Η δική τους... ρεβάνς

Η δική τους... ρεβάνς

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για πέντε ποδοσφαιριστές, που προκλήθηκαν από αντιπάλους και τους εκδικήθηκαν με το δικό τους τρόπο.

“Mind games”. Ένας όρος που χρησιμοποιείται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης ή προπονητής ή ακόμη και οι φίλαθλοι προσπαθούν να «πειράξουν» το μυαλό του αντιπάλου και να τον αποπροσανατολίσουν από το στόχο, προς όφελος της δικής τους ομάδας. Όσο αυτό παραμένει μέσα στα αθλητικά πλαίσια και δεν ξεπερνά τα όρια, είναι απολύτως αποδεκτό. Όταν, όμως, η ένταση και το πάθος της στιγμής περάσουν την «κόκκινη» γραμμή, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ανεξέλεγκτα. Οι παρακάτω πέντε περιπτώσεις ποδοσφαιριστών είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους. Άλλες είχαν έντονη την αίσθηση του χιούμορ, άλλες ήταν στα πλαίσια του «πικαρίσματος», ενώ άλλες ξεπέρασαν τα ανθρώπινα όρια. Όλα τα συμβάντα, όμως, τα «θύματα» τα εξέλαβαν ως πρόκληση, δίνοντας στη συνέχεια τη δική τους απάντηση.

Κριστιάνο Ρονάλντο vs φίλαθλοι Αρμενίας
Έχει γίνει συνήθεια, πλέον, στον CR7 ο τρόπος, που προσπαθούν να τον «πικάρουν» οι αντίπαλοι οπαδοί. «Μέσι-Μέσι» είναι το σύνθημα της εξέδρας στα περισσότερα γήπεδα, που επισκέπτεται ως φιλοξενούμενος ο Πορτογάλος σούπερ σταρ. Κάτι τέτοιο προσπάθησαν να κάνουν και οι Αρμένιοι φίλαθλοι στην αναμέτρηση της εθνικής ομάδας της χώρας τους απέναντι στην Πορτογαλία, τον Ιούνιο του 2015, για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Στην προθέρμανση των δύο ομάδων, ο Ρονάλντο καλούσε τους φίλους της Αρμενίας να φωνάξουν πιο δυνατά «Μέσι», με τον ίδιο να κρατά την εκδίκησή του για τον αγώνα. Σημείωσε χατ-τρικ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη με 3-2 μέσα στο Ερεβάν. Μάλιστα, μετά από κάθε γκολ του, έβαζε το χέρι στο αυτί του, δείχνοντας στους Αρμένιους πως... δεν τους ακούει.

Ρόι Κιν vs Αλφ Χάαλαντ
Ήταν Σεπτέμβριος του 1997, όταν σε μία αναμέτρηση της Λιντς εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ιρλανδός μέσος έπεσε μέσα στη μεγάλη περιοχή, έπειτα από ένα μαρκάρισμα του Αλφ Χάαλαντ. Ο Νορβηγός αμυντικός έσπευσε αμέσως πάνω από τον αντίπαλό του, απαιτώντας από αυτόν να σταματήσει το «θέατρο». Ο Ρόι Κιν, όμως, είχε όντως τραυματιστεί, μένοντας εκτός αγωνιστικής δράσης για όλη την υπόλοιπη σεζόν. Τέσσερα χρόνια περίμενε ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ για να δώσει τη δική του απάντηση. Ο Χάαλαντ ήταν πλέον παίκτης της Σίτι και σε ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ, το 2001, ο Κιν πήρε την εκδίκησή του. Σε μία μονομαχία τους, άπλωσε το πόδι του, διαλύοντας το γόνατο του αντιπάλου του. «Περίμενα πολύ καιρό για αυτό. Τον πόνεσα πολύ. Μη μου ξαναπεί ποτέ κανείς ότι εγώ προσποιούμαι τραυματισμό», ήταν τα λόγια του Ρόι Κιν αργότερα. Αυτό το «δολοφονικό» μαρκάρισμα ουσιαστικά έκοψε την μπάλα στο Χάαλαντ.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς vs Ζούλιο Σέζαρ
Τον Ζλάταν δεν μπορεί να τον «τρολάρει» κανείς. Γιατί θα το μετανιώσει. Κάτι τέτοιο συνέβη στην περίπτωση του Ζούλιο Σέζαρ και του Ιμπραΐμοβιτς, σε ένα ντέρμπι Ίντερ-Μίλαν τον Μάιο του 2012. Οι «ροσονέρι» είχαν κερδίσει πέναλτι, το οποίο ετοιμαζόταν να εκτελέσει ο Σουηδός. Ώσπου, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας τον πλησιάζει και προσπαθεί να τον αποσυντονίσει, λέγοντάς του ότι γνωρίζει που θα στείλει την μπάλα. Ο «Ίμπρα» διατήρησε την ψυχραιμία του, σκοράροντας από τα έντεκα βήματα, αν και ο Ζούλιο Σέζαρ – πράγματι – έπεσε στη σωστή γωνία. Ο Ζλάταν, όμως, δεν είναι από τους ανθρώπους που ξεχνάνε εύκολα και... συγχωρούν. Στον πανηγυρισμό του, γύρισε προς τον γκολκίπερ της Ίντερ και δείχνοντάς τον, του αφιέρωσε το γκολ. Τα γέλια, όμως, και των δύο φανέρωσαν πως αυτή η κόντρα είχε έντονη την αίσθηση του χιούμορ και από τις δύο πλευρές.

Πατρίς Εβρά vs Λουίς Σουάρες
Η διαμάχη των δύο ποδοσφαιριστών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, σε μία αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μετά τη λήξη του ντέρμπι, ο Εβρά δήλωσε πως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο Σουάρες του έκανε ρατσιστικά σχόλια για το χρώμα του δέρματός του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διερεύνηση του συμβάντος από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τη μετέπειτα «καμπάνα» στον Ουρουγουανό επιθετικό. Με οκτώ αγωνιστικές και βαρύ χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε τότε ο Σουάρες, με την αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ με την Λίβερπουλ τον ερχόμενο Φεβρουάριο να παρουσιάζει ένα επιπλέον ενδιαφέρον, λόγω της παρουσίας των δύο παικτών στον αγωνιστικό χώρο. Στην καθιερωμένη χειραψία των ποδοσφαιριστών πριν την έναρξη του αγώνα, ο Σουάρες το... συνέχισε, αρνούμενος να δώσει το χέρι στον αντίπαλό του. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με 2-1 υπέρ των «μπέμπηδων», με τον Εβρά να παίρνει την εκδίκησή του. Πήγε επιδεικτικά μπροστά από τον Ουρουγουανό, πανηγυρίζοντας – υποτίθεται – μαζί με τους φίλους της Γιουνάιτεντ.

Φερνάντο Μοριέντες vs Ρεάλ Μαδρίτης
Δεν ήταν ακριβώς πρόκληση, αλλά «πρόκληση». Κάπως έτσι φαίνεται πως εξέλαβε ο Ισπανός επιθετικός την απόφαση της Ρεάλ Μαδρίτης να δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για να αποκτήσει ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονταν στην ίδια θέση με εκείνον. Ο Φερνάντο Μοριέντες είχε αισθανθεί παραγκωνισμένος, μετά την άφιξη του Ρονάλντο το 2002, όμως επέλεξε να παραμείνει στη «βασίλισσα». Οι συμμετοχές του ήταν ιδιαίτερα μειωμένες, με αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά να παραχωρηθεί στην Μονακό, ως δανεικός. Με τη μοίρα να φέρνει αντιμέτωπες τις δύο ομάδες στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ισπανός πήρε την εκδίκησή του. Σκόραρε στο πρώτο ματς στο Μπερναμπέου, ενώ στο επαναληπτικό είχε ένα γκολ και μία ασίστ στη νίκη-πρόκριση των Μονεγάσκων επί των «μερένχες». Στο τέλος της σεζόν, η Ρεάλ τον πήρε πίσω στο Μπερναμπέου, όμως ο Μοριέντες της είχε ήδη κάνει τη ζημιά.

 

Τελευταία Νέα