Οι πιο αποτυχημένες μεταγραφές του Βενγκέρ (9-6)

Gazzetta team
Οι πιο αποτυχημένες μεταγραφές του Βενγκέρ (9-6)

bet365

Οι καιροί είναι περίεργοι για τον Αρσέν Βενγκέρ και το «FFT» θυμάται τις εννέα χειρότερες μεταγραφές που έκανε ο Αλσατός κόουτς στα χρόνια του στην Αρσεναλ.

Πήγε στο τότε «Χάιμπουρι» το 1996 και έπειτα από 21 χρόνια έχει κάνει άπειρα πάρε δώσε για λογαριασμό της ομάδας του. Είναι μνημειώδεις πολλές από τις μεταγραφές του Αρσέν Βενγκέρ, με τις οποίες απογείωσε τους Gunners σε εκπληκτικό level. Ωστόσο, πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει και το contrast. Βγάλαμε λοιπόν τις εννέα χειρότερες κινήσεις του Αλσατού κόουτς, που δεν απέδωσαν τίποτα...

9. Κιμ Κάλστρομ
Πόσοι θυμούνται ότι πέρασε από το Λονδίνο; Το φοβερό στην περίπτωσή του ήταν ότι όταν τον αγόρασε ο Βενγκέρ, ο Σουηδός μέσος είχε πρόβλημα με σπασμένα πλευρά. Στην καλύτερη στιγμή του είχε σκοράρει το νικητήριο πέναλτι σε ημιτελικό Κυπέλλου. Πάντως όταν τον πήρε τραυματία το 2014 ως δανεικό από την Σπαρτάκ Μόσχας την τελευταία μέρα των μεταγραφών, το είχε κάνει για να καλύψει τα κενά μία περιόδου με πολλούς τραυματισμούς στην ομάδα και αυτό δεν το κατάλαβε τότε κανείς. Καθώς ο κόουτς της Αρσεναλ έμαθε για το πρόβλημα του παίκτη, έπρεπε να αποφασίσει την ύστατη στιγμή, εάν θα έπαιρνε έναν τραυματία ή κανέναν και έκανε το πρώτο. Τελικά έπαιξε μόλις τρεις φορές στο πρωτάθλημα και το καλοκαίρι απλά αποχώρησε αθόρυβα.

8. Μίχαλ Παπαδόπουλος
Το καλοκαίρι του 2003 η Αρσεναλ είπε να τον δοκιμάσει, καθώς είχε αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με την Μπάνικ Οστράβα. Τον πήρε δανεικό, αλλά ξεχάστηκε από την προετοιμασία κιόλας. Αν και είχε θεωρηθεί σούπερ ταλέντο, ο 18χρονος τότε επιθετικός από την Τσεχία, δεν έπαιξε ποτέ στο πρωτάθλημα. Για την ακρίβεια έγραψε μία και μόνο κανονική συμμετοχή σε ένα 5-1 ρπί της Γουλβς στο League Cup. Και εκεί όμως άλλος ήταν που έκλεψε την παράσταση, μιας και ο πιτσιρικάς Σεσκ Φάμπρεγας πετύχαινε σε εκείνο το παιχνίδι το πρώτο του γκολ με τους Gunners. Ο Παπαδόπουλος αποχώρησε σιωπηλά το καλοκαίρι.


7. Φράνσις Τζέφερς
Ηταν 20 ετών το 2001 όταν τον αγόρασε για 11 εκατ. ευρώ από την Εβερτον η Αρσεναλ και τα έβαζε τα γκολάκια του. Οπότε δεν ήταν περίεργο που τον επέλεξε ο Βενγκέρ, με τους οπαδούς να θεωρούν σωστή την μεταγραφή, μιας και ο πιτσιρικάς ήταν και παραμένει ο Νο1 σκόρερ (μαζί με τον Αλαν Σίρερ) στην ιστορία της Εθνικής Ελπίδων της Αγγλίας. Ωστόσο, σε τρία χρόνια έπαιξε μόνο 22 φορές και βρήκε δίχτυα τέσσερις. Μία αποβολή στο «Ολντ Τράφορντ» σήμανε και το τέλος του από την ομάδα του Λονδίνου. Επέστρεψε δανεικός στην Εβερτον, αλλά ούτε εκεί τα κατάφερε. Μέχρι το τέλος της καριέρας του άλλαξε 11 clubs, παίζοντας ακόμα και σε Αυστραλία και Μάλτα.


6. Τόμας Ντανιλεβίτσιους
Πριν να δημιουργηθεί το ετήσιο τουρνουά του «Emirates Cup», η Αρσεναλ βρισκόταν τακτικά σε εκείνο του Αμστρνταμ, όπου μεταξύ άλλων τσέκαρε και αντίπαλα ταλεντάκια. Το 2000 λοιπόν απέναντί της βρέθηκε η Λωζάνη. Στην επίθεσή της δέσποζε ένα ψηλός επιθετικός. Ο 22χρονος Λιθουανός άρεσε στον Βενγκέρ, εκείνος δεν χρειάστηκε να πληρώσει πολλά και του έδωσε την ευκαιρία. Πέρασε πρώτα ένα είδος δοκιμαστικού και μάλιστα σε φιλικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όπου και έβαλε το μοναδικό γκολ. Ηταν όμως όλα αυτά πολύ καλά για να είναι αληθινά. Επαιξε συνολικά δύο επίσημα παιχνίδια, δεν έβαλε γκολ και συνέχισε την πορεία του ως απόλυτος γυρολόγος με 16 ομάδες.


Αύριο η συνέχεια με τις θέσεις 5-1...

 

Τελευταία Νέα