Μπάγερν - Σεβίλλη: Πέντε λόγοι που κάνουν τους Βαυαρούς φαβορί!

Gazzetta team
Μπάγερν - Σεβίλλη: Πέντε λόγοι που κάνουν τους Βαυαρούς φαβορί!

bet365

Η Μπάγερν θέλει να συνεχίσει την ονειρεμένη σεζόν και να κατακτήσει στη Βουδαπέστη το Eυρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Κόντρα στη Σεβίλλη υπάρχουν... πέντε λόγοι που την κάνουν φαβορί!

Ωρα για ευρωπαϊκή κούπα, ώρα για τελικό! Στο «Πούσκας Αρίνα» στη Βουδαπέστη, η Μπάγερν αντιμετωπίζει τη Σεβίλλη σε μια μάχη γοήτρου για το Σούπερ Κύπελλο! Ωστόσο, ο κορονοϊός προκαλεί «πονοκεφάλους», μιας και ο κορονοϊός έχει επιστρέψει -δυστυχώς- δυναμικά και στην Ουγγαρία «Νομίζω ότι τα στομάχια όλων είναι σφιχτά», είπε στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, o Kαρλ Χάιντς Ρουμενίγκε κα πρόσθεσε: «Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε μια πόλη όπου το ποσοστό μόλυνσης είναι μεγαλύτερο από 100 ανά 100.000 κατοίκους, που είναι διπλάσιο από αυτό του Μονάχου. Πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη».

Η Ουγγρική Ομοσπονδία διαβεβαίωσε ότι όλα θα γίνουν για να διασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια. Προσδιορίζει συγκεκριμένα ότι οι υποστηρικτές της Σεβίλλης και της Μπάγερν θα μπορούν να εισέλθουν στο γήπεδο μόνο μετά από «αυστηρούς ελέγχους υγείας» , ότι θα χωριστούν και ότι δεν θα «συναντήσουν Ούγγρους οπαδούς».

Περισσότεροι από 20.000 θεατές
Οι ανησυχίες του Ρουμενίγκε ακολούθησαν αυτές που εξέφρασε ο επικεφαλής της βαυαρικής περιφερειακής κυβέρνησης, Μάρκους Σέντερ, ο οποίος ανησυχούσε δημόσια τη Δευτέρα για τις συνέπειες αυτού του γεγονότος. Περισσότεροι από 20.000 θεατές θα βρεθούν στην Puskas Arena, πρόβα τζενεράλε ενόψει της επιστροφής του κοινού σε ευρωπαϊκά ματς.

Πρώτη ευρωπαϊκή κούπα για τη νέα σεζόν και υπάρχουν πέντε λόγοι που κάνουν τη Μπάγερν τεράστιο φαβορί!

Ξέχασε να χάνει…
Το 2020 υπήρξε μέχρι στιγμής έτος μεγάλης αβεβαιότητας, αλλά αν υπάρχει ένα πράγμα που έχει παραμείνει καθησυχαστικά σταθερό είναι η παρουσία της Μπάγερν τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων! Τελευταία ήττα που γνώρισε ήταν στις 7 Δεκεμβρίου, χάνοντας 2-1 από την Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ. Ναι, είναι αήττητη εννέα μήνες, 31 παιχνίδια, 30 νίκες, έχει πετύχει 106 γκολ κι έχει 22 σερί νίκες. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ είναι στα καλύτερά της και η πρόβα τζενεράλε κόντρα στη Σάλκε (8-0) ήταν εκκωφαντική.

Ο απίθανος Λεβαντόφσκι
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο πρωταγωνιστής των Βαυαρών πέρσι, αλλά στην πραγματικότητα και τις τελευταίες έξι σεζόν. Ο Πολωνός την περσινή σεζόν δεν μπόρεσε να σκοράρει μόλις σε τέσσερα από τα 31 ματς της Μπάγερν που δεν έχασε. Πρώτος σκόρερ σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Champions League, νικητής με τη Μπάγερν και στις τρεις διοργανώσεις. Μοναδική έκπληξη το γεγονός πως στην πρεμιέρα με τη Σάλκε πέτυχε μόλις ένα γκολ, αν και μοίρασε δυο ασίστ. Η επιθυμία του για γκολ τόσο δική του όσο και της ομάδας του... είναι καυτή και δεν δείχνει κανένα σημάδι επιβράδυνσης.

Δέσιμο με Σανέ
Η ικανότητα της Μπάγερν να διατηρήσει - και να βελτιώσει - τα εξαιρετικά υψηλά στάνταρ του συλλόγου υπογραμμίστηκε από την απόκτηση του Λερόι Σανέ. Μάλιστα, ο Γερμανός διεθνής έβαλε άμεσα τη σφραγίδα του στο ντεμπούτο με γκολ και δυο ασίστ. Ο Σανέ έδεσε αμέσως με τον Γκνάμπρι, ο οποίος πέρσι ήταν ο μοναδικός παίκτης των Βαυαρών με διψήφιο αριθμό τερμάτων και ασίστ. Η Μπάγερν δείχνει πως άφησε στην άκρη την περασμένη σεζόν κι ετοιμάζει την φετινή της επίθεση. «Η ομάδα ήταν ήδη κορυφαία πέρυσι με πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλή συνοχή. Οι παίκτες είναι ακόμα πεινασμένοι για τίτλους, παρόλο που κέρδισαν τα πάντα» είπε ο Φλικ!

Το δίδυμο Γκορέτσκα - Κίμιχ
Για μερικούς, η απόφαση της Μπάγερν να επιτρέψει στον Tιάγκο Αλκάνταρα να αναζητήσει αλλού την τύχη του θα ήταν σοκαριστική, αλλά είχε νόημα για έναν σύλλογο που διαθέτει ένα από τα καλύτερα δίδυμα στα χαφ, τους Γκορέτσκα - Κίμιχ! Αλλωστε, ο Γκορέτσκα ήταν τόσο καλός την περσινή σεζόν, που ο Τιάγκο πήρε μια θέση στην ενδεκάδα μόνο μετά το restart. Ο Κίμιχ ήταν επίσης συγκλονιστικός στην πρεμιέρα, πετυχαίνοντας δυο γκολ. Είναι ο παίκτης που έτρεξε περισσότερο από κάθε άλλον στο τελευταίο κομμάτι της Bundesliga. Αλήθεια, ποιος Σεβιλιάνος μπορεί να τον ακολουθήσει μετά την αποχώρηση του Μπανέγα; Δύσκολο βράδυ για το δίδυμο Ράκιτιτς - Φερνάντο.

Η επιστροφή του Ντέιβις
Ο Αλφόνσο Ντέιβις επιστρέφει ξανά στα άκρα της Μπάγερν μετά την απουσία της πρεμιέρας λόγω ενός ελαφρού μυϊκού τραυματισμού, που σημαίνει ότι ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Λούκα Χερναντές θα μπορούσε να πάρει θέση στην αριστερή πλευρά. Ο Ντέιβις πήρε ανάσες, άλλωστε ο Καναδός μπακ έκανε μια τρομερή σεζόν, χάνοντας... ελάχιστα λεπτά. Πολλές επιλογές στην άμυνα, σούπερ και μπροστά, με Τολισό, Κομάν!

 

Τελευταία Νέα