Φαν Ντάικ vs Μαγκουάιρ: Ποιος είναι καλύτερος φέτος; (infographic & poll)

Φαν Ντάικ vs Μαγκουάιρ: Ποιος είναι καλύτερος φέτος; (infographic & poll)

bet365

Το PlanetFootball με τη βοήθεια του SofaScore βάζει στο ζύγι τους Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Χάρι Μαγκουάιρ, συγκρίνοντας τις αμυντικές επιδόσεις τους στη σεζόν που δείχνουν... ντέρμπι και σας καλεί να δώσετε την ψήφο σας.

Η ποιότητα και των δύο αδιαμφισβήτητα υψηλή. Το status μετά τις διαδοχικές ακριβότερες πωλήσεις αμυντικών στην ιστορία, τους καθιστά συνεχώς στο προσκήνιο και το στόχαστρο των αποδείξεων.

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ μεταγράφηκε στη Λίβερπουλ τον χειμώνα 2018 ως η πιο πολυέξοδη μεταγραφή αμυντικού (84,5 εκατ.) και μεταμόρφωσε την οπισθοφυλακή της, παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην κατάκτηση του Champions League και την προ εβδομάδων επιστροφή στον «θρόνο» της Premier League.

Κι από την άλλη, ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο στόπερ που «έσπασε» το μεταγραφικό ρεκόρ του Ολλανδού αντί 87 εκατ. ευρώ από τη Λέστερ και χάρισε επιτέλους στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένα αξιόπιστο σημείο αναφοράς, κάτι που είχε να βρει πιθανόν από την εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και το δίδυμο Βίντιτς-Φέρντιναντ.

Οι δύο πιο πολυτελείς, λοιπόν, σέντερ μπακ που έπαιξαν ποτέ στο Νησί τυγχάνει να κοντράρονται στα δύο πιο ιστορικά και «μισητά» μεταξύ τους στρατόπεδα, της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ και του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Μπορεί ο Φαν Ντάικ να κατατάχθηκε δεύτερος στην περσινή Χρυσή Μπάλα και να βρίσκεται μερικά μίλια μακριά από τον 27χρονο Άγγλο σε επίπεδο αναγνώρισης και διακρίσεων, ωστόσο, στην παρθενική του σεζόν με τους Κόκκινους Διαβόλους ο Μαγκουάιρ όχι μόνο δεν «φοβήθηκε» τη σύγκριση, αλλά μπορεί κάλλιστα να την υποστηρίξει.

Τα φετινά τους πεπραγμένα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Φυσικά, είναι δεδομένο ότι οι αριθμοί δεν μπορούν πάντοτε να πουν την αλήθεια, τουλάχιστον στο απόλυτο εύρος της.

Για κάθε στατιστική παράμετρο, πάντα θα υπάρχει και μια λανθασμένη τοποθέτηση που δεν μπορεί να υπολογιστεί, όπως αυτή του Μαγκουάιρ προ ημερών στις καθυστερήσεις του ματς της Γιουνάιτεντ κόντρα στην Σαουθάμπτον, η οποία στοίχισε τη νίκη και την είσοδο στην τετράδα.

Ή αντίστοιχα, το σπάνιο και αβίαστο σφάλμα του Φαν Ντάικ που άνοιξε τον δρόμο για την ανατροπή της Άρσεναλ κόντρα στη Λίβερπουλ, δεν μπορεί να εξουδετερώσει το γεγονός πως ο Ολλανδός είχε να «χαρίσει» γκολ σε αντίπαλο μετά από δικό του λάθος έπειτα από τον Μάρτιο του 2019.

Για αυτό, λοιπόν, πάντα με μια δόση μετριοπάθειας, ας κοιτάξουμε τις συνολικές επιδόσεις και των δύο στη φετινή σεζόν που σταδιακά πλησιάζει στο τέλος της, πάντα με τη βοήθεια του SofaScore.


(CREDITS: SOFASCORE)

Έχουμε και λέμε. Το προφανές στατιστικό είναι αυτό που διαμορφώθηκε πιο πρόσφατα, στο ντέρμπι Άρσεναλ-Λίβερπουλ. Ο Φαν Ντάικ έκανε το μέγα λάθος που οδήγησε στο εύκολο τελείωμα του Λακαζέτ με κενή εστία και ήταν το μοναδικό του στη φετινή σεζόν, την ίδια ώρα που ο Μαγκουάιρ δεν έχει υποπέσει σε κανένα.

Από εκεί και πέρα, η γενική εικόνα όπως βλέπει κανείς είναι πολύ οριακή για τους δύο στυλοβάτες των ομάδων τους. Με ένα παραπάνω ματς, μέχρι δηλαδή η Γιουνάιτεντ να παίξει κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας (16/7, 22:15), ο Φαν Ντάικ μετράει παραπάνω αποκρούσεις, δέχεται λιγότερες ντρίμπλες και κερδίζει μεγαλύτερο μέρος από τις μονομαχίες που έχει δώσει, σε αέρα και έδαφος. Αντίθετα, ο Μαγκουάιρ σημειώνει σχεδόν διπλάσια κλεψίματα από τον Ολλανδό κατά μέσο όρο, έχει περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν, ενώ είναι σχεδόν το ίδιο συνεπής με εκείνον στις απομακρύνσεις.

Είναι φανερό πως σε μια πρωταθληματική σεζόν που σφραγίστηκε πιο γρήγορα από καμία άλλη, η παρουσία του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και οι επιδόσεις του βοήθησαν και βοηθήθηκαν από το φετινό οικοδόμημα του Κλοπ και των συνεργατών του. Όπως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι από την μεριά του, ο Χάρι Μαγκουάιρ από τη στιγμή που βρήκε τα πατήματά του μαζί με την υπόλοιπη Γιουνάιτεντ, αποδίδει θαυμάσια ως ο βασικός πυλώνας της άμυνας του Σόλσκιερ και χάρη στη δική του συνεισφορά η ομάδα του τρέχει αήττητο σερί 18 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, με παθητικό μόλις 8 τερμάτων.

Κατά κάποιον τρόπο, λοιπόν, η χρονιά έχει μοιραστεί για τους δύο παγκοσμίας κλάσης αμυντικούς, βγάζοντας σίγουρο νικητή τον Φαν Ντάικ στο πρώτο μισό και ίσως πιο σταθερό τον Μαγκουάιρ μέσα στο 2020. Από τη στιγμή που και οι αριθμοί παρουσιάζουν μια σχετική ισορροπία, δεν μένει να περάσει η «μπάλα» στο δικό σας γήπεδο, καταθέτοντας την άποψή σας στο παρακάτω poll:

 

Τελευταία Νέα