Αυτοί που έδειξαν το δρόμο στον Ρονάλντο

Αυτοί που έδειξαν το δρόμο στον Ρονάλντο

Αυτοί που έδειξαν το δρόμο στον Ρονάλντο

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους ποδοσφαιριστές, που σημείωσαν χατ-τρικ σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ/Κυπέλλου Πρωταθλητριών, πριν τον CR7.

Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. 103 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, από τα οποία τα 52 είναι σε νοκ άουτ. 42 χατ-τρικ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και δεύτερο συνεχόμενο σε νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο οδηγεί με... σπασμένα φρένα τη «βασίλισσα» στον τελικό και μέχρι τώρα είναι (μακράν του δεύτερου) ο απόλυτος πρωταγωνιστής των φετινών ημιτελικών. Με τα τρία τέρματα του στο παιχνίδι απέναντι στην Ατλέτικο, όχι μόνο έφερε τη Ρεάλ με το ενάμιση πόδι στο Κάρντιφ στις 3 Ιουνίου, αλλά έβαλε και τον εαυτό του σε μία λίστα... εκλεκτών, που έχουν πετύχει χατ-τρικ σε ημιτελικό. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο έβδομος που τα καταφέρνει και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται τους προηγούμενους έξι.

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (2012-13)
Ο προηγούμενος πριν τον Ρονάλντο, με θύμα τον ίδιο τον Πορτογάλο. Ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης, εξελίχθηκε σε προσωπικό σόου του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός στράικερ δεν σημείωσε μόνο τρία γκολ, αλλά τέσσερα (καρέ), διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 υπέρ της γερμανικής ομάδας. Ένα σκορ που δεν κατάφερε να ανατρέψει στον επαναληπτικό η «βασίλισσα».

Ίβιτσα Όλιτς (2009-10)
Μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ είχε πάρει η Μπάγερν, μετά το 1-0 στο Μόναχο επί της Λυών. Ο επαναληπτικός μπορεί να φάνταζε αμφίρροπη μάχη, όμως φρόντισε να «καθαρίσει» για τους Βαυαρούς ο Ίβιτσα Όλιτς. Σημείωσε τρία τέρματα και έδωσε στην ομάδα του Λουίς Φαν Γκααλ μία εντυπωσιακή νίκη με 0-3 και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τον τελικό της Μαδρίτης.

Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (1997-98)
Σε μία επανάληψη του φετινού ημιτελικού, πριν από 19 χρόνια, Γιουβέντους και Μονακό είχαν ξανασυναντηθεί στην ίδια φάση της διοργάνωσης. Εκείνους τους αγώνες είχε «σημαδέψει» ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, στο Ντέλε Άλπι, πέτυχε χατ-τρικ, οδηγώντας την «Κυρία» σε ένα εντυπωσιακό 4-1. Ένα σκορ που αρκούσε στους «μπιανκονέρι» για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό.

Πίτσι Αλόνσο (1985-86)
Με την πλάτη στον τοίχο ήταν η Μπαρτσελόνα, μετά το εις βάρος της 3-0 στον πρώτο ημιτελικό από την Γκέτεμποργκ. Ωστόσο, τα δεδομένα στο Καμπ Νου ήταν εντελώς διαφορετικά και γι’ αυτό φρόντισε ο Πίτσι Αλόνσο. Πέτυχε χατ-τρικ, οδηγώντας τον επαναληπτικό στην παράταση και αργότερα στα πέναλτι, όπου οι «μπλαουγκράνα» ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν την πρόκριση στον τελικό.

Στέφαν Όστοϊτς (1970-71)
Βελιγράδι, 14 Απριλίου του 1971 και ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό. Σε μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης εξελίσσεται ο Στέφαν Όστοϊτς, ο οποίος σημειώνει τρία τέρματα και οδηγεί την ομάδα του στο 4-1 επί του «τριφυλλιού». Ένα σκορ που φαινόταν... βουνό για να ανατραπεί στον επαναληπτικό της Λεωφόρου, όμως ο Δομάζος, ο Αντωνιάδης και ο Καμάρας είχαν διαφορετική άποψη.

Αλφρέδο Ντι Στέφανο (1957-58)
Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της Ρεάλ Μαδρίτης εκείνη την εποχή είναι ο ποδοσφαιριστής που σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ σε ημιτελικό στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην ουγγρική Βάσας, η «βασίλισσα» επικράτησε με 4-0 στο Μπερναμπέου, με τον Ντι Στέφανο να σημειώνει χατ-τρικ και να στέλνει – ουσιαστικά – την ομάδα του στον τελικό.

 

Τελευταία Νέα