Ζιντάν – Ρεάλ Μαδρίτης: Οι τρεις υποψήφιοι διάδοχοι για τη νέα σεζόν (poll)

Ζιντάν – Ρεάλ Μαδρίτης: Οι τρεις υποψήφιοι διάδοχοι για τη νέα σεζόν (poll)

bet365

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ανακοίνωσε στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ότι αποχωρεί το καλοκαίρι και ήδη έχουν προκύψει οι τρεις επικρατέστεροι για τη διαδοχή του: Ραούλ, Μαξ Αλέγκρι και Γιόακιμ Λεβ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την τριάδα των υποψηφίων και σας καλεί σε ψηφοφορία.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν ανακοίνωσε στους παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης ότι αποχωρεί το καλοκαίρι και ήδη έχουν προκύψει οι τρεις επικρατέστεροι για τη διαδοχή του: Ραούλ, Μαξ Αλέγκρι και Γιόακιμ Λεβ. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την τριάδα των υποψηφίων και σας καλεί σε ψηφοφορία.

Η σεζόν βρίσκεται στη δύση της και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μπροστά της μία τελευταία ευκαιρία να «κλέψει» στο… νήμα τον φετινό τίτλο της La Liga. Μετά τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής, η απόσταση που τη χωρίζει από την Ατλέτικο παρέμεινε στους δύο βαθμούς κι έτσι ο μόνος τρόπος για να στεφθεί πρωταθλήτρια είναι να νικήσει τη Βιγιαρεάλ στην τελευταία «στροφή» και παράλληλα οι Ροχιμπλάνκος να μη νικήσουν στην έδρα της Βαγιαδολίδ. Ωστόσο, τα μέτωπα που ανοίγουν το τελευταίο διάστημα ενόψει της νέας σεζόν δείχνουν να αποκτούν πολύ πιο καθοριστική σημασία για τον Φλορεντίνο Πέρεθ και τον οργανισμό της Βασίλισσας από το αν θα κατακτηθεί το φετινό πρωτάθλημα, για το οποίο έτσι κι αλλιώς η Ρεάλ σπάνια έφερε την ταμπέλα του φαβορί στη διάρκεια της περιόδου.

Το πιο «φλέγον» από όλα τα ζητήματα σε πρώτο πλάνο είναι αυτό που έχει προκύψει με τη θέση του προπονητή. Ο Ζινεντίν Ζιντάν επιβεβαίωσε αυτό που άπαντες στη διοίκηση της Ρεάλ φοβούνταν εδώ και μερικές εβδομάδες, πριν ακόμη από τα ματς με την Τσέλσι στα ημιτελικά του Champions League: ότι ο Γάλλος τεχνικός έχει πάρει την απόφαση να αποχωρήσει από την ομάδα για δεύτερη φορά (ως προπονητής), στο τέλος της σεζόν.

Μία απόφαση που πλέον γνωρίζουν και οι ποδοσφαιριστές της Ρεάλ, την οποία πληροφορήθηκαν από τον ίδιο τον Γάλλο τεχνικό όπως μετέφεραν τα ισπανικά ΜΜΕ, αναποδογυρίζοντας έτσι την κλεψύδρα με τον χρόνο που του απομένει στην ισπανική πρωτεύουσα.

Μετά από μία τέτοια εξέλιξη, ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν πρόκειται να προχωρήσει σε σπασμωδικές κινήσεις. Πρώτο του μέλημα είναι να μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον Ζιντάν αφού ολοκληρωθεί η σεζόν, για να εξαντλήσει τις πιθανότητες που υπάρχουν ώστε ο Γάλλος coach να μεταπειστεί και να συνεχίσει στην ομάδα. Από την πλευρά του, ο Ζιντάν αναμένει αυτή τη συνάντηση για να εκφράσει κι επίσημα την επιθυμία της αποχώρησής του, ώστε όλα να πάρουν τον δρόμο τους άμεσα.

Αν, λοιπόν, δεν υπάρξει κάποια ραγδαία ανατροπή δεδομένων σε αυτή τη συνάντηση, ο ισχυρός άνδρας των Μερένγκες θα περάσει στη φάση εύρεσης του επόμενου προπονητή της Ρεάλ. Και ήδη έχουν βγει στην επιφάνεια τα τρία ονόματα, που αντιστοιχούν στους τρεις επικρατέστερους διαδόχους του «Ζιζού» στον πάγκο της: Ραούλ Γκονθάλεθ, Μαξ Αλέγκρι, Γιόακιμ Λεβ.

Ας τους δούμε αναλυτικά, πριν η... μπάλα περάσει στο δικό σας γήπεδο στο poll που θα βρείτε στο τέλος του countdown, όπου και μπορείτε να ψηφίσετε τον καταλληλότερο εκ των τριών για να διαδεχθεί τον Ζιντάν στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Γιόακιμ Λεβ

Γιόακιμ Λεβ

Μαξ Αλέγκρι

Μαξ Αλέγκρι

Ραούλ

Ραούλ

Η υποψηφιότητα του επί 15 χρόνια ομοσπονδιακού τεχνικού της Νασιονάλμανσαφτ θεωρείται έκπληξη, για άλλους «αστείο» και για κάποιους μία εντελώς μη ρεαλιστική περίπτωση. Η αλήθεια είναι ότι ο πολύπειρος Γερμανός τεχνικός βρέθηκε στο προσκήνιο περισσότερο με δική του θέληση, όταν τον περασμένο Μάρτιο, που έγινε γνωστό πως θα αποτελέσει παρελθόν από την εθνική Γερμανίας μετά το Euro, εκδήλωσε την επιθυμία του να επιστρέψει σε πάγκο συλλόγου και (γιατί όχι) να αναλάβει τη Ρεάλ. Το όνομά του ανήκει πράγματι στους επιλαχόντες της διοίκησης των Μαδριλένων, καθώς η εμπειρία του με παίκτες-προσωπικότητες και οι δεξιότητές του ως manager είναι στοιχεία που εκτιμώνται σοβαρά από το κλαμπ. Δεν παύει, όμως, να είναι ένας προπονητής που έχει να δουλέψει σε σύλλογο εδώ και 18 χρόνια, από τη σεζόν 2003-04 και την Αούστρια Βιέννης, μία γνώριμη φιγούρα που τα τελευταία χρόνια το ποδόσφαιρο μοιάζει να την έχει ξεπεράσει, δίχως φρέσκες ιδέες και με τις μεγάλες επιτυχίες των Πάντσερ να ανήκουν στο (μακρινό) παρελθόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιο πιθανό αν όντως συνεχίσει την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, είναι να επιστρέψει στη Φενέρμπαχτσε, την οποία και είχε κοουτσάρει τη σεζόν 1998-99.

Αλέγκρι και Ρεάλ Μαδρίτης δεν συνδέονται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια ήταν το καλοκαίρι του 2018 όταν ο Φλορεντίνο Πέρεθ είχε προσεγγίσει τον coach από την Τοσκάνη για να αναλάβει τα ηνία της Βασίλισσας, μετά την (πρώτη) φυγή του Ζιντάν. Ωστόσο, εκείνη την περίοδο ο Αλέγκρι δεσμευόταν με συμβόλαιο στη Γιουβέντους για έναν ακόμη χρόνο, ματαιώνοντας έτσι την όποια προοπτική υπήρχε για να μετακομίσει στη Μαδρίτη.

Πλέον, o 54χρονος τεχνικός κοντεύει να κλείσει δύο χρόνια ως ελεύθερος στην αγορά, το όνομά του ακούστηκε σε αυτό το διάστημα μεταξύ άλλων για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόμα, Τότεναμ, Ίντερ, ακόμη και για τη Γιουβέντους και είναι σίγουρο πως θα αποδεχόταν χωρίς δεύτερη σκέψη μία πρόταση της Ρεάλ.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, την περασμένη εβδομάδα ο Αλέγκρι συναντήθηκε με εκπροσώπους των Μερένγκες για μια πρώτη επαφή και αν η κατάσταση με τον Ζιντάν κριθεί μη αναστρέψιμη, τότε οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να προχωρήσουν.

Το μεγάλο φαβορί τη δεδομένη χρονική στιγμή. Πρόσωπο με άπιαστη δημοφιλία τόσο στα μέλη της διοίκησης, όσο και στους οπαδούς. Όπως και ο πάλαι ποτέ συμπαίκτης του στους Γκαλάκτικος, ο θρυλικός Ραούλ Γκονθάλεθ γνωρίζει στο 100% τα κατατόπια, τον ψυχισμό και τις απαιτήσεις που φέρει ο ρόλος του πρώτου προπονητή της Βασίλισσας και λογίζεται ως ο φυσικός διάδοχος του Ζιντάν για να εξελίξει με συνέχεια και συνέπεια το έργο του. Αφού έλαβε τα «fundamentals» (που λένε και στο NBA) της προπονητικής στην Αλ Σαντ, επέστρεψε στον οργανισμό της Ρεάλ αναλαμβάνοντας τα τμήματα υποδομής το 2018 και από το 2019 πήρε προαγωγή στην Καστίγια, παρουσιάζοντας αξιόλογο έργο στην ανάδειξη προσώπων αλλά και σε επίπεδο αποτελεσμάτων (κατάκτηση του UEFA Youth League, play-offs ανόδου στη Segunda την περασμένη σεζόν), στηριζόμενος αποκλειστικά σε νεαρούς. Όσο κι αν υπήρξε ανάγκη για το ρόστερ της πρώτης ομάδας λόγω των αμέτρητων τραυματισμών και της απουσίας μεταγραφών, δεν είναι τυχαίο ότι φέτος ο Ζιντάν επιστράτευσε τους Μπλάνκο, Τσουστ, Μιγκέλ Γκουτιέρεθ, Ούγκο Ντούρο, Αρίμπας, Μάρβιν στα ματς της La Liga. Όλοι εκ των οποίων «ξεπετάχτηκαν» από τα χέρια του θρυλικού «7» της Ρεάλ.

Το όνομά του έπαιξε και για τη Σάλκε πριν οι Βασιλικοί Μπλε προσλάβουν με συμβόλαιο διετίας τον Δημήτρη Γραμμόζη, ενώ και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης τον έχει στα «ραντάρ» της ενόψει της νέας σεζόν. Η καρδιά του, όμως, ανήκει στη Μαδρίτη και όπως δήλωσε ο ίδιος, «για αυτό έγινα προπονητής, για να επιστρέψω κάποια στιγμή εδώ». Αν το πραγματοποιήσει από την επόμενη κιόλας σεζόν και γίνει κι επίσημα ο εκλεκτός του Φλορεντίνο Πέρεθ, θα είναι μόλις ο τρίτος στην ιστορία που αναλαμβάνει την πρώτη ομάδα της Ρεάλ απευθείας από την Καστίγια, μετά τους Αμάνθιο (1984) και Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (1994).

Loading...