Ο Φιρμίνο θέλει να γίνει ξανά βασικό γρανάζι του Κλοπ!

Ο Φιρμίνο θέλει να γίνει ξανά βασικό γρανάζι του Κλοπ!

Ο Φιρμίνο θέλει να γίνει ξανά βασικό γρανάζι του Κλοπ!

bet365

Ο Φιρμίνο πέτυχε γκολ - ανάσα για τον ίδιο και τη Λίβερπουλ σε μια χρονιά που η αμφισβήτηση ήταν έντονη προς το πρόσωπό του. Θα κάνει ξανά τον Κλοπ να πιστέψει στις ικανότητές του;

Ο Ρόμπερτσον το κόρνερ, καρφωτή κεφαλιά του Φιρμίνο και η Λίβερπουλ παίρνει μια σπουδαία νίκη στο 90΄. Είναι από τα γκολ που κάνουν τη διαφορά, που μπορούν να αποδειχθούν χρυσά στο τέλος της σεζόν. Ο Αλισον τον αγκάλιασε και το χαμόγελο του Φιρμίνο φώτιζε το Ανφιλντ. Ολοι οι παίκτες που πετυχαίνουν γκολ της τελευταίας στιγμής πανηγυρίζουν έντονα, αλλά το χθεσινοβραδινό ήταν κάτι διαφορετικό. Ο 29χρονος σκόραρε κι έτρεξε με τα χέρια απλωμένα, ήθελε όσο τίποτα άλλο να μοιραστεί τη χαρά του με τους 1500 του Κop. Ηταν μια χρονιά γεμάτη γκρίνια, αμφισβήτηση για τον Βραζιλιάνο. Το άλλοτε αναπόσπαστο κομμάτι της ομάδας του Κλοπ που έφερε ξανά τους Reds στην κορυφή της Ευρώπης και της Αγγλίας… υπέφερε. Ηταν μόλις το 7ο γκολ του στο 2020 και πολλές φορές η θέση του απειλήθηκε.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Ζότα μείωσαν την πίεση στην ομάδα, αλλά με τον διεθνή Πορτογάλο να μένει εκτός μέχρι τον Φεβρουάριο λόγω τραυματισμού, η εξάρτηση από τον Φιρμίνο έγινε ξαφνικά τόσο μεγάλη όσο ποτέ άλλοτε. Ο Βραζιλιάνος φρόντισε με το... καλημέρα να αποφορτίσει τον Γερμανό τεχνικό. Ο Ζότα εκτός, ο Οριγκί αναποτελεσματικός σε μεγάλο βαθμό και ο Μιναμίνο ακόμα προσπαθεί να βρει τον εαυτό του. Ετσι, η Λίβερπουλ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον Φιρμίνο για να δώσει λύσεις στο 2021. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το χρονικό σημείο του γκολ θα μπορούσε να αποδειχθεί τόσο ευεργετικό. «Ελπίζω ότι ο Μπόμπι δεν είχε ποτέ καμιά αμφιβολία για τον εαυτό του. Κανείς δεν είπε ''Ω, ο Μπόμπι σκόραρε΄΄. Σκοράρει γκολ, σημαντικά για εμάς. Επίσης ξέρει όσο λίγοι να ανοίγει χώρους και να δημιουργεί φάσεις».

Ο Κλοπ τον στήριξε, μίλησε για τη συνολική συμβολή του και τόνισε πως είναι ο «κινητήρας» της Λίβερπουλ. Νωρίτερα αυτή τη σεζόν περιέγραψε τον Φιρμίνο ως «ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή» και παρομοιάζοντας την ομάδα του με μια ορχήστρα, πρόσθεσε: «Ο Μπόμπι είναι σα να παίζει 12 όργανα και είναι πολύ σημαντικός για τον ρυθμό μας».

Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο καλό είναι το Νο 9 μιας ομάδας στο να πιέσει για να εξαναγκάσει τον αντίπαλο σε λάθη, στο να ανοίξει διαδρόμους, περιμένεις και γκολ! Το βράδυ της Τετάρτης ήταν η πρώτη φορά μετά τη νίκη του πρωταθλήματος επί της Γουλβς στο Molineux τον Ιανουάριο που ο Φιρμίνο έδωσε τη νίκη. Ο Γερμανός ξέρει όσο κανείς άλλος τεχνικός στον πλανήτη το πως να διαχειρίζεται παίκτες. Ο Κλοπ δεν άφησε στη... μοίρα του τον 29χρονο επιθετικό και τώρα που έρχονται τα πολύ δύσκολα ευελπιστεί σε ανταπόδοση.

Η Λίβερπουλ έχει μπροστά της τρία εκτός έδρας ματς με Πάλας, Νιουκάστλ και Σαουθάμπτον. Αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει να πυροδοτούν χαρούμενες αναμνήσεις για τον 29χρονο. Πέτυχε το καθοριστικό γκολ στο Selhurst Park στην προηγούμενη επίσκεψη του Λίβερπουλ πριν από 13 μήνες. Σημείωσε επίσης γκολάρα εναντίον της Σαουθάμπτον την περασμένη σεζόν στο St. Mary΄s.

Ο Φιρμίνο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ο χρυσός σκόρερ της ομάδας. Στην πρώτη του χρονιά (2017-18) πέτυχε 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, την επόμενη σεζόν σημείωσε 16 και πέρσι μόλις 12. Ο ρόλος του έχει εξελιχθεί. Είναι ένας ανιδιοτελής άνθρωπος, ένα ζωτικό γρανάζι στον τροχό του Kλοπ.
Την περασμένη σεζόν είχε καταγράψει 9 γκολ στο πρωτάθλημα και 8 ασίστ με έναν συντελεστή δημιουργίας μεγάλων ευκαιριών στο 23% σύμφωνα με την Opta. Φέτος έχει 3 γκολ, 2 ασίστ και έναν συντελεστή στο 17%. Οι αριθμοί δείχνουν πως μόνο οι Ρόμπερτσον και Βαϊνάλντουμ έχουν περισσότερα λεπτά στην Premier με τη Λίβερπουλ φέτος. Η πίστη του Κλοπ στον Φιρμίνο δείχνει μειωμένη, αλλά όπως προαναφέραμε ποτέ δεν τον έκανε να αισθανθεί άσχημα. Η Λίβερπουλ έχει διαφορά τριών βαθμών στην κορυφή και έχει κερδίσει μόνο ένα από τα έξι εκτός έδρας παιχνίδια της φέτος στην Premier League. Αν συμπεριλάβει κανείς και τα έξι ταξίδια προς το τέλος της προηγούμενης χρονιάς η Λίβερπουλ έχει 3 νίκες σε 12 αγώνες.


Η παρουσία της Λίβερπουλ εκτός έδρας δεν υπήρξε σοβαρό σημείο αναφορά, μιας και η ομάδα είναι άψογη στο Ανφιλντ. Ωστόσο, ο Κλοπ ξέρει πως τα τρία εκτός έδρας ματς που έρχονται θα κρίνουν πολλά για τη φετινή σεζόν. Έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τότε που οι πρωταθλητές συγκέντρωσαν τρεις βαθμούς σε ταξίδια τους. Ο Φιρμίνο με το γκολ του έδωσε ένα επιπλέον «κανονάκι» στη Λίβερπουλ ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεων, όμως χρειάζεται διάρκεια.

Ο Βραζιλιάνος ξοδεύει πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του διαβάζοντας τη Βίβλο και παίζοντας πιάνο στο σπίτι. Δεν ενοχλείται ή ανησυχεί εύκολα. Όμως ένα βάρος σηκώθηκε από τους ώμους του με αυτή την παράσταση που έδωσε στο Ανφιλντ. Τώρα, πρέπει να ξεκινήσει και να ηγηθεί της αντεπίθεσης των «Κόκκινων» εκτός έδρας ξεκινώντας από το Selhurst Park το μεσημέρι του Σαββάτου, σε ένα ματς που φοβάται αρκετά ο Κλοπ…

Πηγές: Οpta, theathletic

 

Τελευταία Νέα