Στο μυαλό του Μέσι: Πέντε ερωτήσεις για όσα συνέβησαν και θα συμβούν!

Στο μυαλό του Μέσι: Πέντε ερωτήσεις για όσα συνέβησαν και θα συμβούν!

Γιώργος Καραμάνος
Στο μυαλό του Μέσι: Πέντε ερωτήσεις για όσα συνέβησαν και θα συμβούν!

bet365

Γιατί Ο Λιονέλ Μέσι πήρε την απόφαση να φύγει; Μπορεί να μείνει ελεύθερος; Θα εμφανιστεί στις ιατρικές εξετάσεις; Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του. Γίνεται να αλλάξει γνώμη και να μείνει;

Και να που συνέβη. Αυτό που λίγο καιρό απλά ακουγόταν ως σενάριο επιστημονικής ποδοσφαιρικής φαντασίας, τώρα υλοποιείται. Ο Λιονέλ Μέσι έκανε την επανάστασή του, η Μπαρτσελόνα αντιτίθεται στις επιθυμίες του και μία σχέση μοναδικής αγάπης και αμοιβαίου συμφέροντος φτάνει στο τέλος της με τον πλέον άκομψο και άσχημο τρόπο. Οσα συμβαίνουν όμως, γεννούν και απορίες. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να απαντήσουμε σε πέντε βασικά ερωτήματα για το πώς έφτασε έως εδώ η κατάσταση και τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον...


1. Τι οδήγησε τον Μέσι να πάρει αυτή την ακραία απόφαση;

Το... ποτήρι της απογοήτευσης είχε γεμίσει εδώ και μέρες, για να μην πούμε, βδομάδες, μήνες, ακόμα και χρόνια. Ο Μέσι ζούσε διαδοχικές απογοητεύσεις, βιώνοντας με τον χείριστο τρόπο τους βαρείς αποκλεισμούς στο Champions League από Ρόμα, Λίβερπουλ, Μπάγερν. Το 8-2 από τους Βαυαρούς όμως δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Για την ακρίβεια, το πρόβλημά του δεν ήταν η ήττα αυτή καθ' αυτή, αλλά οι χειρισμοί της διοίκησης. Η νοοτροπία της, οι κινήσεις, οι αποτυχημένες μεταγραφές, το πλάνο που ο ίδιος δεν έβλεπε να υπάρχει. Ωσπου φτάσαμε στο τώρα και στο σχέδιο αναδόμησης του club. Ενα σχέδιο που θα χρειαστεί κάποια χρόνια για να λειτουργήσει, εάν φυσικά λειτουργήσει. Μόνο που ο Μέσι είναι 33 ετών και δεν έχει τόσο χρόνο στη διάθεσή του για πειράματα.

Οσο όμως τον χάλασε η λανθασμένη ή η εντελώς απούσα αγωνιστική σχεδίαση, άλλο τόσο τον απογοήτευσε η όλη πολιτική του συλλόγου. Το “Barcagate” με την πληρωμένη από τον Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου εταιρεία που έλεγχε τα social media. Η διαμάχη με τον Ερίκ Αμπιντάλ και η τοποθέτησή του τελευταίου εις βάρος του Μέσι και των παικτών. Ο τρόπος που έδιωξαν τον Ερνέστο Βαλβέρδε και ο άκομψος τρόπος μείωσης μισθών. Ολα αυτά ο Αργεντινός σούπερ σταρ τα βρήκε αρκετά ώστε να μην θέλει άλλο να βρίσκεται εκεί. Πόσο μάλλον μετά τον ωμό και άκομψο τρόπο που η ομάδα διώχνει τον τρίτο σκόρερ της ιστορίας της, Λουίς Σουάρες.


2. Εχει βάση ο ισχυρισμός του ότι μπορεί να φύγει ως ελεύθερος;

Εδώ βρίσκεται πλέον όλο το ζουμί της υπόθεσης και το πώς αυτή θα εξελιχτεί. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως πλέον θα μιλήσουν οι δικηγόροι και όχι ο Μέσι με την ομάδα. Στο τελευταίο συμβόλαιο (σ.σ.: με διάρκεια έως τον Ιούνιο του 2020) που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές, είχε τοποθετηθεί μία ρήτρα που επέτρεπε στον ηγέτη της Μπάρτσα να αποχωρήσει ελεύθερος. Αρκεί να το ζητούσε έως τις 10 Ιουνίου. Ο Μέσι δεν το έκανε. Ωστόσο, ισχυρίζεται πως αυτή είναι μία ιδιαίτερη σεζόν εξαιτίας του κορονοϊού και ότι εάν είχαν συμβεί όλα κανονικά, θα είχαν ολοκληρωθεί τα πάντα νωρίτερα κι εκείνος θα είχε αποφασίσει έως τις 10 Ιουνίου. Γι' αυτό άλλωστε η ρήτρα είχε τέτοια ημερομηνία, ώστε να του δοθεί χρόνος αντίδρασης και απόφασης. Η Μπαρτσελόνα βέβαια δεν το δέχεται αυτό και θεωρεί πώς το γράμμα του νόμου είναι συγκεκριμένο και ξεκάθαρο, ενώ ο Μέσι αναζητά το πνεύμα του νόμου. Η συνέχεια είναι εξαιρετικά πιθανό να δοθεί σε δικαστική αίθουσα.

3. Θα εμφανιστεί την Κυριακή στο ξεκίνημα της προετοιμασίας;

Είναι τρομερά δύσκολο και μάλλον πάει προς το... απίθανο. Την Κυριακή οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν για τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, καθώς τη Δευτέρα ξεκινάει επισήμως η προετοιμασία. Ωστόσο, από τη στιγμή που μέσω του burofax ο Μέσι διεκδικεί την ελευθερία του, τότε δεν έχει καμία λογική να εμφανιστεί στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας. Από τη στιγμή όμως που δεν θα το κάνει, η Μπαρτσελόνα αποκτά το δικαίωμα να θεωρήσει ότι ο παίκτης της δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του και να κινηθεί νομικά εναντίον του.

4. Ποιος θα είναι ο προορισμός του;

Ηδη έχουν γραφτεί πολλάκις. Οι μοναδικές ομάδες αυτή τη στιγμή που ικανές να τον προσεγγίσουν, είναι οι Μάντσεστερ Σίτι, Ιντερ, Παρί και λίγο πιο πίσω η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το που θα πάει, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Αγωνιστικά το γούστο του Μέσι είναι να παίξει λίγο ακόμα υπό την καθοδήγηση του αγαπημένου του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον οποίο φέρεται να επικοινώνησαν κιόλας. Το δεύτερο είναι η επιθυμία διαβίωσης της οικογένειας, με το Παρίσι και το Μιλάνο να υπερτερούν του Μάντσεστερ. Τρίτο ζητούμενο είναι το οικονομικό. Το σημαντικότερο εδώ είναι να μείνει ελεύθερος. Εκεί θα μπορέσει να διαπραγματευτεί και να πάρει αυτά που θέλει. Ειδάλλως, σε περίπτωση που κάποια ομάδα θα πρέπει να πληρώσει και τη Μπαρτσελόνα, εκείνος θα πρέπει να ρίξει τις απαιτήσεις του. Εκεί θα παίξει ρόλο και το οικονομικό ταβάνι κάθε συλλόγου και η διάθεση για την τρελή υπέρβαση. Οπως και να έχει, μέσα σε δύο χρόνια η La Liga χάνει Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι και μαζί χάνεται το ενδιαφέρον της υφηλίου για το ισπανικό ποδόσφαιρο.

5. Μπορεί να αντιστραφεί η κατάσταση;

Πλέον είναι τρομερά δύσκολο να αλλάξει αυτό που έχει συμβεί και να παραμείνει ο Μέσι. Από τη στιγμή που το σκέφτηκε για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα και δεν πρόκειται για “εν βρασμώ” απόφαση και έφτασε στο σημείο να την κοινοποιήσει στην Μπαρτσελόνα και μέσω αυτής σε όλον τον κόσμο, η κατάσταση δείχνει μη αναστρέψιμη. Τα δεδομένα δυσκολεύουν μάλιστα από τη στιγμή που οι δύο πλευρές εισέρχονται και σε διαδικασία αντιπαράθεσης και η Μπάρτσα δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσει ελεύθερο. Οπότε, όλα συνηγορούν ότι ο Μέσι δεν θα ξαναπαίξει ποτέ για τους Μπλαουγκράνα. Ακόμα και η πίεση που ασκείται πλέον μέσω social media για την παραίτηση του Μπαρτομέου, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και έτσι αυτό που βιώνουμε τώρα, είναι το τέλος της πιο υπέροχης ποδοσφαιρικής ιστορίας της σύγχρονης εποχής...

* Πηγή “Marca”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λιονέλ Μέσι: Αν δεν φύγει τώρα, πότε; (vids)

Μέσι σε Μπαρτσελόνα: «Φεύγω»!

Ο Μέσι ζήτησε να φύγει ελεύθερος, η Μπαρτσελόνα του θύμισε ότι έχει συμβόλαιο!

Η Μπαρτσελόνα λέει «ναι» στην πώληση Μέσι, αλλά με πάνω από 222 εκατ. ευρώ!

Ραδιόφωνο «RAC1»: «Ο Μέσι τα έχει βρει με την Μάντσεστερ Σίτι»!

Μίνι διαδήλωση στο «Καμπ Νόου» υπέρ του Μέσι και κατά του Μπαρτομέου (pics & vid)

Μπαρτσελόνα: Πρόταση μομφής κατά της διοίκησης Μπαρτομέου λόγω Μέσι

Ρε Μέσι, δεν (σου) αξίζει τέτοιο τέλος

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα