Ο Μέσι δεν έκλεψε τα 555 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα του τα έδωσε

Ο Μέσι δεν έκλεψε τα 555 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα του τα έδωσε

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ο Μέσι δεν έκλεψε τα 555 εκατ. ευρώ, η Μπαρτσελόνα του τα έδωσε

bet365

Ο Αλέξανδρος Λοθάνο δεν σοκάρεται (τόσο...) από το «τρελό» συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα και θεωρεί ότι ο Αργεντινός σούπερ σταρ, εφόσον του προσφέρθηκε, καλά έκανε και το υπέγραψε και παίρνει ό, τι δικαιούται βάσει αυτής της συμφωνίας.

Την εποχή της (ακόμα μεγαλύτερης) οικονομικής κρίσης που προκαλεί σε όλο τον πλανήτη η πανδημία του κορονοϊού, όταν τα γήπεδα είναι κλειστά στον κόσμο και οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι μετρούν απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων, η ισπανική πολιτική εφημερίδα «El Mundo», με έδρα την Μαδρίτη (αυτό έχει πάντα την σημασία του...), αποκάλυψε το απίστευτο, ηγεμονικό συμβόλαιο που υπέγραψε το 2017 ο Λιονέλ Μέσι με την (καταχρεωμένη πλέον) Μπαρτσελόνα.

Ένα συμβόλαιο που, όταν θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, θα έχει αποφέρει συνολικά στον Αργεντινό σούπερ σταρ πάνω από 555 εκατομμύρια ευρώ σε μεικτές αποδοχές (!), επειδή μεταξύ άλλων περιλάμβανε δύο (δυσθεώρητα) πριμ, το ένα ανανέωσης (115.225.000 ευρώ) και το άλλο αφοσίωσης (77.929.955 ευρώ).

Από τα ξημερώματα, όταν ανέβηκε το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο διαδίκτυο, έχει γίνει ένας κακός χαμός, με την νομική πλευρά του ποδοσφαιριστή να ετοιμάζει μήνυση κατά της εφημερίδας, αλλά και κατά των ανθρώπων του συλλόγου που είχαν πρόσβαση στο συμβόλαιό του, σχετικά με την διαρροή αυτού.

Η Μπαρτσελόνα, η οποία υπενθυμίζουμε ότι εδώ και πάνω από έναν μήνα καθοδηγείται από υπηρεσιακή διοίκηση, εν αναμονή των εκλογών στις αρχές Μαρτίου, υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με την διαρροή και, μάλιστα, ετοιμάζεται και αυτή με την σειρά της να κάνει μηνύσεις.

Στα social media, βεβαίως, το κύριο θέμα συζήτησης δεν είναι η διαρροή αυτή καθ' αυτή, αλλά κατά πόσο ο Μέσι, ο οποίος μεγάλωσε ποδοσφαιρικά (και όχι μόνο) στην Μπάρτσα από τα 13 του χρόνια, έπρεπε να παίρνει τόσα πολλά χρήματα και αν όφειλε, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης στον σύλλογο που τόσα του έδωσε (αλλά και πήρε από αυτόν), να δεχθεί γενναία μείωση των απολαβών του, ώστε να βοηθήσει στο να αποτραπεί η (δεδομένη) οικονομική καταστροφή του.

Τα χρήματα που παίρνουν ο Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στο ΝΒΑ ή ο Λιούις Χάμιλτον στην Formula 1, συνιστούν κατ' εμέ κοινωνική πρόκληση, με βάση την φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει τον πλανήτη.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν τα... άρπαξαν οι προαναφερθέντες σούπερ σταρ και οι υπόλοιποι αδρά αμειβόμενοι αθλητές, ηθοποιοί, τραγουδιστές και πάει λέγοντας. Ο Μέσι δεν έκλεψε αυτά τα χρήματα, η Μπαρτσελόνα συμφώνησε να του τα δώσει και, συγκεκριμένα, ο απερχόμενος πρόεδρος – καταστροφέας της, Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Θέλετε να το έκανε υπό την πίεση μιας (οδυνηρής, από κάθε άποψη) απώλειας του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών στον σύλλογο; Ακόμα και αν είναι έτσι, θα μπορούσε να διαπραγματευτεί πολύ καλύτερους όρους και όχι να... ξεβρακωθεί για χάρη της παραμονής του Λέο.

Η Μπαρτσελόνα πληρώνει πλέον την κάκιστη διαχείριση από πλευράς της απερχόμενης διοίκησης και μέρους αυτής αποτελεί αναμφίβολα το ηγεμονικό συμβόλαιο του Μέσι, ο οποίος τα τελευταία χρόνια σιώπησε πολλές φορές, κατάπιε την δεδομένη ενόχλησή του για την ελεύθερη πτώση της ομάδας και, μέσα στο γήπεδο, προσπαθούσε πάντα να δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Ακόμα και φέτος, που επί της ουσίας έμεινε με το ζόρι, έψαξε και βρήκε νέα κίνητρα για να ηγηθεί μιας εμφανώς αποδυναμωμένης ομάδας, τρομερά ενοχλημένος από την συμπεριφορά απέναντί του, αλλά και την άκομψη αποπομπή του φίλου και γείτονά του Λουίς Σουάρες, ο οποίος αποδεικνύει κάθε Σαββατοκύριακο με την πρωτοπόρο (και επίδοξη πρωταθλήτρια) Ατλέτικο Μαδρίτης ότι είναι και παραμένει πολύτιμος για την ομάδα που τον έχει στις τάξεις της.

Ο Τζουάν Λαπόρτα, ο πιο πετυχημένος πρόεδρος στην σύγχρονη ιστορία της Μπαρτσελόνα (ενδεχομένως και όλων των εποχών), είναι υπεύθυνος για τις περισσότερες ανανεώσεις συμβολαίου του Μέσι, αφού κάθισε εφτά χρόνια στο τιμόνι του συλλόγου (από το 2003 έως το 2010).

Πλέον είναι υποψήφιος και μεγάλο φαβορί για να διαδεχθεί τον Μπαρτομέου και, πρόσφατα, ρωτήθηκε ξεκάθαρα αν «για την οικονομία του συλλόγου, είναι καλύτερο να αποχωρήσει ο Μέσι, ώστε να ξεφορτωθεί ένα τόσο βαρύ συμβόλαιο (σ.σ. δεν είχαν διαρρεύσει τα ποσά – μαμούθ των τελευταίων ωρών)». Η απάντηση του έμπειρου δικηγόρου, εξίσου κατηγορηματική. «Όχι, γιατί τα έσοδα που «γεννάει» ο Μέσι δεν στα δίνει κανένας άλλος».

Συμπέρασμα; Είναι (πάρα) πολλά τα λεφτά που παίρνεις Λέο, αλλά από την στιγμή που δέχθηκαν να στα δώσουν, στις συζητήσεις που έκαναν οι αρμόδιοι με τον πατέρα – μάνατζερ σου Χόρχε και τους δικηγόρους σου, τότε καλά κάνεις και τα παίρνεις. Ας πρόσεχαν, για να έχουν. Που δεν έχουν πλέον...

 

Τελευταία Νέα