Μαν. Σίτι: Αγουέρο, ο θρύλος της Premier League!

Μαν. Σίτι: Αγουέρο, ο θρύλος της Premier League!

Μαν. Σίτι: Αγουέρο, ο θρύλος της Premier League!

bet365

Ο Κουν Αγουέρο είναι «Κiller», είναι ο κορυφαίος ξένος σκόρερ στο Νησί και ο παίκτης θρύλος της Σίτι. Ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για τον Αργεντίνο παιχταρά...

Οταν τον βλέπεις είναι σαν να ανοίγει ένα παράθυρο στον λαμπρό κόσμο του ποδοσφαίρου, του θεάματος, του μύθου και του θρύλου… Σε κάνει να θέλεις να δεις κάθε του κίνηση. Για τους οπαδούς της Σίτι είναι ο ποδοσφαιρικός τους θεός, γι αυτούς που γουστάρουν τους φορ... killer, ο Αγουέρο είναι από τους κορυφαίους στον πλανήτη. To Gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον κορυφαίο ξένο της Premier League!

Τι μπορεί να τονιστεί όμως για τον Αγουέρο; Τι τον διαχωρίζει από τους άλλους γκολτζήδες; «Τον θυμάμαι να παθαίνει... αμόκ και να τρελαίνεται όταν δε σκόραρε», είχε πει ο Τζολέον Λέσκοτ, πρώην συμπαίκτης του στην Σίτι. «Είναι μία πλευρά του που ο κόσμος δεν ξέρει και δεν βλέπει. Αυτήν την... τρέλα που έχει με το γκολ», συμπληρώνει. Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί άλλοι παίκτες που είναι έτσι ή εάν όχι ακριβώς το ίδιο στο περίπου. «Έχει αλλάξει. Έχει αλλάξει σε βαθμό που να παίζει πολύ για την ομάδα», θα πει ο Ντόμινικ Τόρεντ, που ήταν βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα για δύο χρόνια στην ομάδα του Μάνστεστερ. «Συνεργάζεται πιο καλά με όλους. Δεν είναι απλά χαρούμενος όταν σκοράρει. Είναι χαρούμενος και όταν παίζει καλά και προσφέρει κι ας μην βάζει γκολ», συμπληρώνει.

Όταν η Σίτι άλλαξε την ιστορία της

Η εξέλιξη και η βελτίωση του Αγουέρο ήταν τέτοια που τον έκανε τον τοπ σκόρερ της Premier, ξεπερνώντας και τον Τιερί Ανρί. Κάποια πράγματα τα είχε και πριν. Όπως την τεχνική κατάρτιση, τις ντρίμπλες του και την αίσθηση του γκολ. Όπως επίσης την μεγάλη του διάθεση να "διαβάζει" και να μελετά τον αντίπαλο. Η Σίτι είχε ήδη τους Κάρλος Τέβες, Τζέκο και Μπαλοτέλι αλλά ήθελε κάτι παραπάνω. Μετά προεκυψαν τα οικονομικά προβλήματα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Τσέλσι είχε φτάσει κοντά στο να πάρει τον Αγουέρο σε αρκετές περιπτώσεις, όμως η Ατλέτικο ζητούσε 40 εκατομμύρια. Η Σίτι δεν πτοήθηκε.


Η Ατλέτικο πήρε στο... χέρι 36 εκατομμύρια κι έπειτα υπήρξε συμφωνία για 15 γκολ να πάρει άλλα 250.000, ενώ για κάθε 25 εμφανίσεις άλλα 250.000. Επίσης για κάθε τίτλο πρωταθλήματος ακόμα ένα εκατομμύριο. Στην πρώτη χρονιά του το 2011-2012 ο Αγουέρο είχε βάλει 29 γκολ και η Σίτι βγήκε 2η. Το... χτύπημά του στο ματς με την ΚΠΡ που τον θυμούνται οι οπαδοί των "Πολιτών" ως "93:20" κόστισε στην Σίτι άλλο 1.25 εκατομμύριο. Θα έδιναν τόσα κι άλλα τόσα γι αυτό το επίτευγμα.

Βέβαια η Σίτι πήρε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1968 έχοντας πρωταγωνιστή τον Αγουέρο οπότε προφανώς δεν θυμούνται μόνο αυτό το τέρμα. Ο Αργεντίνος θα μπορούσε να είχε φύγει από την πρώτη σεζόν και να μην γινόταν ποτέ ο ήρωας της Σίτι. Αντίθετα, εκείνος έμεινε ίσως και περισσότερο απ' όσο περίμεναν οι περισσότεροι και έγινε Θρύλος στην ομάδα και το αγγλικό ποδόσφαιρο. Το πολύ δυνατό "χτύπημά" του και η εκτέλεσή του από το ύψος του πέναλτι με την Άστον Βίλα την Κυριακή τον πήγε στα 175 γκολ στην Premier League. Έφτασε στο ίδιο επίπεδο με τον Ανρί, ένας από τους πλέον κυρίαρχους και επιβλητικούς φορ της εποχής του.

Το τρίτο του γκολ στο Βίλα Παρκ ολοκλήρωσε το 12ο χατ τρικ του στην κατηγορία, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Σίρερ. Υπάρχουν μόνο τέσσερις παίκτες πάνω από τον Αγουέρο στους all time πίνακες. Είναι πολύ πιθανό να μην φτάσει τα 260 γκολ του Σίρερ όμως μπορεί να προλάβει να περάσει τα 177 του Λάμπαρντ. Ο Κόουλ έχει 187 και ο Ρούνεϊ 208. Ο Αγουέρο βέβαια για να τα καταφέρει όλα αυτά πρέπει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του στην Σίτι ή και να μείνει και άλλο.


Ο Αγουέρο είναι παίκτης που ρίχνει μεγάλο βάρος στην ανάλυση που γίνεται πριν τους αγώνες. Μελετάει πολύ τις κινήσεις των αντιπάλων μπακ και των γκολκίπερ. Ψάχνει και το παραμικρό αβαντάζ που μπορεί να βρει. Αυτό εξηγεί πως στα 177 γκολ του στο πρωτάθλημα έχει 11 με Τότεναμ, 9 με Βίλα, 8 με Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ και 7 με Λίβερπουλ.

Αγουέρο, η μηχανή των γκολ!

Ο Αγουέρο είναι ένας πανέξυπνος παίκτης και μία μηχανή των γκολ. Επίσης είχε και τις κόντρες του και τις δύσκολες στιγμές του με μπακ όπως ο Νταβίντ Λουίζ. Οι κόντρες τους ήταν σε επίπεδο Κυπέλλου το 2013 και το 2016. Το 2016 μάλιστα είχε την μοναδική του αποβολή. Δεν ήταν βέβαια πάντα εύκολα τα πράγματα. Επί Γκουαρδιόλα ο Αγουέρο ένιωσε πως θα έχανε τη θέση στην ομάδα. Γενικά δεν αισθανόταν καλά και είχε πίεση. Χρειάστηκε η παρέμβαση της διοίκησης της Σίτι και μία συνάντηση στην προετοιμασία στο 2017 για να πειστεί ότι η θέση του είναι διασφαλισμένη και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Καταλανό.


Οι πρώτοι 18 μήνες συνύπαρξης Αγουέρο - Γκουαρδιόλα δεν πήγαν τόσο καλά. Στην πορεία όμως τα βρήκαν και εν τέλει ήθελαν το ίδιο. Να παίζει ακόμα καλύτερα ο Αργεντίνος άσος. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι πως ο Αγουέρο σκοράρει με κάθε τρόπο κι ας έχει βάλει 156 γκολ μέσα από το «κουτί». Υπάρχει το γκολ που περιγράφει ο Λέσκοτ που έβαλε στο Ολντ Τράφορντ ξεκινώντας από πλάγια και αδειάζοντας τρεις παίκτες. Ο Λέσκοτ είχε πει ότι ο παίκτης αυτός έστειλε την μπάλα εκεί που ήθελε ακριβώς.


Έχει βάλει 126 γκολ με το δεξί του πόδι και μόνο 33 με το αριστερό. Υπάρχουν και παραδείγματα που έχει σκοράρει σχεδόν πεσμένος όπως με Λίβερπουλ. Άλλα που έχει αλλάξει πόδι και βρήκε δίχτυα. Στην Ευρώπη επίσης έχει κάνει εξαιρετικές επιδόσεις ενώ έγινε ο τοπ σκόρερ της Σίτι το 2017.


Η προσωπική ζωή του Αγουέρο!
Η ζωή του Αγουέρο είναι φυσικά πολύ καλή και ιδιαίτερα άνετη. Έχει ένα διαμέρισμα στο Μάντσεστερ. Εάν δεν τρώει με φίλους θα παίζει FIFA ή Fortnite. Μαζί με τον Μέσι - που κάνουν παρέα - έπαιζαν αρκετές φορές Fortnite. Επίσης πήγαιναν και σε προπονήσεις Ακαδημιών όπου επικρατούσε πανδαιμόνιο.

Ο Αγουέρο ακούει Liam Gallagher και καλλιτέχνες της cumbia. Βλέπει πολύ Sky Sports και ειδικά ρεπορτάζ. Το πρόγραμμα που του άρεσε πολύ στην Αγγλία ήταν το Only Fools And Horses. Στο σπίτι του Αγουέρο μαζεύονται συχνά παίκτες της Σίτι. Αρχικά έκανε πολύ παρέα με Τέβες και Ζαμπαλέτα. Οι Καμπαγιέρο και Οταμέντι ήταν πολύ συχνοί επισκέπτες του. Ο Ντε Χέα της Γιουνάιτεντ είναι πολύ καλός φίλος του. Στην ζωή του πέρασαν πολλές γυναίκες μετά τον χωρισμό του με την Τζιανίνα Μαραντόνα, μητέρα του γιου του Μπέντζαμιν. Πέρυσι είχε μία κοπέλα για να συγκατοικήσει αλλά μετά αυτό άλλαξε. Οι φωτογράφοι δεν έχουν εντοπίσει σχεδόν ποτέ σχέση του ενώ μία φορά που πίστευαν ότι τα κατάφεραν είχε μαζί του την αδερφή του.


Δεδομένα πάντως δεν γίνεσαι top σκόρερ της Premier όταν έχεις μπλεξίματα και ο Κουν Αγουέρο δεν φαίνεται να είχε ποτέ. Με ένα γκολ κάθε 106.5 λεπτά είναι μπροστά από άλλους φορ που έχουν πάνω από 100 γκολ όπως ο Κέιν με 120.6, ο Ανρί με 121.8 και ο Φαν Πέρσι με 139.7 ή πιο νέοι όπως ο Ζέσους με 123.2, ο Ομπαμεγιάνγκ με 124.6 και ο Σαλάχ με 124.9.

 

Τελευταία Νέα