Ο Μέσι από σήμερα είναι ελεύθερος: Να φύγει ή να μείνει… (Poll)

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Ο Μέσι από σήμερα είναι ελεύθερος: Να φύγει ή να μείνει… (Poll)

bet365

Ο ερχομός του 2021 δίνει στον Λιονέλ Μέσι για πρώτη φορά το δικαίωμα να αποχωρήσει ελεύθερος. Θα μιλήσει με άλλη ομάδα; Θα περιμένει την Μπαρτσελόνα; Ο Γιώργος Καραμάνος αναλύει τα δεδομένα.

Μάντσεστερ Γ. - Άστον Βίλα: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Πάει, πέρασε και το 2020 και πλέον από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, ο Λιονέλ Μέσι είναι- για πρώτη φορά στην καριέρα του- ελεύθερος να αποφασίσει εάν θα φύγει από την Μπαρτσελόνα. Καθώς το συμβόλαιο του Αργεντινού σούπερ σταρ ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο, έχει το δικαίωμα να υπογράψει από αυτή τη στιγμή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα κάνει κέφι. Και όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, δεν κάνει κέφι να παραμείνει στο «Καμπ Νόου». Τι θα πράξει λοιπόν ο κορυφαίους ποδοσφαιριστής στην ιστορία του club, ίσως και όλων των εποχών στο παιχνίδι; Θα συνεχίζει να παίζει ντυμένος στα μπλαουγκράνα ή βρισκόμαστε μπροστά σε μία μετακίνηση που μέχρι το περασμένο καλοκαίρι θα φάνταζε αδιανόητη;

«Δεν έχω κάτι ξεκάθαρο μέχρι να τελειώσει η σεζόν. Το σημαντικό τώρα είναι να σκεφτούμε την ομάδα και να κερδίσουμε τίτλους κι όχι να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα. Τώρα σκέφτομαι μόνο να τελειώσω την σεζόν και να κατακτήσω τίτλους».

Αυτή ήταν η τοποθέτησή του στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε και που είπε πολλά, ίσως και… τίποτα, καθώς ρωτήθηκε εάν θα μείνει στην Μπάρτσα. Αν και δεν ανακοίνωσε την αποχώρησή του, η γλώσσα του σώματος, τα μηνύματα πίσω από τις λέξεις του και οι απαντήσεις του, περισσότερο μαρτύρησαν κάποιον που έχει ήδη στραμμένο το βλέμμα του κάπου αλλού.

Ο Μέσι εξήγησε ότι δεν έχει πολλά να τον συνδέουν πλέον με την ομάδα. Όχι με τον σύλλογο, αλλά με το πώς βιώνει καθημερινά τη ζωή του στα αποδυτήρια, τις προπονήσεις, τους αγώνες. Αισθάνεται ξένο σώμα. Ποιος ο Μέσι. Κι όμως το ομολόγησε: «Δυσκολεύομαι πολύ να προσαρμοστώ στα αποδυτήρια. Υπάρχει νέος κόσμος, έχουν παραμείνει ελάχιστοι από τα παλιά. Τώρα έχω συμπαίκτες με διαφορετικές κουλτούρες και φιλοσοφίες αγωνιστικές και ζωής. Είμαστε τόσο διαφορετικοί».

Αυτό από μόνο του λέει πολλά για την αρνητική ψυχολογία του στην Μπαρτσελόνα. Το ξέρουν όλοι αυτό. Και όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι. Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 28 Γενάρη, με τους παράγοντες να μην αισιοδοξούν. Οσοι ξέρουν λίγα παραπάνω πράγματα στη Βαρκελώνη, ισχυρίζονται ότι ο μοναδικός που έχει πιθανότητες να τον κρατήσει εκεί, είναι ο Τζουάν Λαπόρτα.

Γενικότερα θα εξαρτηθούν πολλά από το ποιος θα εκλεγεί και πώς θα χειριστεί το ζήτημά του. Ποιον προπονητή θα φέρει, ποιο θα είναι το αγωνιστικό πλάνο, οι μεταγραφές και φυσικά το συμβόλαιο του ίδιου του Μέσι. Η Μπαρτσελόνα έχει πληγεί τρομερά οικονομικά εξαιτίας του κορονοϊού (σ.σ.: έχει το μεγαλύτερο μισθολόγιο στον κόσμο) και προφανώς δεν θα μπορέσει να δώσει ξανά στον ηγέτη της τα 100 εκατ. ευρώ μεικτά που εισπράττει τώρα ετησίως. Και τι θα κάνει ο Μέσι; Θα θελήσει ίσως να υπογράψει μονοετές, αποφεύγοντας τις δεσμεύσεις;

Τα ερωτήματα είναι άπειρα και δεν γίνεται να απαντηθούν. Λογικά θα κάνει λίγη υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα. Τότε θα μιλήσει με τη νέα διοίκηση και αφού ζυγίσει τα δεδομένα, θα λάβει και τις οριστικές αποφάσεις του. Η Μάντσεστερ Σίτι με το πλάνο που φέρεται να του έχει ξεδιπλώσει (σ.σ.: 2-3 χρόνια στην Premier League, έπειτα σε θυγατρική της στις ΗΠΑ και τέλος πρεσβευτή της), φαντάζει, λόγω και του Πεπ Γκουαρδιόλα, ως ο πιο πιθανός προορισμός. Η Παρί είναι πιο πίσω. Για το MLS και την ομάδα του Μπέκαμ που είπε ότι θα ήθελε να πάει κάποια στιγμή, είναι νωρίς ακόμα. Εκεί ίσως ταξιδέψει σε λίγα χρόνια με το φιλαράκι του, Λουίς Σουάρες.

Σε πρόσφατη ερώτηση της ισπανικής «Marca», όπου ψήφισαν 80.000, το 75% πάτησε το κουμπάκι της αποχώρησής του. Λίγες ώρες αργότερα, στο φινάλε της ισοπαλίας με την Εϊμπάρ και έπειτα από ακόμα μία απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας που δεν τον ελκύει καν να παίζει εκεί, ο Λιονέλ Μέσι που βρισκόταν στην εξέδρα χωμένος βαθιά μέσα στο αδιάβροχο με την κουκούλα του, κούνησε το κεφάλι ξενερωμένος, γύρισε την πλάτη του και απομακρύνθηκε: Από κάτι που εδώ και καιρό δεν νιώθει ούτως ή άλλως κομμάτι του…

Loading...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος