Η Premier στα χνάρια της Bundesliga για τη μεγάλη επιστροφή!

Η Premier στα χνάρια της Bundesliga για τη μεγάλη επιστροφή!

bet365

H Bundesliga έδειξε τον δρόμο και η Premier League ακολουθεί. Η Γουλβς έκανε την αρχή και οι Αγγλοι θέλουν να ακολουθήσουν βήμα - βήμα το παράδειγμα των Γερμανών!

Η Γουλβς έγινε η πρώτη ομάδα στην Premier που έκανε τεστ για τον κορονοϊό και είχε μάλιστα κάνει και σχετική προεργασία πάνω σε αυτό αρκετές ημέρες πριν. Και αυτό για να είναι απόλυτα έτοιμη η ομάδα στην επιστροφή της. Ένα ειδικό επιτελείο ήταν που μετέφερε μία τέντα στον χώρο που παρκάρουν τα αυτοκίνητα παίκτες και staff στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για να γίνονται από κάτω από εκεί τα τεστ.

Στο επιτελείο της ομάδας δόθηκαν δύο τεστ. Ένα τεστ από τη μύτη κι ένα από τον λαιμό. Αυτό απέτρεπε την πιθανότητα να υπάρξουν εσφαλμένα αποτελέσματα και κάθε τεστ διαρκούσε λιγότερο από πέντε λεπτά. Επίσης τους έγιναν και τεστ αντισωμάτων που είχαν δοθεί από ανεξάρτητα κλινικά εργαστήρια και των οποίων τα στελέχη φορούσαν και φορούν το ειδικό προστατευτικό υλικό.

Τα δείγματα εστάλησαν με κούριερ σε ένα ανεξάρτητο εργαστήριο στο Λονδίνο και τα αποτελέσματα είχαν προγραμματιστεί να σταλούν στον γιατρό του συλλόγου 24 ώρες μετά. Ένας λόγος που έγινε τέτοια ειδική και ξεχωριστή επιλογή για τα τεστ και την σχετική προεργασία είναι και η γεωγραφική τοποθεσία της Γουλβς. Επιπλέον ο Γιατρός Ματ Πέρι, συνεργάτης των «Λύκων», ήταν ειδικός ιατρικός σύμβουλος της Premier από το 2014 έως το 2018.

Κορονοϊός: Η Γουλβς έκανε τεστ και μπαίνει σε κλίμα επιστροφής!


Πότε αυτά τα τεστ θα μοιραστούν και στην υπόλοιπη Premier;

Οι άλλες ομάδες αναμένεται να αρχίσουν από την Πέμπτη και μετά τα απαιτούμενα τεστ αφότου θα έχουν στήσει τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους τους για να γίνονται εκεί. Πολύ πιθανόν οι χώροι αυτοί να είναι στις εισόδους των προπονητικών κέντρων τους. Όσοι κάνουν τα τεστ θα φορούν όλα όσα χρειάζονται από γάντια και μάσκες ενώ θα παίρνουν τα δείγματα ενώ εάν δεν υπάρχει πρόβλημα οι παίκτες θα μπορούν από Δευτέρα να μπαίνουν σε ρυθμούς προπονήσεων.

Οι παίκτες θα ελεγχθούν φυσικά ως προς την θερμοκρασία τους που πρέπει να είναι κάτω από 37 βαθμούς και θα τους γίνει σύσταση να φορούν μάσκα ή οτιδήποτε προστατευτικό για το πρόσωπό τους στην διάρκεια της παραμονής τους στο προπονητικό κέντρο. Η Premier παρακολούθησε πολύ στενά τις διαδικασίας που έκαναν οι Γερμανοί. Μάλιστα θα εμπνευστούν και από την κίνηση της Μπάγερν Λεβερκούζεν που κάθε μέρα στέλνει ένα κείμενο πέντε ερωτήσεων στους παίκτες της για το πως αισθάνονται.

Πόσο συχνά παίκτες και επιτελείο θα κάνουν τεστ;

Μία ομάδα 25 παικτών και ένα επιτελείο με ίδιο αριθμό ατόμων θα τσεκάρονται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν. Τα αποτελέσματα θα αποστέλλονται και στην Premier League που θα χρηματοδοτεί το κόστος των τεστ. Σε αυτήν την χρονική περίοδο δεν θα γίνεται έλεγχος στις οικογένειες παικτών ή μελών του επιτελείου μίας ομάδας, παρότι στην Γερμανία ήδη γίνεται αυτό και μάλιστα εθελοντικά.

Οι παίκτες της Bundesliga δεν επιτρέπεται να έχουν φυσική επαφή με γείτονες ή το ευρύ κοινό. Πρέπει να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες της τήρησης της απόστασης ασφαλείας. Δεν επιτρέπεται να έχουν επισκέπτες στο σπίτι τους και δεν πρέπει να κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Οι κανόνες ισχύουν για όσους ζουν μαζί με τους παίκτες.

Επίσης πρέπει να κρατούν σημειώσεις για τα άτομα με τα οποία έρχονται πιο κοντά ή σε πιθανή επαφή. Εάν κάποιος δεν εφαρμόσει τον κανόνα τήρησης της σωστής απόστασης θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα μέχρις ότου του γίνει ξανά τεστ.

Premier League: Ενημερώνουν πως φοβούνται να προπονηθούν οι παίκτες!

Ποια εταιρεία θα κάνει τα τεστ;

Η Premier επέλεξε να χρησιμοποιήσει το ίδιο εργαστήριο με τη Bundesliga. Πρόκειται για την «Prenetics», εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Χονγκ Κονγκ, που θα επιβλέψει την διαδικασία και τα δείγματα θα εξεταστούν στο The Doctors Laboratory που θεωρείται το πιο μεγάλο και κορυφαίο στην Αγγλία και έχει έδρα το Λονδίνο.

Πόσο κοστίζουν τα τεστ;

Κάθε τεστ κοστίζει 100 λίρες, όμως η Premier έκανε συμφωνία 4 εκατ. για να καλύψει τα τεστ όλων των παικτών των 20 ομάδων και των κομβικών στελεχών των ομάδων (ακόμα και του προσωπικού για τους αγώνες). Όλα αυτά μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Τι θα γίνει εάν κάποιος βρεθεί θετικός;

Παίκτες που είτε βρεθούν θετικοί είτε παρουσιάσουν συμπτώματα ή γενικά έχουν τον ιό θα πρέπει να επιλέξουν την αυτοαπομόνωση για μία εβδομάδα και μετά να κάνουν νέο τεστ. Θα χρειαστούν δύο αρνητικά τεστ για να είναι ΟΚ για την συνέχεια. Στο διάστημα αυτό ο παίκτης δεν θα μπορεί να μπαίνει στο προπονητικό της ομάδας.

Η Premier πάνω σε αυτό το θέμα ζήτησε οδηγίες και καθοδήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας της χώρας. Το πως να διαχειριστεί πιο καλά και σωστά μία τέτοια κατάσταση. Στην Γερμανία εάν ένας παίκτης παρουσιάσει συμπτώματα πριν από ένα τεστ το πρωτόκολλο υποδεικνύει το να ενημερώσει για τον γιατρό της ομάδας και μετά να αυτοαπομονωθεί και να μην κάνει εξαντλητικές ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Τι θα ισχύσει με τους παίκτες που θα βρεθούν θετικοί αφότου τελειώσει μία προπόνηση;

Δεν είναι ακόμα τόσο ξεκάθαρο το τι θα συμβεί. Είναι ένα διαφορετικό πρωτόκολλο που απομένει να δοθεί στις ομάδες και θα χρειαστεί ειδικά όταν θα προυπάρξει επαφή και προπόνηση. Εάν δούμε γενικά την Ευρώπη το επίσημο πρωτόκολλο στην Γερμανία αναφέρει πως σε περίπτωση θετικού τεστ η απόφαση για τα μέτρα επαφίεται στις τοπικές ή αρμόδιες υγειονομικές Αρχές. Οι ομάδες της Bundesliga έχουν βάλει μία καραντίνα 14 ημερών για όλους όσοι βρεθούν θετικοί. Στην Ιταλία οι ομάδες ενημερώθηκαν από την Κυβέρνηση πως εάν οι ομάδες έχουν κρούσματα τότε θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα δυο εβδομάδων οι συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αυτό ισχύει και αφότου κάποιος βρεθεί θετικός μετά από προπόνηση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα