Top-5: Παίκτες που έχουν να αποδείξουν κάτι στην PL

Gazzetta team
Top-5: Παίκτες που έχουν να αποδείξουν κάτι στην PL

bet365

Ο Greg Lea γράφει για πέντε ποδοσφαιριστές που πρέπει να αποδείξουν την αξία τους από τη σεζόν 2017-18 στην Premier League.

Γκρανίτ Τσάκα | Αρσεναλ
Η πρώτη σεζόν του Τσάκα στο Emirates δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, όμως είναι πολύ νωρίς για να ξεγράψουμε τον 24χρονο μέσο. Η συνεργασία του στο κέντρο με τον Ααρον Ράμσεϊ στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν 2016-17 άφησε υποσχέσεις και ο πρώην άσος της Γκλάντμπαχ θα τα πάει πολύ καλύτερα ειδικά αν μειώσει τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που δέχεται. Ο Ελβετός βρίσκεται χωρίς αμφιβολία υπό πίεση για να κάνει καλές εμφανίσεις. Μια μεταγραφή 40 εκατ. ευρώ, δεν είναι κάτι τρελό την εποχή που διανύουμε αλλά αν δεν τα καταφέρει θα είναι πλήγμα για την Αρσεναλ.

Granit Xhaka

Τζο Χαρτ | Γουέστ Χαμ
Η νέα σεζόν φέρνει μια νέα ομάδα για τον Χαρτ, ο οποίος πριν από το 2016-17 είχε περάσει 6 σερί χρόνια κάτω από τα δοκάρια της Μάντσεστερ Σίτι. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα όμως δεν πείθεται από τα όσα μπορεί να προσφέρει ο 30χρονος, ο οποίος αφού έπαιξε δανεικός για έναν χρόνο στην Τορίνο, θα παίξει φέτος με την ίδια φόρμουλα στην Γουέστ Χαμ, πριν, πιθανότατα, αποχωρήσει οριστικά σε έναν χρόνο. Η παρουσία του στην Serie A ήταν μια ακόμα αποτυχημένη προσπάθεια ενός Αγγλου να αποδείξει την αξία του εκτός του Νησιού. Μια σειρά τραγικών λαθών στο Campionato έδειξε ότι ο Χαρτ πέρασε μια κάθε άλλο παρά ικανοποιητική σεζόν με τα γάντια της Granata και φέτος είναι αναγκασμένος να γυρίσει την κατάσταση με την Γουέστ Χαμ αν θέλει να διετηρήσει τη θέση του στην Εθνική Αγγλίας που θα βρεθεί το καλοκαίρι στην Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Joe Hart

Τζον Στόουνς | Μάντσεστερ Σίτι
«Ο Τζον Στόουνς έχει μεγαλύτερη προσωπικότητα από όλους εμάς που βρισκόμαστε σε αυτό το δωμάτιο» είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα στους δημοσιογράφους μετά το 1-1 της Μάντσεστερ Σίτι με την Λίβερπουλ τον Μάρτιο. «Εχει περισσότερα καρύδια από κάθε άλλον». Ο Αγγλος κεντρικός αμυντικός έχει την τεχνική για να κάνει παιχνίδι από την άμυνα, όπως θέλει ο προπονητή του, όμως οι αμυντικές του επιδόσεις δημιουργούν ερωτηματικά ακόμα για το αν μπορεί να κάνει τα βασικά, αφού συχνά προκαλεί κινδύνους στους Πολίτες. Ειδικά αν λάβουμε υπόψη τα 50 εκατ. ευρώ που δαπανήθηκαν για να αποκτηθεί, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει αυτή τη σεζόν.

Ντάνιελ Στάριτζ | Λίβερπουλ
«Είναι στην καλύτερή του κατάσταση από τότε που βρίσκομαι εδώ» είπε πρόσφατα ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γίργκεν Κλοπ, για τον Στάριτζ. «Ηρθα τον Οκτώβριο του 2015 και ο Ντάνιελ ήταν τραυματίας. Αυτή τη σεζόν έκανε σωστή προετοιμασία και θα είναι σε εξαιρετική φυσική κατάσταση» πρόσθεσε ο Γερμανός για τον αριστεροπόδαρο επιθετικό, ο οποίος είχε φτάσει κοντά σε αποχώρηση από το Anfield την περασμένη σεζόν. Ο Στάριτζ έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει καθώς η άφιξη του Μοχάμεντ Σαλάχ βάζει ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό στους Reds, ενώ κάποια πιθανά προβλήματα τραυματισμών, ίσως εξαντλήσουν την υπομονή του Κλοπ. Αυτή η χρονιά θα είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του Στάριτζ να αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται στην Λίβερπουλ.

Daniel Sturridge, Jurgen Klopp

Ζοσέ Φόντε | Γουέστ Χαμ
Η Γουέστ Χαμ έδωσε τον Ιανουάριο 8 εκατ. λίρες για να πάρει έναν παίκτη 33 ετών και σίγουρα δεν τον έβλεπε σαν μια λύση για πολλά χρόνια, όμως ο Πορτογάλος δεν έδωσε λύσεις στον Σλάβεν Μπίλιτς ούτε άμεσα. Ο Φόντε ήταν παράδειγμα σταθερότητας για 7 χρόνια στην Σαουθάμπτον και τώρα, που το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 πλησιάζει, θα έχει έναν ακόμα λόγο να δώσει το 100% και να αποδείξει ότι αξίζει θέση (και) στην ομάδα του Φερνάντο Σάντος που θα ταξιδέψει στην Ρωσία.

Jose Fonte

 

Τελευταία Νέα