Οταν ο Αντσελότι έφερνε τον Κλοπ στη Λίβερπουλ!

Οταν ο Αντσελότι έφερνε τον Κλοπ στη Λίβερπουλ!

Gazzetta team
Οταν ο Αντσελότι έφερνε τον Κλοπ στη Λίβερπουλ!

bet365

Ο Αντσελότι... έφερε τον Κλοπ στη Λίβερπουλ, όμως τώρα ο Ιταλός τεχνικός απειλεί τους Reds με έναν... ηχηρό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου!

Η Έβερτον δεν είναι η πρώτη ομάδα που καλείται να αναγεννήσει αγωνιστικά ο Κάρλο Αντσελότι. Η διαφορά είναι πως είναι η πρώτη φορά ίσως που θα του επιτραπεί να θέσει σε πλήρη εφαρμογή αυτό που θέλει και το πλάνο του. Εάν δει κανείς πέντε χρόνια πίσω ο Ιταλός έχοντας χάσει την δουλειά του στη Ρεάλ βρέθηκε να... ανταγωνίζεται τον Μπρένταν Ρότζερς για την θέση στη Λίβερπουλ το 2015.

Ο Αντσελότι είχε μιλήσει τότε με τους Reds, όμως στο τέλος ο Κλοπ ήταν εκείνος που προτιμήθηκε. Προφανώς και oι «Κόκκινοι» δεν μετάνιωσαν καθόλου γι αυτήτην επιλογή με τον Γερμανό τεχνικό. "Είχα μία συζήτηση αφότου είχα φύγει από τη Ρεάλ. Μία κουβέντα με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της Λίβερπουλ. Νομίζω ότι έπραξαν σωστά που προτίμησαν τον Γιούργκεν. Ο Γιούργκεν έκανε και κάνει τρομερή δουλειά στην Λίβερπουλ. Του αξίζουν πολλά μπράβο", θα σχολιάσει ο Αντσελότι.


Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα είχαν διαρρεύσει τότε ο ίδιος ο Αντσελότι είχε πει στους αρμόδιους της Λίβερπουλ πως χρειάζονταν ένα νέο πρόσωπο για τον πάγκο τους. Η άποψη και η πεποίθηση ήταν πως ο Κλοπ θα μπορούσε να δουλέψει καλά με τους παίκτες εκεί. Μένει να πιστοποιηθεί στο γήπεδο το θα κάνουν οι δύο προπονητές στο ντέρμπι των δύο ομάδων στο Κύπελλο Αγγλίας και τον 3ο γύρο.

Η Λίβερπουλ κυνηγά το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1990 και την πρόσφατη κατάκτηση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων. Η παρουσία του Αντσελότι δίνει πάντως μία ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα στο ματς. Η Έβερτον δεν είχε ποτέ έναν τεχνικό με τέτοιο όνομα και διαπιστευτήρια και μετά το τέλος της εποχής για τον Μάρκο Σίλβα στην ήττα με 5-2 στο Άνφιλντ ήθελε κάτι διαφορετικό.


Ο Αντσελότι είναι ο μόνος τεχνικός που εξουδετέρωσε την ομάδα του Κλοπ με το 2-0 της Νάπολι στο Champions League. Στα δύο τελευταία χρόνια με Λίβερπουλ είχε 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Στη νίκη 1-0 εντός τον Οκτώβριο του 2018 ο Αντσελότι αιφνιδίασε την Λίβερπουλ με 4-4-2 και βάθος στο κέντρο. Ο Κλοπ τον είχε αποθεώσει με σχετικό σχόλιο μετά τον αγώνα ως έναν "πονηρό και έξυπνο μπ@στ@@@ο". Ο Αντσελότι είχε πει γελώντας πως ο "Γιούργκεν είναι φίλος μου.

Έχουμε πολύ καλή σχέση. Είχα την τύχη να τον κερδίσω μία φορά πέρυσι και μετά πήραν την διοργάνωση. Εάν θέλεις να κερδίσεις μία ομάδα όπως η Λίβερπουλ δεν πρέπει να κάνεις απλά μία καλή εμφάνιση. Πρέπει να κάνεις την τέλεια εμφάνιση.

Χωρίς λάθη ή ατέλειες και με μεγάλη ένταση και πάθος". Ο Αντσελότι παραδέχθηκε πως έχει δει σε βίντεο την Λίβερπουλ και επίσης θα ήθελε την πρώτη νίκη της Έβερτον στο Άνφιλντ μετά το 1999. Ο Ιταλός έχει δει και ματς της Έβερτον κόντρα στην Λίβερπουλ με τον Μάρκο Σίλβα και την προσέγγιση του Πορτογάλου.

Ο ίδιος για το ματς του 5-2 στάθηκε στην μεγάλη ποιότητα της Λίβερπουλ. Ο Κλοπ στάθηκε ότι ειδικά σε τέτοια πολύ σημαντικά ματς δεν πρέπει να είναι κανείς συναισθηματικός. "Πάντα παίρνω αποφάσεις σύμφωνα με την κατάσταση και το πρόγραμμά μας και όχι για τον αντίπαλο. Σεβόμαστε όλες τις διοργανώσεις και τους αντιπάλους μας αλλά έχουμε ένα πρόγραμμα να διαχειριστούμε", σημείωσε ακόμα.


Για τον Αντσελότι ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε το πόσο τον εκτιμάει και το εάν θα μπορούσε να κάνει ένα πάρτι και να μπορεί να καλέσει έναν τεχνικό της Έβερτον αυτόν θα καλούσε. "Δεν ξέρω που μένει αλλά θα ήταν ωραίο εάν έμενε κοντά μου", συμπληρώνει. Η Έβερτον ελπίζει πως ο Αντσελότι θα αλλάξει τα δεδομένα.

Επίσης πως μπορεί να οδηγήσει την Έβερτον στο πρώτο της τρόπαιο στον θεσμό μετά το 1995. Ο Αντσελότι σημειώνει πως ξέρει το πόσο πολύ θέλουν αυτό το παιχνίδι από την Έβερτον. Επίσης πως και ο ίδιος θα ήθελε πολύ μία νίκη στο Άνφιλντ. "Ο στόχος είναι να φέρουμε τρόπαια στην ομάδα. Αυτό το ντέρμπι θα είναι ένα πρώτο πολύ δύσκολο βήμα για την εκπλήρωση των ονείρων μας", αναφέρει ακόμα.

 

Τελευταία Νέα