Τελικός Σίτι-Ρεάλ! (poll)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Τελικός Σίτι-Ρεάλ! (poll)

bet365

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο προβλέπει ότι Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης θα συνθέσουν το ζευγάρι του φετινού τελικού του Champions League. Ψήφισε ποιες ομάδες βλέπεις να πηγαίνουν στην Πόλη για το μεγάλο ραντεβού!

Δεν είναι το απόλυτο, αλλά δεν το λες και κακό ποσοστό το 75% (3 στα 4). Πριν από την διεξαγωγή των προημιτελικών του Champions League, προέβλεπα ότι την τελική τετράδα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα αποτελούσαν Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι.

Με διέψευσε μόνο η Λίβερπουλ, η οποία είχε την… ατυχία να αντιμετωπίσει την ομάδα – συνώνυμο της διοργάνωσης, η οποία τον Δεκέμβριο φλέρταρε ακόμα και με τον απόλυτο αποκλεισμό (και από το Europa League), αλλά εδώ και λίγες ώρες πανηγυρίζει την ένατη συμμετοχή της στα ημιτελικά τα τελευταία… έντεκα χρόνια!

Η Ρεάλ Μαδρίτης, για την οποία βεβαίως γίνεται η αναφορά, πήρε 0-0 σε εκτός έδρας αγώνα του Champions League μετά από 54 παιχνίδια. Τελευταία της «λευκή» ισοπαλία; Στις 24 Απριλίου του 2016, στον πρώτο ημιτελικό εκείνης της διοργάνωσης, με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι.

Την ομάδα, δηλαδή, που θεωρώ πως θα ανταμώσει η παρέα του Ζινεντίν Ζιντάν στον φετινό τελικό της Κωνσταντινούπολης, στις 29 Μαΐου. Πράγματι, βλέπω τελικό Σίτι-Ρεάλ. Και εξηγούμαι παρακάτω…

Ο… αυτό – εξορκισμός του Γκουαρδιόλα

Για ένα ημίχρονο στο «Signal Iduna Park», ο Πεπ Γκουαρδιόλα φλέρταρε με ένα ακόμα κάζο στο Champions League. Η γεμάτη απολαυστικό θράσος Μπορούσια Ντόρτμουντ είχε βάλει την Μάντσεστερ Σίτι με την πλάτη στον τοίχο, τις είχε προκαλέσει πολλές αμφιβολίες και το σενάριο ενός ακόμα αποκλεισμού στα προημιτελικά «έπαιζε» δυνατά.

Οι Πολίτες βρήκαν την απαιτούμενη αγωνιστική ψυχραιμία, μετέτρεψαν σε ουσία την κυριαρχία τους μέσα από την κατοχή της μπάλας, οι ευκαιρίες έγιναν γκολ και, κάπως έτσι, η Σίτι πανηγύρισε την δεύτερη παρουσία της σε ημιτελικά Champions League και πρώτη μετά από πέντε χρόνια.

Και τώρα… Παρί Σεν Ζερμέν. Οι δύο «νεόπλουτοι» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου της τελευταίας δεκαετίας, θα διεκδικήσουν το ένα από τα δύο εισιτήρια του φετινού τελικού.

Η Σίτι, μέσα από τον… εξορκισμό της κατάρας της, ελπίζει ότι ο Πεπ θα αφήσει στην άκρη τις εμμονές του και τους όποιους πειραματισμούς, για να παρουσιάσει και στα ημιτελικά ένα σύνολο που πλέον είναι πολύ πιο συμπαγές στην άμυνα με τον τρόπο που δουλεύει.

Η Παρί διαθέτει έναν προπονητή που ξέρει τι σημαίνει να αποκλείεις την Μάντσεστερ Σίτι (Μαουρίσιο Ποτσετίνο, με την Τότεναμ), φέτος πέταξε έξω Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου και διαθέτει ένα από τα πιο «καυτά» δίδυμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (Νεϊμάρ – Κιλιάν Μπαπέ).

Περιμένω να δω δύο ματσάρες με εξαιρετικό ρυθμό, με εκατέρωθεν «χτυπήματα», με τακτικές παγίδες που δεδομένα θα στήσει ο ένας στον άλλο προπονητή αλλά, εντέλει, με την Σίτι να κερδίζει στο νήμα, ενδεχομένως και οριακά, το εισιτήριο για τον τελικό της Πόλης.

Η Σίτι με πείθει περισσότερο ως σύνολο, μπορεί να βρει λύσεις από περισσότερους ποδοσφαιριστές και γνωρίζει πως, αν περιορίσει την δράση των Νεϊμάρ και Μπαπέ, όσο εξαιρετικά δύσκολο και αν φαντάζει αυτό, θα μπλοκάρει σε μεγάλο βαθμό την Παρί.

Ξεπέρασε επιτέλους τα προημιτελικά και πλέον, σε δύο παιχνίδια και όχι σε ένα (όπως συνέβη πέρυσι με την Λυών στην «φούσκα» της Λισσαβόνας), μπορεί να κάνει το (προ)τελευταίο βήμα προς τον μεγάλο, διακαή της στόχο από το 2008, όταν η ομάδα πέρασε στα χέρια των Σαουδαράβων.

Ο Ζιζού έχει το «κλειδί»

Τον Δεκέμβριο, πριν από την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης ομίλων, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν να «τελειώσουν» την Ρεάλ Μαδρίτης πριν από την ώρα της. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Τον Φεβρουάριο, ενόψει των αγώνων της φάσης των «16» με την άκρως τρελή και απίθανη Αταλάντα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που θεωρούσαν ότι η Ρεάλ θα την πατήσει κόντρα στην ομάδα του Τζιανπιέρο Γκασπερίνι. Διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Τον Μάρτιο, όταν πλέον μπροστά της η Ρεάλ θα έβρισκε την πληγωμένη, αλλά εξαιρετικά ποιοτική Λίβερπουλ, δεν ήταν λίγοι αυτοί που προέβλεπαν ότι ο δρόμος της Βασίλισσας στο φετινό Champions League τελείωνε κάπου εδώ. Διαψεύστηκαν, και πάλι, πανηγυρικά.

Αυτή η Ρεάλ των χιλίων προβλημάτων, των «γερασμένων» (με μεγάλα εισαγωγικά) χαφ, των περιορισμένων λύσεων, του άφαντου Εντέν Αζάρ, του μονίμως τραυματία Σέρχιο Ράμος, του «λίγου» (χα χα χα…) προπονητικά Ζινεντίν Ζιντάν, έχει αποστομώσει τους πάντες.

Πήρε την πρόκριση στο «Άνφιλντ» με δεξί μπακ τον Φεδερίκο Βαλβέρδε που έπαιξε με ένεση, δίδυμο στόπερ τους Νάτσο – Έντερ Μιλιτάο και τον Βινίσιους Ζούνιορ να θυμάται την… χαζογκολίαση που φρενάρει την τεράστια εξέλιξή του.

Και πλέον θεωρώ πως, εδώ που έφτασε, δεν θα αφήσει την ευκαιρία ενός ακόμα τελικού να πάει χαμένη. Ράμος, Ραφαέλ Βαράν και Ντάνι Καρβαχάλ επιστρέφουν, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί και η… έκπληξη Αζάρ!

Ο Βέλγος, μάλιστα, θα έχει επιπλέον κίνητρο, σε ένα ζευγάρι αγώνων κόντρα στην ομάδα που εκτόξευσε την καριέρα του (Τσέλσι), έστω και αν δεν θα έχει την ευκαιρία να αποθεωθεί από τον κόσμο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αφού τα ματς θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

Οι Μπλε έχουν νοικοκυρευτεί με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο, είναι συμπαγείς στην άμυνα και διαθέτουν ποιότητα από την μέση και μπροστά. Το 2012, όπως και φέτος, άλλαξαν προπονητή στην μέση της σεζόν και έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, έχοντας μάλιστα στην άκρη του πάγκου έναν άνθρωπο (Ρομπέρτο Ντι Ματέο) που, προπονητικά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον Γερμανό.

Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ ότι η Ρεάλ είναι, έστω και μισό σκαλοπάτι, πιο πάνω από την ομάδα του Λονδίνου. Διαθέτει μοναδική τεχνογνωσία σε αυτή την διοργάνωση, έχει φάει με το κουτάλι τέτοια ματς (σε αντίθεση με την τωρινή Τσέλσι, η οποία επιστρέφει σε ημιτελικά μετά από το 2014), θα έχει σημαντικότατες επιστροφές και, προ των πυλών της Πόλης, δεν πρόκειται να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Loading...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0: Ολοταχώς για το 14ο πετράδι (vid)

Ντόρτμουντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2: Η ομάδα του Πεπ πιο κοντά στο όνειρο! (vid)

Παρί – Μπάγερν 0-1: Ολοκλήρωσε την “εκδίκηση”, έφυγε για ημιτελικά (vid)

Tσέλσι – Πόρτο 0-1: Οι Μπλε επιστρέφουν στα ημιτελικά! (vid)

Champions League: Τα ζευγάρια και οι ημερομηνίες των ημιτελικών!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα