Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (55-51)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι ξένοι της Premier League (55-51)

bet365

Το FourFourTwo παρουσιάζει τους κορυφαίους 100 παίκτες στην ιστορία της Premier League. Δείτε τη δέκατη 5άδα.

55. Μαρκ Βίντουκα
Παίκτης με σώμα Ολυμπιονίκη της άρσης βαρών και πρόσωπο ερασιτέχνη πυγμάχου, ο Μαρκ Βίντουκα δεν ήταν ο παίκτης από τον οποίο περίμενες πολλά πράγματα από άποψη τεχνικής. Ο Αυστριαλός ήταν επιθετικός παλαιάς κοπής αλλά είχε έλεγχο της μπάλας που θα έβρισκες σε κάποιον Αργεντινό τεχνίτη. Ηταν από τους παίκτες-κλειδιά του Ντέιβιντ Ο' Λίρι που έφτασε την Λιντς στα ημιτελικά του Champions League το 2001.


54. Ντιέγο Κόστα
El Diego. Εντάξει, όχι ο γνωστός Ντιέγο. Στην τρίτη του πλέον σεζόν στην Τσέλσι, ο Ισπανός είναι και επίσης ένας από τους κακούς της Premier League. Αν και εκνευρίζει τους πάντες με τη συμπεριφορά του, λίγοι είναι εκείνοι που δεν θα παραδεχθούν πόσο θαυμάζουν τα φυσικά προσόντα του που προσφέρουν πολλά στην ομάδα του. Οταν η μπάλα καίει, ο Ντιέγο Κόστα τη θέλει και τα 47 γκολ σε 74 αγώνες της Premier League μιλούν από μόνα τους. Ο 28χρονος κατέκτησε τον τίτλο στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία έχει φτάσει σε ένα εκπληκτικό επίπεδο και στη δυνατότητα να κάνει τη ζημιά σε κάθε αντίπαλο. Τον μισείς γι' αυτό που είναι και το πόσο καλός μπορεί να γίνει. Η οπαδοί της Τσέλσι τον αγαπούν για τους ίδιους λόγους.

53. Μαρκ Σβάρτσερ
Ταλαντούχος Αυστραλός τερματοφύλακας με μικρό όνομα Μαρκ που έφτιαξε την καριέρα του στην Αγγλία; Αυτό που ξεχωρίζει τον Σβάρτσερ από τον Μπόνις είναι κάτι περισσότερο από τη διάρκεια. Ο δεύτερος έμεινε υπήρξε σε υψηλό level για πολύ λίγο ενώ ο πρώτος ξεπέρασε τις 500 συμμετοχές με τις Μίντλεσμπρο και Φούλαμ σε 16 χρόνια. Ηταν βασικός στην ομάδα που κατέκτησε το League Cup το 2004 (απέκρουσε πέναλτι του Φάουλερ κόντρα στην Σίτι), πήγε τους Teessiders στον τελικό του Κυπέλλου UEFA την επόμενη χρονιά και ήταν στην Φούλαμ όταν το 2010 έφτασε στον τελικό του Europa League. Η καριέρα του δεν ήταν εκπληκτική και δεν έχει να δείξει video με τρομερές επεμβάσεις, όμως ήταν απίστευτα σταθερός και έδειξε και στις δύο ομάδες του πόσο καλή τεχνική διέθετε. Και φυσικά έχει δύο μετάλλια πρωταθλητή. Με την Τσέλσι και την Λέστερ. Αν και δεν ήταν βασικός, ήταν ακόμα επαγγελματίας σε αυτές τις επιτυχίες.


52. Γκεόργκι Κινκλάτζε
Εγινε Θεός από κάποιους οπαδούς της Μάντσεστερ Σίτι και παραμένει ένας από τους παίκτες που προσέφεραν θέαμα σε μια ομάδα που έμπλεκε σε σενάρια υποβιβασμού. Η μοναδική χρονιά του στη μεγάλη κατηγορία με τους Πολίτες κατέληξε με υποβιβασμό στην Championship και εκείνος ενώ είχε προτάσεις από πολλές ομάδες έμεινε για ακόμα δύο χρόνια στο Maine Road. Αργότερα στην καριέρα του έπαιξε στην Ντέρμπι, όμως τον θυμόμαστε για τις εμφανίσεις του με την Σίτι.


51. Εϊντούρ Γκούντγιονσεν
Ο Γκούντγιονσεν έφτιαξε το όνομά του όταν ήταν νεαρός στην Μπόλτον και είχε δύο θητείες στην Τσέλσι. Πρώτα αποτέλεσε δίδυμο στην επίθεση με τον Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ και στη συνέχεια στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, όταν μεταμορφώθηκε σε playmaker και κατέκτησε δύο τίτλους στην Premier League πριν πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα. Αυτό λέει πολλά για το γεγονός ότι ο Ισλανδός καθιέρωσε τον εαυτό του και επιβίωσε σε μεγάλα κλαμπ.

 

Τελευταία Νέα