Παλιά Ρεάλ, «νέα» Μπαρτσελόνα και η κορονό – φτώχεια της La Liga

Gazzetta team
Παλιά Ρεάλ, «νέα» Μπαρτσελόνα και η κορονό – φτώχεια της La Liga

bet365

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, ως συνήθως, έχουν τον πρώτο λόγο για την διεκδίκηση και του φετινού τίτλου στην Ισπανία, σε ένα πρωτάθλημα που σημαδεύεται από την κρίση του κορονοϊού. Το gazzetta.gr μοιράζεται τις πρώτες του σκέψεις για την πιο «φτωχή» La Liga της σύγχρονης ιστορίας...

Κάθε πέρυσι και (πολύ) καλύτερα. Περίπου τέτοια εποχή πριν από ένα χρόνο (μέσα Αυγούστου για την ακρίβεια), η ισπανική La Liga εκκινούσε ως η πιο ακριβή όλων των εποχών, αφού οι είκοσι ομάδες είχαν επενδύσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε μεταγραφές, ποσό – ρεκόρ στην ιστορία της εγχώριας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης που θεωρείται παραδοσιακά η δεύτερη πιο ελκυστική πίσω από την αγγλική Premier League, λόγω της παρουσίας των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Με την (σημαντική;) υποσημείωση ότι φέτος οι μεταγραφές ολοκληρώνονται στις αρχές Οκτωβρίου, τα αντίστοιχα έξοδα για προσθήκες στα ρόστερ έχουν κατρακυλήσει στα 288 εκατομμύρια ευρώ (!), με τον κορονοϊό και την οικονομική κρίση που προκάλεσε να έχουν ρίξει πολύ βαριά την σκιά τους σε όλες τις ομάδες, οι οποίες είδαν τα έσοδά τους να πέφτουν κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να έχουν ως προτεραιότητα τον περιορισμό των ζημιών και όχι το πώς θα ενισχυθούν εντυπωσιακά ενόψει της νέας σεζόν.

Ακόμα και έτσι, πάντως, έχει και η φετινή La Liga το ενδιαφέρον της και τα ερωτήματα που προκαλούν ποδοσφαιρική... ίντριγκα είναι πολλά: Θα είναι και φέτος η πρωταθλήτρια Ρεάλ τόσο αξιόπιστη στην άμυνα; Θα καταφέρει ο Ρόναλντ Κούμαν να μεταμορφώσει προς το καλύτερο την Μπαρτσελόνα; Μπορεί μια εκ των Σεβίλλης ή Βιγιαρεάλ να κάνει την υπέρβαση προς την κορυφή; Πως θα παρουσιαστεί η τόσο αλλαγμένη Βαλένθια; Θα καταφέρει ο Μανουέλ Πελεγκρίνι να κάνει πραγματικά ανταγωνιστική την Μπέτις; Τι θα κάνει η (τρελαμένη με την μπάλα) Κάντιθ στην επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία μετά από 15 χρόνια; Για πάμε...

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πλήρωσε: 0

Εισέπραξε: 66,5 εκατ.

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Η Ρεάλ, για πρώτη φορά εδώ και μια 20ετία, ετοιμάζεται να κλείσει το καλοκαίρι της ΧΩΡΙΣ μεταγραφή. Η κατάκτηση του περυσινού πρωταθλήματος, χάρη στο ντεμαράζ της μετά την καραντίνα, επιτρέπει στην Βασίλισσα να επικεντρωθεί στην «χρυσή» ανακαίνιση του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και να ποντάρει στους παίκτες που την οδήγησαν στον τίτλο.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει το υλικό για να διατηρήσει την Ρεάλ στην κορυφή, αν και το ζητούμενο είναι μια καλύτερη συνολική εικόνα και, βεβαίως, βελτίωση στο Champions League. Ο Μάρτιν Όντεγκααρντ, μετά από μια εξαιρετική σεζόν στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, επιστρέφει στην Μαδρίτη για να δώσει μια ακόμα ποιοτική λύση στα χαφ. Ο Μάρκο Ασένσιο, εφόσον φέτος είναι υγιής, μπορεί να εξελιχθεί σε έναν παίκτη – σημείο αναφοράς για τους Μαδριλένους, οι οποίοι περιμένουν πολλά περισσότερα από τον Εντέν Αζάρ. Η Ρεάλ «ξεφορτώθηκε» παίκτες που δεν υπολόγιζε, όχι όμως και τον Γκάρεθ Μπέιλ. Ακόμα τουλάχιστον...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1η-2η

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Πλήρωσε: 103 εκατ.

Εισέπραξε: 94,5 εκατ.

Ο Λιονέλ Μέσι παρέμεινε εντέλει στο «Καμπ Νόου» και αυτή η είδηση, σε συνδυασμό με την «έκρηξη» του Ανσού Φατί, είναι οι μοναδικές ευχάριστες για μια Μπαρτσελόνα που βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και έναν Ρόναλντ Κούμαν που θέλει να δώσει ένα πιο φρέσκο πρόσωπο σε μια ομάδα που, παρά τα προβλήματά της, εξακολουθεί να διαθέτει υψηλή ποιότητα στο ρόστερ της.

Η ανταλλαγή Μιραλέμ Πιάνιτς – Αρτούρ ενδέχεται να είναι, άμεσα τουλάχιστον, αποτελεσματική για τους Μπλαουγκράνα, οι οποίοι τρέχουν αυτόν τον μήνα για να διαμορφώσουν ένα καλύτερο υλικό. Ακόμα και με τα προβλήματά της, ακόμα και αν το 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου θα κάνει καιρό να ξεχαστεί και ο σύλλογος βρίσκεται μόνιμη σε διοικητική αβεβαιότητα, η Μπάρτσα παραμένει φαβορί για τον τίτλο, έστω και λίγο πιο κάτω από την (πιο σταθερή και... ήρεμη) Ρεάλ Μαδρίτης.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 1η-2η

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πλήρωσε: 63 εκατ.

Εισέπραξε: 8 εκατ.

Αναζητείται το «κλικ» που λείπει από την Ατλέτικο Μαδρίτης για να διεκδικήσει με ρεαλιστικές πιθανότητες το πρώτο της πρωτάθλημα από το 2014. Δύσκολα, πάντως, οι Ροχιμπλάνκος θα μπουν «σφήνα» σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, αν δεν είναι πιο δυναμικοί και αποτελεσματικοί, σε μια σεζόν όπου το ρόστερ επί της ουσίας δεν άλλαξε καθόλου, αφού άλλωστε οι μεταγραφικές επενδύσεις αφορούν την απόκτηση του Άλβαρο Μοράτα, με την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς από την Τσέλσι.

Ο Ντιέγο Σιμεόνε διάγει την ένατη σεζόν του, την πρώτη χωρίς τον Χερμάν Μπούργος στο πλευρό του, με την πρόκληση να παρουσιάσει μια πιο ελκυστική Ατλέτικο, στηριζόμενη στην «παλιά φρουρά» και ελπίζοντας ότι ο Ζοάο Φέλιξ θα είναι πιο επιδραστικός στο παιχνίδι της, ώστε να αρχίζει να δικαιολογεί τα 127 εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν πέρυσι για την απόκτησή του.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 2η-4η

ΣΕΒΙΛΛΗ

Πλήρωσε: 43 εκατ.

Εισέπραξε: 9,5 εκατ.

Η κάτοχος του Europa League αντιμετωπίζει την μεγάλη πρόκληση να διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και, γιατί όχι, να ανεβάσει και άλλο τις επιδόσεις της. Η Σεβίλλη κατέκτησε το πρώτο (και μοναδικό της μέχρι σήμερα) πρωτάθλημα το μακρινό 1946 και φέτος θέλει να μας πείσει ότι μπορεί να είναι (πολύ) ψηλά μέχρι τέλος. Παρά την απώλεια του Έβερ Μπανέγα, ο Γιούλεν Λοπετέγι διαθέτει περισσή ποιότητα στο ρόστερ, το οποίο ενισχύθηκε με παίκτες όπως ο Ιβάν Ράκιτιτς και ο Όσκαρ Ροδρίγεθ, οι οποίοι δίνουν σημαντικές εναλλακτικές στην ομάδα.

Αρκεί αυτό για να διεκδικήσουν οι Σεβιλιάνοι το πρωτάθλημα; Δύσκολο, αλλά όχι απίθανο, εφόσον βεβαίως οι μεγάλοι δείξουν αδυναμίες όπως οι περυσινές και η παρέα των Λούκας Οκάμπος και Χεσούς Νάβας το πιστέψει πραγματικά ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Οι απαντήσεις εκεί που πραγματικά έχει σημασία: Στο γήπεδο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 3η-5η

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Πλήρωσε: 14 εκατ.

Εισέπραξε: 25,5 εκατ.

Καλές πορείες στο πρωτάθλημα, αξιέπαινες παρουσίες στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ποτέ όμως το κάτι παραπάνω και η διεκδίκηση ενός τίτλου. Αυτό είναι το μεγάλο απωθημένο της Βιγιαρεάλ, η οποία φέτος έκανε την μεγάλη της επένδυση στην άκρη του πάγκου, με την πρόσληψη του Ουνάι Έμερι. Ο στόχος του Κίτρινου Υποβρυχίου, προφανής: Να διεκδικήσει την είσοδό της στο Champions League και να παλέψει μέχρι τέλους για την κατάκτηση του Κυπέλλου ή του Europa League, στο οποίο άλλωστε ο Έμερι είναι εξπέρ.

Ο Βάσκος τεχνικός έχει στην διάθεσή του νέα, σημαντικά όπλα όπως ο Ντάνι Παρέχο, ο Τακεφούσα Κούμπο και ο Φρανσίς Κοκλέν, οι οποίοι προστίθενται σε ένα πολύ καλό ρόστερ, έστω και αν έχασε μια ηγετική μορφή όπως ο Σάντι Καθόρλα. Η Βιγιαρεάλ πείθει ότι μπορεί να είναι η πιο ευχάριστη έκπληξη της σεζόν, όχι για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα (;), αλλά για να είναι ψηλά μέχρι το φινάλε.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 2η-4η

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ

Πλήρωσε: 0

Εισέπραξε: 5,25 εκατ.

Αν δεν μεσολαβούσε η καραντίνα λόγω κορονοϊού, δεν αποκλείεται τώρα η Ρεάλ Σοσιεδάδ να προετοιμαζόταν για την συμμετοχή της στο Champions League. Μετά την διακοπή, η ομάδα του Ιμανόλ Αλγουαθίλ κατέρρευσε και έσωσε την παρτίδα με την έξοδο στο Europa League. Η φετινή σεζόν δεν μοιάζει τόσο ευοίωνη για τους Βάσκους, οι οποίοι έχασαν τον πολύτιμο Μάρτιν Όντεγκααρντ, αλλά ελπίζουν ότι ο Νταβίδ Σίλβα θα τους μεταδώσει κάποια από την λάμψη τους για να διατηρηθούν στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας. Μέχρι εκεί, όμως...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 8η-12η

ΓΡΑΝΑΔΑ

Πλήρωσε: 13,5 εκατ.

Εισέπραξε: 0

Ήταν η ευχάριστη έκπληξη της περυσινής σεζόν, αφού οι περισσότεροι την έβλεπαν να παλεύει για την παραμονή της και αυτή κατάφερε να βγει στο Europa League, πανηγυρίζοντας την παρθενική ευρωπαϊκή έξοδο στην ιστορία της. Η ομάδα του Ντιέγο Μαρτίνεθ, παρ' ότι έκανε κάποιες ποιοτικές προσθήκες, δύσκολα θα επαναλάβει δεύτερη τόσο εντυπωσιακή σεζόν, αφού πλέον και οι αντίπαλοι θα την αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Η άνετη παραμονή και μια αξιοπρεπής πορεία στο Europa League, οι βασικοί (και εφικτοί) στόχοι των Ανδαλουσιανών.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 10η-12η

ΧΕΤΑΦΕ

Πλήρωσε: 19 εκατ.

Εισέπραξε: 8,5 εκατ.

Η καραντίνα έκανε ζημιά σε μια Χετάφε που πίστευε ακόμα και στην έξοδο στο Champions League και εντέλει έμεινε και εκτός Europa League. Ο Πέπε Μπορδαλάς, ο οποίος παρέμεινε στο τιμόνι των Μαδριλένων παρ' ότι είχε προτάσεις για να φύγει, θα παρουσιάσει μια μαχητική ομάδα που θα είναι σκληρο καρύδι για κάθε αντίπαλο, θα είναι ανταγωνιστική, αλλά δύσκολα θα δώσει κάτι διαφορετικό σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Μια θέση στην πρώτη δεκάδα, πάντως, δύσκολα θα της ξεφύγει.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 7η-10η

ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Πλήρωσε: 0

Εισέπραξε: 59,5 εκατ.

Το μεγάλο ερωτηματικό της φετινής σεζόν. Ο Χάβι Γκράθια, με θητεία σε Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα, ανέλαβε έναν κοιμώμενο γίγαντα που κινδυνεύει να καταρρεύσει πλήρως. Προς το παρόν, έχει χάσει τέσσερις παίκτες – κλειδιά όπως είναι οι Ροδρίγο, Φεράν Τόρες, Ντάνι Παρέχο και Φρανσίς Κοκλέν, με τον κόσμο να κάνει διαδηλώσεις διαμαρτυρίας (με προστατευτικές μάσκες) κατά του ιδιοκτήτη Πέτερ Λιμ.

Ο Γκράθια θα στηριχθεί στους παίκτες του φυτωρίου, αλλά ελπίζει ότι μέχρι το τέλος των μεταγραφών θα γίνουν 2-3 σημαντικές προσθήκες, ώστε η Βαλένθια να κάνει μια καλύτερη σεζόν από την... άθλια περυσινή, όπου τερμάτισε μόλις ένατη και με το ζόρι. Αν μείνει ως έχει, πάντως, δεν αποκλείεται τα πράγματα να είναι ακόμα χειρότερα φέτος...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 8η-11η

ΟΣΑΣΟΥΝΑ

Πλήρωσε: 7 εκατ.

Εισέπραξε: 3 εκατ.

Η άνετη εξασφάλιση της παραμονής είναι αρκετή για να βάλει θετικό πρόσημο στην περυσινή σεζόν της ομάδας του Χαγόβα Αρασάτε, η οποία θέλει και φέτος να έχει μια ανάλογη πορεία. Δεν φαντάζει πολύ πιθανό, με δεδομένο ότι έχασε εκ νέου με σοβαρό τραυματισμό τον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της (Τσίμι Άβιλα), δεν έκανε ιδιαίτερες κινήσεις ενίσχυσης και στερείται δυναμικής για να ξεφύγει από την μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 12η-15η

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Πλήρωσε: 0

Εισέπραξε: 0

Τι είχες Γαΐθκα (Γαριτάνο), τι είχα πάντα. Όπως συνηθίζει, η Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν έκανε καμία σημαντική προσθήκη (πέραν της προώθησης μερικών ταλέντων από το φυτώριο), αλλά δεν έχασε και κάποιον ποδοσφαιριστή που θα της στοιχίσει. Τι περιμένουμε; Μαχητικότητα, αξιοπρέπεια και διατήρηση της ιδιότητας της μοναδικής ομάδας, μαζί με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, που δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ. Πέραν τούτου...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 11η-14η

ΛΕΒΑΝΤΕ

Πλήρωσε: 5 εκατ.

Εισέπραξε: 5 εκατ.

Ελάχιστες ήξεις και αφίξεις άξιες αναφοράς για την ομάδα του Πάκο Λόπεθ, η οποία ποντάρει στην δυναμική της στο «Θιουδάδ ντε Βαλένθια» για να ανανεώσει την παρουσία της στην μεγάλη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Σκληροτράχηλη ομάδα, η οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα λίγα γκολ που πετυχαίνει και, όπως κάθε χρόνο, θα παλέψει για να μην υποβιβαστεί. Και, με βάση την δυναμικότητα των αντιπάλων της, ενδεχομένως και να τα καταφέρει (ξανά).

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 13η-16η

ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ

Πλήρωσε: 7 εκατ.

Εισέπραξε: 12,1 εκατ.

Όταν η πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας σου είναι τέσσερα εκατομμύρια ευρώ (ο πρώτος σκόρερ του αυστριακού πρωταθλήματος, Σον Βάισμαν), γίνεται εύκολα κατανοητό ότι δεν έχεις και μεγάλους στόχους. Η Βαγιαδολίδ του Ρονάλντο και του Σέρχιο Γονθάλεθ θέλει να εξασφαλίσει την παραμονή χωρίς πολλές τρομάρες (δύσκολο) και να διεκδικήσει την είσοδό της στην πρώτη 12άδα της βαθμολογίας (ακόμα πιο δύσκολο). Όταν αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, το Φαινόμενο έλεγε ότι ήθελε σε τρία χρόνια να δει την ομάδα του στην Ευρώπη. Μάλλον θα πρέπει να κάνει υπομονή...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 15η-18η

ΕΪΜΠΑΡ

Πλήρωσε: 2 εκατ.

Εισέπραξε: 0

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραμένει στον πάγκο της Έιμπαρ για έκτη διαδοχική σεζόν και αυτή είναι η πιο σημαντική σταθερά για τους Βάσκους, οι οποίοι μοιάζουν καταδικασμένοι και φέτος για να παλέψουν για την παραμονή. Ελάχιστες κινήσεις στο πέρα – δώθε για μια ομάδα που στερείται δυναμικής και εξαρτάται ως επί το πλείστον από τις εμπνεύσεις του προπονητή της για να είναι ανταγωνιστική και να διατηρηθεί για άλλη μια σεζόν στην πρώτη κατηγορία.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 15η-18η

ΜΠΕΤΙΣ

Πλήρωσε: 0

Εισέπραξε: 35 εκατ.

Μπορεί η πρόσληψη ενός προπονητή να μεταμορφώσει το πρόσωπο μιας ομάδας που άλλαξε ελάχιστα το ρόστερ της, σε σχέση με μια σεζόν όπου τερμάτισε μόλις 15η; Όταν αυτός ο προπονητής είναι ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, πιθανότατα ναι. Η Μπέτις δεν έχει ρόστερ για να... ξεπέσει στην μάχη για την παραμονή και ο Χιλιανός, στην επιστροφή του στην La Liga, έχει την εμπειρία και τις αρετές για να την ξυπνήσει και να την κάνει πιο ανταγωνιστική. Εντάξει, μην φανταστείτε μια τεράστια αλλαγή, αλλά η ομάδα της Ανδαλουσίας πιθανόν να είναι πιο ελκυστική και αποτελεσματική.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 7η-12η

ΑΛΑΒΕΣ

Πλήρωσε: 0

Εισέπραξε: 4,4 εκατ.

Εξασφάλισε την παραμονή της και μαθηματικά την προτελευταία αγωνιστική και φαντάζει απίθανο να μην υποχρεωθεί και φέτος να παλέψει για την επιβίωσή της μέχρι το φινάλε. Ο Πάμπλο Ματσίν, ο οποίος είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις με την δουλειά του στην Τζιρόνα αλλά μετά δεν είχε ανάλογη συνέχεια, έχει στα χέρια του ένα αξιοπρεπές ρόστερ, με περιορισμένες όμως δυνατότητες. Δύσκολα, πάντως, η σεζόν 2021-22 θα μας βρει με τέσσερις βασκικές ομάδες (Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Έιμπαρ, Αλαβές) στην πρώτη κατηγορία...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 16η-20ή

ΘΕΛΤΑ

Πλήρωσε: 2,5 εκατ.

Εισέπραξε: 2,5 εκατ.

Τα δάκρυα ανακούφισης του Ιάγο Άσπας για την παραμονή της Θέλτα, τα οποία τείνουν να γίνουν συνήθεια, ενδέχεται φέτος να... στερέψουν. Η ομάδα του Όσκαρ Γκαρθία έκανε ελάχιστες προσθαφαιρέσεις σε σχέση με πέρυσι, αλλά έχει μια σχετική ποιότητα για να μην πρέπει να παλεύει για την παραμονή της μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Δεδομένα υπάρχουν χειρότερες ομάδες από την ομάδα του Βίγκο στην La Liga και αυτή είναι πιθανότατα η μοναδική της παρηγοριά. Λίγα πράγματα και φέτος.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 12η-15η

ΟΥΕΣΚΑ

Πλήρωσε: 0

Εισέπραξε: 0

Στην προηγούμενη παρουσία της στην πρώτη κατηγορία, έπεσε όπως ανέβηκε. Δύσκολα θα αλλάξει αυτό το σενάριο και φέτος για την ομάδα του Μίτσελ (όχι του γνωστού), η οποία ανέβηκε ως πρωταθλήτρια στην La Liga, χάρη στην αποτελεσματικότητα και την αγωνιστική της αξιοπιστία. Αυτά πιθανότατα δεν αρκούν στην μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας, όπου δύσκολα θα ξεφύγει από τον ρόλο του κομπάρσου. Η επιστροφή στην Segunda Division μάλλον δεν θα αργήσει...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 16η-20ή

ΚΑΝΤΙΘ

Πλήρωσε: 9,4 εκατ.

Εισέπραξε: 0

Περίμενε 15 χρόνια να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία και η μοίρα θέλησε να τα καταφέρει εν μέσω πανδημίας, η οποία της στερεί το μεγάλο της όπλο: Τον κόσμο της. Με την ευχή ο κορονοϊός να επιτρέψει σύντομα την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα (χλωμό...), η ομάδα του Άλβαρο Θερβέρα ποντάρει στον ενθουσιασμό της και σε κινήσεις όπως αυτή του Άλβαρο Νεγρέδο για να μην εξελιχθεί σε ασανσέρ και να διατηρηθεί στα «σαλόνια». Χωρίς κόσμο δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 12η-15η

ΕΛΤΣΕ

Πλήρωσε: 0

Εισέπραξε: 3,2 εκατ.

Έχουν περάσει μόλις τρεις εβδομάδες από την στιγμή που εξασφάλισε, μέσω των πλέι οφ ανόδου, την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία ύστερα από πέντε χρόνια. Όπως είναι λογικό, έχει προλάβει να κάνει ελάχιστες αλλαγές στο ρόστερ της, με πιο σημαντική αυτή στην θέση του προπονητή, όπου ο Χόρχε Αλμιρόν αντικατέστησε τον Πατσέτα. Αν ο Αργεντινός δεν κάνει μερικά... ταχυδακτυλουργικά κόλπα και οι παίκτες δεν καταφέρουν να υπερβάλλουν εαυτούς, η παρουσία της Έλτσε στην La Liga θα είναι σύντομη και, ως επί το πλείστον, οδυνηρή...

ΠΡΟΒΛΕΨΗ: 17η-20ή

 

Τελευταία Νέα