To καταπληκτικό γράμμα του Ράσφορντ στους βουλευτές και το «όχι» του Μπόρις Τζόνσον!

To καταπληκτικό γράμμα του Ράσφορντ στους βουλευτές και το «όχι» του Μπόρις Τζόνσον!

To καταπληκτικό γράμμα του Ράσφορντ στους βουλευτές και το «όχι» του Μπόρις Τζόνσον!

bet365

Το Νησί... λύγισε από την επιστολή του Ράσφορντ, αλλά ο θερμός υποστηρικτής της Εθνικής Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον έκλεισε τα αυτιά του.

Σε μία εποχή που οι “φωνές” δεν πνίγονται όπως παλιά, σε μια εποχή που η αδικία μεγαλώνει και οι δρόμοι γεμίζουν βία, οι αθλητές πρέπει να γίνονται μπροστάρηδες για την καταπολέμησή της. Αδικίες υπάρχουν παντού στον κόσμο, όμως στον πλανήτη υπάρχουν και αθλητές που εμπνέουν με τη μαχητικότητά τους. Υψώνουν τη γροθιά τους και στέλνουν ηχηρό μήνυμα! Ο Μάρκους Ράσφορντ είναι ένας από αυτούς και μια επιστολή προς την Κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας προκάλεσε σάλο στο Νησί και όχι μόνο. Ο 22χρονος σταρ της Γιουνάιτεντ κάλεσε το Κοινοβούλιο να συνειδητοποιήσει τα προβλήματα πολλών φτωχών οικογενειών και πάνω απ' όλα, το γεγονός ότι πολλά παιδιά έμειναν χωρίς κουπόνια γεύματος με το κλείσιμο των σχολείων.

Αλλωστε, ο ίδιος γνωρίζει καλά πως για να φτάσει τόσο ψηλά χρειάστηκαν θυσίες δικές του, της οικογένειάς του, αλλά και η καλοσύνη και η γενναιοδωρία της κοινότητάς του. Οι αναμνήσεις του σκληρές, αλλά και δυνατές για να τον βοηθήσουν να χτίσει έναν χαρακτήρα που θα ζήλευαν αρκετοί πολιτικοί. Ο Ράσφορντ πήρε την... πένα του και σκόραρε, βάζοντας όλους να σκεφτούν τις τρομερές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογένειες.

Το συγκλονιστικο γράμμα του στους βουλευτές

«Σας ενθαρρύνω να ακούσετε τις εκκλήσεις τους και να δείξετε την ανθρωπιά σας.

Είμαστε στην Αγγλία του 2020 και αυτό είναι ένα ζήτημα που χρειάζεται επείγουσα βοήθεια. Πρέπει να εγγυηθείτε δωρεάν κουπόνια γεύματος κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Είναι επείγον ζήτημα: τα μάτια του έθνους εστιάζονται σε εσάς, κάντε μια στροφή και κάντε αυτό προτεραιότητα...

Χωρίς την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία της κοινότητας δεν θα υπήρχε ο Μάρκους Ράσφορντ που βλέπετε σήμερα: ένας 22χρονος μαύρος που μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια, αλλά ακολούθησε αυτό που αγαπά. Δεν θα ήμουν δίκαιος με τον εαυτό μου και με αυτούς της οικογένειας και της κοινότητάς μου αν δεν ήμουν εδώ για να ζητήσω βοήθεια.

Η μητέρα μου δούλευε όλη μέρα, αλλά το εισόδημα της δεν ήταν αρκετό. Δεν μπορούσε να πετύχει η οικογένειά μου, παρά το γεγονός πως δούλευε σκληρά, γιατί το σύστημα δεν την ευνοούσε. Βασιζόμασταν στα κουπόνια φαγητού, στην καλοσύνη της κοινότητας, αλλά και αυτή των προπονητών. Πως να ξεχάσω τις επισκέψεις στο Northern Moor για το χριστουγεννιάτικο δείπνο κάθε χρόνο. Μόνο τώρα καταλαβαίνω τις θυσίες της μητέρας μου.

Το Wembley θα μπορούσε να είχε γεμίσει περισσότερες από δύο φορές με παιδιά που χρειάστηκε να παραλείψουν τα γεύματα κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω της μη πρόσβασης των οικογενειών τους σε φαγητό.

England international Rashford penned a powerful letter to the Government on Sunday


Δεν πρόκειται για πολιτική. Πρόκειται για την ανθρωπότητα. Πέρα από τις πολιτικές σχέσεις, δεν μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να κοιμάται πεινασμένο; Η τροφική φτώχεια είναι μια πανδημία στην Αγγλία που θα μπορούσε να εκτείνεται σε γενιές αν δεν το κάνουμε σωστά τώρα.

Υπάρχουν περίπου 200.000 παιδιά που χρειάζονται τα κουπόνια και αναρωτιέμαι αν θα είναι ποτέ υπερήφανα για τη χώρα τους τόσο πολύ που μια μέρα να φορούν τη φανέλα της εθνικής ομάδας και να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο. Ημουν κι εγώ ένα από αυτά».


Η συνεργασία του Ράσφορντ με το Fare Share!

O Mάρκους Ράσφορντ δεν… ευαισθητοποιήθηκε ξαφνικά κι απλά έγραψε μια επιστολή. Από το 2019 συνεργάζεται με το πρακτορείο διανομής τροφίμων Fare Share, ώστε να βοηθήσει στην κάλυψη δωρεάν σχολικών γευμάτων. Είναι χιλιάδες οι οικογένειες στο Νησί που βρίσκονται στο φάσμα της φτώχειας γι αυτό η συγκεκριμένη οργάνωση διανέμει 3 εκατ. γεύματα την εβδομάδα. Είναι αρκετά; ΟΧΙ. Η τροφική φτώχεια είναι μια πολύ σοβαρή… πανδημία στην Αγγλία και μπορεί να εκτείνεται σε γενιές αν δεν γίνει κάτι άμεσα. Περίπου το 30% των μαθητών ζει σε συνθήκες φτώχειας, ενώ το ποσοστό εκτοξεύεται στο 45% όταν αφορά παιδιά από μαύρες εθνοτικές. Ναι, όλα αυτά συμβαίνουν στην Αγγλία του 2020.

«Ακούστε τις ιστορίες των γονιών τους, που αρκετοί από αυτούς δίνουν μάχη με την κατάθλιψη, αφού ξαφνικά έχασαν τη δουλειά τους. Θυσιάζουν τα γεύματά τους για τα παιδιά τους. Ως μαύρος που μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια στο Wythenshawe, έχω καθήκον να ακουστεί η φωνή μου» καταλήγει.

Ο Μπόρις Τζόνσον… έκλεισε τα αυτιά στην έκκληση!

Το Νησί λύγισε μπροστά στην έκκληση του Μάρκους Ράσφορντ, ωστόσο η επιστολή πέρασε και δεν ακούμπησε από τη Downing Street. Ο Μπόρις Τζόνσον απέρριψε το αίτημα του σταρ της Γιουνάιτεντ να επανεξετάσει την απόφαση της κυβέρνησης να μην επεκτείνει το δωρεάν κουπόνι σχολικών γευμάτων για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών. Η συναισθηματική επιστολή του 22χρονου μάλλον κατέληξε στον κουβά του Πρωθυπουργού της Αγγλίας και το πρόγραμμα των… 15 εκατ. Λιρών δεν θα επεκταθεί και το καλοκαίρι, λες και όλα… παγώνουν αυτό το τρίμηνο για τα παιδιά.

«Ο Πρωθυπουργός κατανοεί τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, γι 'αυτό την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον 63 εκατομμύρια λίρες για τις τοπικές αρχές για να ωφελήσουν τις οικογένειες που αγωνίζονται να προσφέρουν φαγητό και άλλα βασικά είδη. Ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει στην επιστολή του Ράσφορντ το συντομότερο δυνατό - χρησιμοποίησε το προφίλ του με θετικό τρόπο για να επισημάνει ορισμένα πολύ σημαντικά ζητήματα» τονίζει η Κυβέρνηση.

Εκτός από χιλιάδες οικογένειες, ο Ράσφορντ έχει στο πλευρό του και την Εθνική Ενωση Εκπαιδευτικών, ελπίζοντας έτσι πως η μάχη του θα έχει αντίκρισμα…

 

Τελευταία Νέα