν στον έναν βαθμό από την κορυφή. Τελικά, η Νόριτς τερμάτισε 3η με διαφορά τερμάτων -4, ενώ η Αρσεναλ στο Νο10 έχοντας πάνω/κάτω Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι.


Κόβεντρι - Τσέλσι 2-1 (1998-1999)
Στην πρεμιέρα της σεζόν 1997-98 η Κόβεντρι νίκησε 3-2 την Τσέλσι με χατ-τρικ του Ντιόν Ντάμπλιν. Θα μπορούσαν τα πράγματα την επόμενη σεζόν να είναι διαφορετικά; Μάλλον όχι. Η Τσέλσι των προηγούμενων δεκαετιών δεν ήταν αυτή που είναι σήμερα, τότε είχε κατακτήσει μόλις ένα πρωτάθλημα. Ακόμα κι έτσι όμως, είχε τερματίσει 4η (είχε 15 ήττες) και πήγε στην Κόβεντρι έχοντας στη συνθεσή της δύο Παγκόσμιους Πρωταθλητές, τους Μαρσέλ Ντεσαγί και Φρανκ Λεμπέφ, όπως και άλλους καλούς άσους όπως οι Γκουστάβο Πογιέτ, Ρομπέρτο Ντι Ματέο και τον παίκτη-προπονητή, Τζανλούκα Βιάλι. Μέχρι ο Τζόλα να έρθει από τον πάγκο, ο Ντάμπλιν είχε σκοράρει ξανά, όπως και ο Ντάρεν Χάκερμπι και η Τσέλσι έχανε 2-1, ένα σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος. Η Κόβεντρι τερμάτισε 15η και η Τσέλσι στο -4 από την πρώτη θέση.


Γουέστ Μπρομ - Λίβερπουλ 3-0 (2012-13)
Τον Αύγουστο του 2012 έγινε… χαμός. Ο Στιβ Κλαρκ αποχώρησε από την Λίβερπουλ μετά την άφιξη του Μπρένταν Ρότζερς στο Anfield και στο πρώτο του ματς σαν πρώτος προπονητής νίκησε 3-0 τους Reds του Ρότζερς από τον πάγκο της Γουέστ Μπρομ. Οι παίκτες του Κλαρκ επιβλήθηκαν και έχασαν και πέναλτι, σε ένα ματς για ακόμα μία φορά η άμυνα της Λίβερπουλ είχε μεγάλο πρόβλημα. Στην άλλη άκρη του γηπέδου, ο Λουίς Σουάρες έχανε τις ευκαιρίες. Η ομάδα του Ρότζερς είχε 89% επιτυχημένες πάσες και έχασε από κάποια «αυστηρά, πολύ αυστηρά πέναλτι» χωρίς βέβαια ο ίδιος να είναι «κάποιος που τα βάζει με τους διαιτητές».

 

Τελευταία Νέα