Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (20-16)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (20-16)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε τη 17η 5άδα.

20. Πάολο Ντι Κάνιο

Αν μπορείτε να ξεχωρίσετε τον καλλιτέχνη από την τέχνη του, τότε είναι αδύνατο να εκτιμήσετε το πόσο εκπληκτικός ήταν ο Πάολο Ντι Κάνιο. Μπορεί οι πολιτικές του απόψεις να προκάλεσαν πολλές φορές, όμως ο Ιταλός είχε τρελό δεξί πόδι και το έδειξε στον Νιλ Σάλιβαν τον Μάρτιο του 2000 όταν σκόραρε με kung-fu βολέ. Ο Ντι Κάνιο έπαιξε σε Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Τσάρλτον αλλά οι πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις του ήταν στην Γουέστ Χαμ στην οποία έδειξε ταλέντο, ταμπεραμέντο και φαντασία. Τα χρόνια του στην Premier League μπορούν να φτιάξουν ένα video-θησαυρό με φανταστικά γκολ, σπρωξίματα σε διαιτητές αλλά και fair-play.

19. Ρόμπιν Φαν Πέρσι

Robin van Persie

Ο 21χρονος επιθετικός της Φέγενορντ μετακόμισε στο Highbury τον Μάιο του 2004 αντί 2.75 εκατ. λιρών λίγο μετά το πρωτάθλημα των Invincibles. Ο Ολλανδός είχε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό του Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες, όμως δεν άργησε να δείξει τι μπορεί να κάνει με το δολοφονικό αριστερό του πόδι. Οι Gunners είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν τον τίτλο το 2008 και το 2011 και αυτό που τους έλειπε ήταν ένας Φαν Πέρσι χωρίς τραυματισμούς, όμως αυτά τα προβλήματα σημάδεψαν την καριέρα του. Τον Αύγουστο του 2012 ο Ολλανδός αποφάσισε ότι δεν του φτάνουν οι θέσεις στο Champions League και τον Αύγουστο του 2012 αποχώρησε από την Αρσεναλ με την οποία πέτυχε 132 γκολ για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο Old Trafford αποδείχθηκε η αποκάλυψη του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον καθώς πέτυχε 26 γκολ με τους Κόκκινους Διαβόλους και πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή.

18. Γιάγια Τουρέ

Yaya Toure

Ο Ιβοριανός μέσος εντάχθηκε στο δυναμικό της Σίτι το καλοκαίρι του 2010 αντί 30 εκατ. ευρώ από την Μπαρτσελόνα, έχοντας παίξει τα προηγούμενα χρόνια σε Βέλγιο, Ουκρανία, Ελλάδα και Γαλλία και προσαρμόστηκε αμέσως στις συνθήκες και τις απαιτήσεις στο Μάντσεστερ. Από αμυντικός μέσος έγινε ένας χαφ για όλες τις δουλειές, έδειξε σπάνιες επιθετικές αρετές και έχει φτάσει σήμερα τα 60 γκολ στην Premier League. Οι εμφανίσεις του στη χρονιά του τίτλου τη σεζόν 2013-14 ήταν εκπληκτικές με τον Τουρέ να σημειώνει 20 γκολ ως μέσος.

17. Κάρλος Τέβες

Carlos Tevez

Ο Κάρλος Τέβες έπαιξε σε τρία διαφορετικά κλαμπ στην Αγγλία και κατέκτησε όποια κούπα υπήρχε. «Δεν αξίζει τον κόπο» ήταν συχνά η κουβέντα για τον Αργεντινό που δεν έφερνε ακριβώς την ηρεμία στις ομάδες του, Γουέστ Χαμ, Σίτι, Γιουνάιτεντ. Ομως αυτό δεν ήταν σωστό, αφού σε όλες, άξιζε τον κόπο. Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του τη σεζόν 2006-07 έσωσαν τους Hammers από υποβιβασμό, στους Κόκκινους Διαβόλους έγινε μέλος της τελευταίας τρομερής ομάδας που έφτιαξε ο Αλεξ Φέργκιουσον και στους Πολίτες, αφού βρέθηκε στο 'ψυγείο' από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, ήταν εκείνος που στο φινάλε βοήθησε στην κατάκτηση του τίτλου.

16. Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊκ

Jimmy Floyd Hasselbaink

Ο Χάσελμπαϊκ ήταν ένας φοβερός παίκτης, που δεν έπιασε το peak που θα μπορούσε εξαιτίας του κακού timing. Εφυγε από την Λιντς πριν δημιουργηθεί η τρομερή ομάδα του Ντέιβιντ Ο' Λίρι και αποχώρησε από την Τσέλσι όταν αφίχθη στο Stamford Bridge ο Ζοσέ Μουρίνιο. Στην Μίντλεσμπρο πήγε αμέσως μετά τον πρώτο της τίτλο στη σύγχρονη εποχή. Μέσα σε όλα αυτά, υπήρχε μια σεζόν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία υποβιβάστηκε παρά τα 24 γκολ του. Εβαλε τέλος στην καριέρα του έχοντας κατακτήσει ένα... Κύπελλο Πορτογαλίας με την Μποαβίστα. Μπορεί να μην έπαιξε σε πολλές μεγάλες ομάδες, όμως το ένστικτο του killer ήταν εμφανές όσο αγωνίστηκε στην Premier League. Τα 129 γκολ σε 288 σε 9 σεζόν μιλούν από μόνα τους.

 

Τελευταία Νέα